W ogrodzie Panny D.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
doroteczkaa
100p
100p
Od: 11 lip 2013, o 16:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W ogrodzie Panny D.

Post »

Witam po weekendzie Kochani :)
Nie bylo mnie w domku, posiedzialam troszke u mamy i przyjaciolki w dluzszych odwiedzinkach :) ale przynajmniej odetchnelam troszke od pracy i ogromnych klopotow ktore nabylam ostatnio :( z ktorymi nie radze sobie sama ...

aage --> masz racje Kochana, za kazdym razem jak wychodze z domku to mam juz nowy plan, nowa koncepcje itp... napisalas ze moj ogrod pieknieje, dziekuje :) .. jak czytam takie slowa to obrastam w pioreczka:)

ewamaj66--> dziekuje za odwiedzinki w mym ogrodku :)

koziorozec --> Dzięki za przybycie do mego ogrodu :-) ... Mam wlasnie nadzieje ze w nastepnym roku wszystko bedzie wieksze, piekniejsze, bardziej dojrzale :) czekam na to ... milo czytac ze ktos robil ogrod w podobnej sytuacji do mojej, przynajmnej nie czuje sie sama ...

April --> z checia bym rzucila te faje, juz nosze sie z zamiarem dlugi czas, ale ostatnie wydarzenia nie daja mi szansy na to , ostatnie dni jestem jednym wielkim strzepkiem nerwow...

byna --> dziekuje za odwiedziny :) ... musze sobie radzic, jak ja nie zrobie czegos to nikt inny nie zrobi tego za mnie ... a potem jestem ogromnie dumna jak moge powiedziec ze zrobilam cos calkiem sama :)

gracha --> milo ze wpadlas do mnie...dziekuje :) ... a czy ja mloda? ...hmm powiem Ci ze czasem czuje sie stara jak nie wiem co, bo kilka lat mam straconych, kika pieknych lat mlodosci ...

aguniada --> dziekuje za odwiedziny Kochana i zapraszam czesciej ...

mm-complex --> dzeki ze wpadlas, zapraszam czesciej...na pewno z dnia na dzien bedze wiele zmian ....

lublinianka --> no pewnie Kochana ze dobrze zrobilas wpadajac do mnie :) zapraszam...kiedy tylko bedziesz miala ochote . Za chwilke lece do Ciebie pospacerowac:)

reniusia20 --> hej :) Dzięki ze wpadlas, a co do skaliaka...fakt,sama go zrobilam i jestem z niego choernie dumna ::) ale co chwilka dokladam ziemi bo jakos dziwnie opada, ale chyba tak musi byc ....

Anna55 --> witaj, milo ze mnie odwiedzilas:) Bardzo dobre wrazenie odnioslas, kiedy jest mi zle, ide na ogrod...biore sie za robote i jakos problemy odchodza na drugi plan...

slotys --> bardzo sie ciesze ze sie Tobie u mnie podoba ... zapraszam czesciej ...

terlica --> dziekuje za odwiedzny , a co do pnacza na murku, myslalam o tym i chyba tak wlasnie bedzie :)

izaziem --> dziekuje za odwiedzinki... a no troszke sily mam, jak sie zawezme to nie ma mocnych, ale potem cierpie kilka dni, lecz naprawde warto :)

Wczoraj dostalam od Przyjaciol maly prezencik :) troszke starych cegiel ktore im zostaly :) stawiali sobie scianke w pokoju i reszta miala isc do wywalenia, lecz mi sie przydadza:) a do czego ? ... jeszcze nie wiem, mysle nad tym wlasnie :)

Obrazek

Ostatnio wpadlam na pomysl by skalniak i wszystkie rabaty obkladac kamyczkami by nie wlazily chwasciory i wlasnie to czynie :)
Obrazek
Nie musze być idealna..!... Wystarczy, ze jestem wyjątkowa!

W Ogrodzie Panny D.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Heja Doroto :wit czytam, że masz kłopoty :( co się dzieje kochana? Głowa do góry i myśl pozytywnie i dla Ciebie słonko zaświeci ;:3
Pozdrawiam serdecznie ;:196 , trzymaj się!
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
doroteczkaa
100p
100p

Post »

anym --> tak, mam ogromne klopoty ... dzis w nocy opisze je troszke , moze ktos z was mi cokolwiek poradzi...

