Uratowane storczyki (Art) :)
Halinko, Szamanko, Meniu, Renatko, bardzo Wam dziękuję za rady i słowa otuchy
Szczerze mówiąc, jak pisałam ost. post, byłam prawie zdecydowana, że obetnę kwitnący pęd dla dobra roślinki.
A teraz mam mętlik... bo mi nie pozwalacie ! :P
W podziękowaniu dla Was, kilka zdjęć moich kwitnących storczyków
A na koniec pokażę, co wymyśliłam, żeby doniczki na tackach z keramzytem stały stabilnie i nie podsiąkały wodą -
nie mogłam nigdzie zdobyć metalowych kratek, o których tu na forum czytałam, więc kupiłam kratki plastikowe
do ... zlewozmywaków
Mają tę zaletę, że nie rdzewieją i można je przyciąć w dowolne kształty według potrzeb.
Pozdrawiam, Joanna
Szczerze mówiąc, jak pisałam ost. post, byłam prawie zdecydowana, że obetnę kwitnący pęd dla dobra roślinki.
A teraz mam mętlik... bo mi nie pozwalacie ! :P
W podziękowaniu dla Was, kilka zdjęć moich kwitnących storczyków
A na koniec pokażę, co wymyśliłam, żeby doniczki na tackach z keramzytem stały stabilnie i nie podsiąkały wodą -
nie mogłam nigdzie zdobyć metalowych kratek, o których tu na forum czytałam, więc kupiłam kratki plastikowe
do ... zlewozmywaków
Mają tę zaletę, że nie rdzewieją i można je przyciąć w dowolne kształty według potrzeb.
Pozdrawiam, Joanna
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki dziewczyny za miłe słowa !
Cała masa moich storczyków tworzy teraz tzw. BAZĘ (młode liście, korzonki, nowe przyrosty itp.).
Jest to widok dla mnie równie miły jak kwiaty, bo oznacza, że roślinkom jest dobrze, są zdrowe i mam nadz.
że kolejna rzecz to kwiaty
A kratki na tackach sprawdzają się znakomicie. Aż się dziwię, że wcześniej tego nie wymyśliłam, tylko
w kółko poprawiałam przewracające się doniczki !
Cała masa moich storczyków tworzy teraz tzw. BAZĘ (młode liście, korzonki, nowe przyrosty itp.).
Jest to widok dla mnie równie miły jak kwiaty, bo oznacza, że roślinkom jest dobrze, są zdrowe i mam nadz.
że kolejna rzecz to kwiaty
A kratki na tackach sprawdzają się znakomicie. Aż się dziwię, że wcześniej tego nie wymyśliłam, tylko
w kółko poprawiałam przewracające się doniczki !
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.