Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 3

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasiona pomidorów od kozuli - cz. 3

Post »

Niestety,nie mam tej krzyżówki :(
x-xm-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 9 cze 2006, o 21:28

Post »

No to szkoda, może ktoś ma...bo szczerze mówiąc chętnie bym go wysiała w przyszłym roku.

*teraz pomyliłam darczyńcę ;:14
Mam pytanie do Dagmary i Aliny o K/149 bo nasiona (2 opakowania) miałam od nich. Wyszedł mi jeden krzak ładnej i smacznej zeberki, kolor żółto-pomarańczowy/ciemnomalinowy . Zdjęcie przekłamuje tylko troszeczkę paski malinowe są ciemniejsze. Podejrzewam, że to pomyłka i nie wiem co to.
Może K/138?? Krzak wysoki, liście regularne. Pomidor malinowy 250-300 g, spłaszczony.
Czy możecie go rozszyfrować?
Obrazek
Pabblo_Pl

Post »

Na 31 stronie masz zdjęcie mojego K138/F6 zobacz i porównaj ze swoim..

Zdjęcia są wyraźne więc spokojnie ocenisz..

Pozdrawiam
x-xm-a

Post »

Pabblo_Pl a Twój to na 100% K/138? mój jest zdecydowanie płaski, różni się od Twojego kształtem. Jestem pewna, że to jakaś malinowa zebra, może też K/137?? Dlatego pytałam Dagmarę i Alinę, bo wiedzą, co uprawiały.
Szkoda, gdyby był bezimienny, bo mogłabym go dać na akcję. Kozula pewnie by go rozpoznała.
Obrazek
Awatar użytkownika
GunnarSK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2009, o 17:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Może Kozula go rozpozna po zdjęciu i opisie tutaj.
pozdrawiam, Gunnar
x-xm-a

Post »

Czy ktoś będzie chętny na K/173 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 6#p4119376 odrobinę nasion wydłubałam i nie wiem czy dać na akcję.

Drugie pytanie czy komuś, poza mną, wyszła pasiasta sakiewka K/141/3 ? http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3#p4121163
I czy ew dużo zebrać z niego nasion?
Awatar użytkownika
Agulka11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2011, o 18:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

monika - zbieraj nasionka zbieraj! :) Bo chętnych wielu na pewno :) A jak coś w przyszłym roku pójdzie nie tak, to będzie przynajmniej rezerwa co by do takiego pomidorka wrócić na kolejny sezon :)
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Awatar użytkownika
Krystyna551
200p
200p
Od: 6 lip 2011, o 10:54

Post »

Czy jest to możliwe, aby z krzyżówki Dyno x Anna Russian wyszły żółte i okrągłe?
pozdrawiam:)
Krystyna
Awatar użytkownika
Agulka11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2011, o 18:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

hmmm... troszkę dziwne prawdę mówiąc... ja mam podłużne/sopelki ale czerwienieją. W zeszłym roku też były takie, po przekrojeniu malinowy kolorek, ale ze swoich nasion siałam...

Mi z kolei 119/K wyszły pomarańczowe i czerwone zamiast malinowych. Ale to jest właśnie niechciane rozszczepienie... (ale trafiłam... ;))
Czerwonego jeszcze nie próbowałam, ale pomarańczowy jest bleeee.... Kwas i woda..
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Awatar użytkownika
Krystyna551
200p
200p
Od: 6 lip 2011, o 10:54

Post »

Sama zbierałam nasiona, z takich czerwonych jajowatych...pysznych. Te żółte też są bardzo smaczne, rodzina zadowolona. Jeszcze mam Dyno x Anna Russian podłużne"cygarka" -dopiero zaczynają czerwienieć, jak dojrzeją zrobię zdjęcia. Ale te żółte mnie zastanawiają. Może u kogoś też tak było?
pozdrawiam:)
Krystyna
x-xm-a

Post »

Krystyna551 'Dyno' to hybryda produkcyjna, nie wiadomo co tam w nim namieszane i jak, mogło wyjść coś z niej.
Pabblo_Pl

Post »

Moniko tak jestem pewien, że to k138/f6.

Bardzo smaczne i fajne pomidorki..

Zostają na przyszły rok, ale też trafił mi się jakiś nn pewnie jaieś rozczepienie z k138 wyglądu nie ma, kolor malinowy ale taki bladziutki, zielona piętka kolorystycznie nie wygląda najlepiej ale w smaku (piętki nie ma tylko taki kolor) !!

Właśnie smak najlepszy ze wszystkich, miękki ale nie ciapa, mięsisty ale bez kaszki, słodziutki po prostu pycha.

Zorbie zdjęcia i dodam później..
Awatar użytkownika
Dagmara
200p
200p
Od: 24 mar 2010, o 18:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mam pytanie do Dagmary i Aliny o K/149 bo nasiona (2 opakowania) miałam od nich. Wyszedł mi jeden krzak ładnej i smacznej zeberki, kolor żółto-pomarańczowy/ciemnomalinowy . Zdjęcie przekłamuje tylko troszeczkę paski malinowe są ciemniejsze. Podejrzewam, że to pomyłka i nie wiem co to.
Może K/138?? Krzak wysoki, liście regularne. Pomidor malinowy 250-300 g, spłaszczony.
Czy możecie go rozszyfrować?
Wydaje mi się ,że to jakaś pomyła bo 149 u mnie nigdy tak nie wyglądał . Z tych zeberek miałam tylko 137 ale nasion nie zbierałam , więc u mnie na pewno się nie pomyliły.
Gdy człowiek stawia sobie granice tego co zrobi, stawia sobie też granice tego co może zrobić .
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”