W Ogrodzie Panny D.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko ,chcąc żeby chwasty nie rosły między kamieniami dobrze jest pod spód wyłożyć czarną włókniną, jak tak zrobiłam i póki co mam mniej chwastów do pielenia :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Dorotko przeczytałam cały twój wątek,jestem pełna podziwu. Dziewczyno ile tych kamieni natargałaś .Masz duzy ogród , spore juz drzewa i iglaczki ;:215 kwiaty króre sadzisz dają niesamowity efekt . ;:215 Głowa do góry nie zamartwiaj się,wszystko się na pewno ułozy znajdziesz rozwiązanie na swoje kłopoty ;:167 czego ci zyczę.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
doroteczkaa
100p
100p

Post »

gracha --> no wlasnie powiem Ci ze dzis tez o tym pomyslalam i chyba tak tez uczynie wiesz?:)

misia53 --> A no ogrodeczek mam calkiem spory , ciagle w nim wiele pracy ale kocham to ponad wszystko, a nie wiem czy znajde rozwiazanie na klopoty, chyba nie ... niestety...sa za wielkie ....

A teraz cos co mi wyroslo ostatnio, zakwitlo i kurcze zapomnialam nazwy...wszystko mam oznaczone w zeszyciku kwiatek po kwiatku rabatka po rabatce, a o tym zapomnialam no :(

Obrazek Obrazek

No i jeszcze jeden moj okaz , dopiero zakwitl :) nazwe pamietam juz teraz :) to oczywiscie Krwawniczki:)
Obrazek

W Ogrodzie Panny D.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

To co wyrosło i zakwitło a nazwę zapomniałaś to Knautia "Thunder and Lightning". Nazwy polskiej nie jestem pewny ale chyba Knautia.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
doroteczkaa
100p
100p

Post »

Aaaaaaaaaaa no wlasnie :) dziekuje magry , bardzo mi pomogles:) faktycznie to wlasnie to :) juz pamietam ... jeszcze raz dziekuje :)

W Ogrodzie Panny D.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

A propo chwastów to ja mam jeszcze inną metodę. Kładę karton pod korę lub kamyki. Bardziej ekologicznie i taniej. Można podłożyć nawet podwójną warstwę i polać lekko wodą to się ułoży. I mniej widać niż agrowółkninę, i za dwa, trzy lata samo zniknie. Nawet zauważyłam że skuteczniejsze niż agro, którą mam w jednym miejscu. Znacznie mniej chwastów.
Trzymam kciuki za rozwiązanie kłopotów ;:108
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Dorotko, nie było mnie trochę czasu, a tu takie zmiany ;:oj świetny pomysł z tą nową rabatą, jak się wszystko rozrośnie będzie cudo ;:196 już jest pięknie
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, karton wykorzystuję każdy dostępny: pudła po jakichś paczkach, meblach i inne, pamiętając by obrywać taśmę klejącą i wyciągać wszystkie zszywki. Nawet pudełka po pizzy używam bo u mnie trochę się tego je. Tylko że te pudełka kładę podwójnie bo to cieńszy karton niż z przeciętnych pudeł. Kładę na płask na rabacie, rwąc odpowiedniej wielkości kawałki, żeby mi się mieściły między roślinami i obsypuję korą, potem zraszam wodą żeby się uleżało. Ziemię trzeba dość dobrze wyrównać, żeby kora się nie zsuwała. Zielicho nie wychodzi. Roślinom nie przeszkadza. No i kory sypie się znacznie cieniej niż na goły grunt. Czysty zysk. No i jeszcze jest karton pewną ochroną korzeni przed mrozem. Czyli dodatkowy plus.
Aha, koło roślin zostawiam sobie tak z 15 luzu, żeby łatwiej podlać jakby była potrzeba i ewentualnie nawozić.
Stosuję tę metodę trzeci sezon i jest super, nawet tulipany przykryte kartonem, na wiosnę się przebiły a zielsko nie. Łatwo usunąć jak chcesz zrobić zmiany, bo po prostu wyrywasz kawałek w miejscu sadzenia. Polecam.
Kartony zdobędziesz w każdym spożywczaku. Oddadzą za darmo, bo przecież oni muszą płacić za wywóz tego. Chętnie się pozbędą.
Awatar użytkownika
doroteczkaa
100p
100p

Post »

o kurka wodna super:) to zes mi Aprilko robote dala na dzis :) ja kartonow troszke mam bo zawsze odkladam na wypadek gdyby sama nie wiem co :) ale taka troszke rupieciara ze mnie :) ale widze ze sie oplacalo :) ide wojowac:) dziekuje raz jeszcze

W Ogrodzie Panny D.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To do roboty :lol: Powodzenia ;:173
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”