Moje kaktusy i sukulenty - jorkis
Re: Moje kaktusy i sukulenty - jorkis
Obie Lobivia przepiękne.
Ciężko wybrać która naj, naj ;)
Ciężko wybrać która naj, naj ;)
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W takim razie udanego urlopu!
A mam nadzieję, że do kobiałki z kaktusami nie zapomniałaś zapakować aparatu fotograficznego - też będziemy chcieli zobaczyć, co się tam działo
A mam nadzieję, że do kobiałki z kaktusami nie zapomniałaś zapakować aparatu fotograficznego - też będziemy chcieli zobaczyć, co się tam działo
- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne, nasycone kolory! Udanego urlopu!
Witam wszystkich po dłuższej przerwie ,
Gymnocalycium qehlianum
Reszta pączków stoi jak zaklęta.
Mam duże zaległości na Waszych wątkach ale stopniowo je nadrobię tylko trochę się obrobię z pracą
Podczas mojej nieobecności strat nie odnotowałam, ale zauważyłam oparzenia słoneczne na kilku kaktusach, mam nadzieję, że nic im nie będzie
Przybyło mi trochę nowości, w wolnej chwili zrobię zdjęcia i wstawię i jeszcze czekam na paczkę
Powiedzcie mi proszę, czy można teraz jeszcze wysiewać kaktusy? Chodzi mi głównie o rodzaj Astrophytum
onectica pisze:W takim razie udanego urlopu!
dziękuję bardzo, urlop faktycznie się udał, chociaż na początku było chłodno i deszczowoPaula15 pisze:Piękne, nasycone kolory! Udanego urlopu!
Oczywiście zapakowałam kilka kaktusów, aparatu nie zapomniałam, ale ze względu na pogodę zakwitł tylko jedenonectica pisze: A mam nadzieję, że do kobiałki z kaktusami nie zapomniałaś zapakować aparatu fotograficznego - też będziemy chcieli zobaczyć, co się tam działo
Gymnocalycium qehlianum
Reszta pączków stoi jak zaklęta.
Mam duże zaległości na Waszych wątkach ale stopniowo je nadrobię tylko trochę się obrobię z pracą
Podczas mojej nieobecności strat nie odnotowałam, ale zauważyłam oparzenia słoneczne na kilku kaktusach, mam nadzieję, że nic im nie będzie
Przybyło mi trochę nowości, w wolnej chwili zrobię zdjęcia i wstawię i jeszcze czekam na paczkę
Powiedzcie mi proszę, czy można teraz jeszcze wysiewać kaktusy? Chodzi mi głównie o rodzaj Astrophytum
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gymnocalycium quehlianum ładnie Ci zakwitł.
Na wysiewy moim zdaniem jest już za późno. Chyba, że zamierzasz je trzymać całą zimę pod lampami.
Proponuję poczekać do grudnia-stycznia i wysiać pod świetlówki lub trzeba z akcją wstrzymać się do następnej wiosny.
Na wysiewy moim zdaniem jest już za późno. Chyba, że zamierzasz je trzymać całą zimę pod lampami.
Proponuję poczekać do grudnia-stycznia i wysiać pod świetlówki lub trzeba z akcją wstrzymać się do następnej wiosny.
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Wpadłam i... "wymiękłam". Dziękuję za pochwałę moich roślinek, ale to, co Ty masz u siebie, to jest przecież kosmos! Echinopsis subdenudatum to cudo, a jak patrzę na Wasze zdjęcia, to parodie zaczynają zwracać moja uwagę. Będę je z uwagą u Was oglądać.
Co do astrofytów, to popieram Henryka - ja sama nie wysiewam, ale dość dużo się nimi interesuję jako gatunkiem, na wysiew też pewnie przyjdzie czas, ale jeszcze nie teraz. Na wysiew zdecydowanie za późno - ja nie ryzykowałabym, chyba że lampy - ale to i tak nie najlepsza pora. Jak powiedział Henryk, a wie zdecydowanie więcej, lepiej pomyśleć o tym w styczniu - ale pod lampami wtedy. Do lata będziesz miała siewki, które zdążysz spokojnie przepikować w lepszej porze roku. To tak skromnie ode mnie
Co do astrofytów, to popieram Henryka - ja sama nie wysiewam, ale dość dużo się nimi interesuję jako gatunkiem, na wysiew też pewnie przyjdzie czas, ale jeszcze nie teraz. Na wysiew zdecydowanie za późno - ja nie ryzykowałabym, chyba że lampy - ale to i tak nie najlepsza pora. Jak powiedział Henryk, a wie zdecydowanie więcej, lepiej pomyśleć o tym w styczniu - ale pod lampami wtedy. Do lata będziesz miała siewki, które zdążysz spokojnie przepikować w lepszej porze roku. To tak skromnie ode mnie
Henryku, Żaneto dziękuję za odpowiedź i radę, też myślałam że najlepiej się wstrzymać do lutego z wysiewami chociaż bardzo mnie korci wysiać teraz, ale zapakuję i włożę do lodówki.
Henryku dziękuję za pochwałę mojego Gymnocalycium quehlianum też mi się bardzo podoba
Żanetko bardzo dziękuję za pochwałę mojej skromnej kolekcji, rok temu miałam 3 kaktusy na krzyż, ale znalazłam to forum i choroba kaktusowa się rozwinęła. Parodiami zainteresowałam się oglądając wątek Henryka, mam ich kilka a teraz czekam na następne mam nadzieję, ze już niedługo będą
Henryku dziękuję za pochwałę mojego Gymnocalycium quehlianum też mi się bardzo podoba
Żanetko bardzo dziękuję za pochwałę mojej skromnej kolekcji, rok temu miałam 3 kaktusy na krzyż, ale znalazłam to forum i choroba kaktusowa się rozwinęła. Parodiami zainteresowałam się oglądając wątek Henryka, mam ich kilka a teraz czekam na następne mam nadzieję, ze już niedługo będą
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
- piasek pustyni
No to ja z niecierpliwością będę czekać na fotki
- honorka22
- Od: 3 maja 2013, o 16:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gymnolki , choć i pozostałe roślinki dzielnie próbują im dotrzymać kroku
Honorato dziękuję za pochwały dla moich roślinek
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
Dzisiaj dużo słonka i zakwitła mi pierwszy raz Mammillaria nn
Tylko dwa kwiatki, ale bardzo się z nich cieszę
Tylko dwa kwiatki, ale bardzo się z nich cieszę
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
- piasek pustyni
Śliczne są...! Piękny i zdecydowany kolor, ale masz radochę, a my oczywiście z Tobą. Późno się zdecydowała na kwitnienie, czy dla mamilarek to normalna pora?
- Nadzieja
- Od: 3 sty 2012, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piekna, pomimo dwóch kwiatuszków cieszy