Liliowce -Hemerocallis cz.11
- robinhood66
- 50p
- Od: 23 lip 2013, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kleksik
- 200p
- Od: 24 mar 2012, o 19:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Liliowce -Hemerocallis cz.11
Witaj robinhood
Ten różowy na pierwszy rzut oka to moooooże być Pink Damask a ten ostatni to chyba jest Margaret Perry.
Chociaż w liliowcach bardzo trudno pokusić się o prawidłową identyfikację odmian. Margaret Perry jest dość charakterystyczna więc łatwiej.
Pozdrawiam
Ten różowy na pierwszy rzut oka to moooooże być Pink Damask a ten ostatni to chyba jest Margaret Perry.
Chociaż w liliowcach bardzo trudno pokusić się o prawidłową identyfikację odmian. Margaret Perry jest dość charakterystyczna więc łatwiej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Katarzyna
Katarzyna
- robinhood66
- 50p
-
- 100p
- Od: 10 kwie 2007, o 18:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
A u kogo liliowce dopiero zaczeły kwitnąć w tym miesiącu? Ja nie mogę się doczekać kwitnienia Tanager Rose i Tanager Lane, nareszcie liliowiec który zakwitnie we wrześniu
- Kleksik
- 200p
- Od: 24 mar 2012, o 19:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie w drugiej połowie sierpnia zaczął kwitnąć Finders Keepers, Chokecherry Mountain (to tegoroczna malutka sadzonka i może dlatego później),
On and On i Little Missy miniaturki (też tegoroczne sadzonki)
Pozdrawiam
Katarzyna
Katarzyna
- robinhood66
- 50p
U mnie Sabine Baur, Love is (ten chyba powtarza kwitnienie bo na roślinie widać ścięty pęd kwiatowy) i Shaman - te dwa to nowe nabytki w doniczkach wiec pewnie dlatego tak późno... Sabinka dluuugo sie ociagała ale teraz kwiat rekompensuje wszystko.....
Mam pytanie - jak z nawożeniem po kwitnieniu liliowców? "Wzmocnienie" na jesień czy lepiej wczesna wiosna?
Mam pytanie - jak z nawożeniem po kwitnieniu liliowców? "Wzmocnienie" na jesień czy lepiej wczesna wiosna?
-
- 100p
- Kontakt:
Witaj, masz może odrościk na wymianę ewentualnie do odsprzedania tej odmiany Finders Keepers?Kleksik pisze:U mnie w drugiej połowie sierpnia zaczął kwitnąć Finders Keepers, Chokecherry Mountain (to tegoroczna malutka sadzonka i może dlatego później),
Robinhood66
Shaman to nie wczesna odmiana? Ja nie stosuję nawożenia po kwitnieniu, jeśli chcesz je zasilić to wybierz nawóz z bardzo niską zawartością azotu.
- Emiks
- 10p - Początkujący
- Od: 26 sie 2013, o 11:58
Cudowne forum
Przeczytałam tylko 3 strony i czuję się uskrzydlona. Piękne odmiany liliowców... piękne fotki ogrodów... raj dla duszy. Miłość do liliowców owładnęła mną z 3-4 lata temu? Nie umiem uwierzyć, jak mogłam żyć bez niej. Dostałam w prezencie, posadziłam, dbałam... kiedy zakwitła i spotkały się nasze spojrzenia... mam już kilkanaście odmian i nowe zakupuję i ciągle mi mało i mało... chciałabym mieć je wszędzie
Cudowny temat
Przeczytałam tylko 3 strony i czuję się uskrzydlona. Piękne odmiany liliowców... piękne fotki ogrodów... raj dla duszy. Miłość do liliowców owładnęła mną z 3-4 lata temu? Nie umiem uwierzyć, jak mogłam żyć bez niej. Dostałam w prezencie, posadziłam, dbałam... kiedy zakwitła i spotkały się nasze spojrzenia... mam już kilkanaście odmian i nowe zakupuję i ciągle mi mało i mało... chciałabym mieć je wszędzie
Cudowny temat
- Popieliczka
- 50p
- Od: 7 mar 2011, o 17:19
Uff... przebrnęłam przez zaległości w wątku i oko aż bieleje, piękne macie okazy
U mnie w tym roku zakwitły pierwsze siewki własnej produkcji Cieszyłam się z nich jak małe dziecko
Pierwsze pokazały się te, w sumie najładniesze:
Potem już nie było tak pięknie, ale nie ma co wymagać żeby od razu wyglądały jak te od Emila
U mnie w tym roku zakwitły pierwsze siewki własnej produkcji Cieszyłam się z nich jak małe dziecko
Pierwsze pokazały się te, w sumie najładniesze:
Potem już nie było tak pięknie, ale nie ma co wymagać żeby od razu wyglądały jak te od Emila
Pozdrawiam, Aśka.
Emiks witaj, a czy zdajesz sobie sprawę, że to nieuleczalna choroba?
Na pocieszenie dodam, że tutaj większość ją ma .
Na pocieszenie dodam, że tutaj większość ją ma .
Pozdrawiam. Krystyna.
-
- 100p
- Kontakt:
Liliowce jeszcze szaleją, fakt, że nieliczne. Przepraszam za zdjęcia, kolory troszkę przekłamują bo robione dość późną porą i kiepskie oświetlenie.
Olfactory Evidance
Middendorffi - prawdopodobnie (rośnie w doniczce do identyfikacji bo plakietki wyblakły ), zobaczymy czy zakwitnie w maju przyszłego roku, gatunek majow który powtarza kwitnienie (unikat )
Cosmic Kaleidoscope
Fred's Red
Lady Neva
Sandra Elizabeth
Olfactory Evidance
Middendorffi - prawdopodobnie (rośnie w doniczce do identyfikacji bo plakietki wyblakły ), zobaczymy czy zakwitnie w maju przyszłego roku, gatunek majow który powtarza kwitnienie (unikat )
Cosmic Kaleidoscope
Fred's Red
Lady Neva
Sandra Elizabeth
- śnieżka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Michał, fakt, zdjęcia nie oddają uroku liliowców.
Dla tego H.middendorffii zrób zdjęcie z górnej części pędu- żeby było widać nasadę pąków- zobaczymy, czy to ten właściwy. Mój miał wiosną wiele pędów kwiatowych, ale wszystkie pąki wyskubały sójki lub sroki. Teraz muszę zobaczyć, czy mu się teraz nie szykuje na kwitnienie.
Dla tego H.middendorffii zrób zdjęcie z górnej części pędu- żeby było widać nasadę pąków- zobaczymy, czy to ten właściwy. Mój miał wiosną wiele pędów kwiatowych, ale wszystkie pąki wyskubały sójki lub sroki. Teraz muszę zobaczyć, czy mu się teraz nie szykuje na kwitnienie.