Nutkowy ogród cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nutkowy ogród cz. 3

Post »

Gosiulek, zdjęć nie robię, bo czekam na skoszona trawę ;:224 Teraz wstyd cokolwiek fotografować w tym buszu ;:306
Obiecuję zaraz po skoszeniu cyknąć co nieco :)
Przy tarasie nie zdążyłam niczego zrobić niestety. Od poniedziałku mam nadzieje się wziąć za te rabatki.
Dzisiaj ciachnęłam trawę przy murku (tym przy różance), wyrzuciłam z rabaty przy podjeździe 'kapuste' (nie wiem jak się nazywa, niskie kwiatki, kwitnące na biało wczesną wiosną) bo mnie wkurzała już taka rozlazła kępa, ledwo to wyplewiłam ;:306 Wcale tam nie pasowała. Jak będzie na wiosnę odrastać, to prysnę randapem ;:224
Zrobiłam też trochę porządku na rabatce pod wiatą...na mojej "rabacie wstydu" (jak to mawiała Aga :lol: )
Reszta od poniedziałku...jutro jedynie zrobię obchód i listę robót na przyszły tydzień :D

Martwi mnie jeszcze jedno. Mój wielki modrzew chyba pada ;:145 Już teraz jest prawie łysy, zielonego na nim jak na lekarstwo.
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hm, pomidorki fajne. Może uda mi się znaleźć takie nasionka to też wiosną posieję, jeżeli tak reklamujesz.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, witam w nowym tygodniu :wit
Jak tam sytuacja na ogrodowym froncie? Trawa skoszona? Zdjęcia będą? ;-)
Kurczę, niedobrze z tym modrzewiem... on już w ubiegłym roku nie wyglądał dobrze... być może zaatakował go ochojnik, ale jak takiego olbrzyma opryskać?

Ja teraz w ogrodzie zajmuję się tylko drobiazgami - tam ciachnę, tu skubnę, więcej mi się nie kce.

Udanego popołudnia!
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Jolek, jak chcesz to zbiorę Ci nasionka i wyśle :) A na reklamę zasługują, bo są pyszne :tan
Aguś, ja dzisiaj od 10 rano, do jakiejś 19stej w ogrodzie działałam. Wystrzyżone już wszelakie obrzeża, rabatki przy tarasie wyplewione i podlane. Wszystko co suche i brzydkie wycięte, trawka skoszona... a ja padam na pyszczek ;:306
W środę wybieram się do G. na targowisko, mam nadzieję kupić tam trochę wrzosów, a także coś do wypełnienia (do końca sezonu) donic na tarasie, bo te obecne już tragicznie wyglądają ;:173 Jutro czeka mnie sprzątanie rabatki pod wiatą i pielenie różanek, no i trochę podlewania. Tak więc pracy jeszcze sporo. Jakbyś miała chwilkę, to zapraszam na kawkę. Już nie jest mi wstyd zapraszać kogokolwiek ;:224 :;230

Zdjęcia będą jutro po zakończeniu prac :)
Dzisiaj nie miałam już siły udźwignąć choćby aparat ;:306
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

No to się dziewczyno napracowałaś ;:108 . A ja tak jak Aga - skubnę, popatrzę i tez mi się nie kce. Przywiozłam dziś ze szkółki 3 spore pęcherznice, irgi, przetaczniki no i musi mi się jutro zakcieć.
Dawno Nuty nie pokazywałaś ;:224

Dziewczyny, będziecie na "Zieleni..." w sobotę lub niedzielę? Zapytałam u siebie, ale nikt nie odpowiada :(
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Gosiu, to Ty się napracowałaś. Kawał dobrej roboty. Może powinnaś trochę zwolnić. Masz przecież czas na porządki.
Najważniejsze, że wróciła Ci chęć do pracy.
Czekam na zdjęcia
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Iwonko, ja się wcale nie dziwię że Tobie się niekce :lol: Ostatnio tyle pracy miałaś,, że można się było nieco "wypalić" :wink: No ale skoro takie fajne zakupy poczyniłaś, to musi się jutro zakcieć... koniecznie :D
Co do "Zieleni..." to mnie niestety nie będzie, m pracuje :roll:

Gosiu, no trochę się napracowałam dzisiaj, fakt ;) Zwolnic jednak nie mogę, bo marazm znów mnie dopadnie :wink: Ja muszę robić wtedy, gdy mam wenę. Jak wena minie...to wołami mnie do pracy nie zaciągniesz ;:306 ;:306 ;:306

Nutę i ogródek pokaże jutro :)
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Gosiu, może to nawet nie jest wypalenie, ale zmęczona już trochę jestem. Moje nasadzenia nie mają dobrego czasu na aklimatyzację, np. schnie mi dereń kousa i trochę odchorowała nowe miejsce magnolia japońska - mam nadzieję, że to słońce jest przyczyną, a nie coś gorszego i w przyszłym roku będą zdrowe i zielone. Nowe świdośliwy złapały mącznika, trzeba pryskać.
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Iwonko, to fakt u Ciebie to musi być zmęczenie. Ja tez przy takich super realizacjach ogrodowych wypalenia bym nie czuła :tan To prawda, że roślinki miały u Ciebie teraz trudny start, upały dały im popalić już na samym początku aklimatyzacji. Będę trzymała kciuki i za derenia (dereń kousa jest cudny :) ) i za magnolię, i za całą resztę roślinności :D

Ja dzisiaj znów troszkę podziałałam. Najgorsze prace chyba już za mną :wink:
No i w końcu cyknęłam parę fotek :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Twój zebrinus wyglada ślicznie. Mój po spędzeniu całego lata w doniczce wyglada jak miotła. Bałam się, że nie przetrwa w tych ekstremalnych warunkach, ale na razie sobie radzi.
Gosia, ja już bym dawno poszerzyła tę rabatę pod murkiem. ;:306
Ale po obejrzeniu zdjęcia od przodu stwierdzam, że te hortensje wygladają bosko. Nie wiem czy by tak wygladały po dosadzeniu innych roślin z przodu
Nuta wyglada jak dama
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Gosiu, Twoja trawka po tej szkole przetrwania, da sobie teraz rade w każdych warunkach ;:306
Rabatę pod murkiem też bym dawno poszerzyła...to znaczy poszerzyła jeszcze bardziej, bo w tym roku już była poszerzana (o całe 20 cm ;:224) :lol: Niestety bardziej nie mogę, bo tamtędy będzie szła droga do blaszaka. Ma być wyłożona kratownica na szerokość kół samochodu. Dlatego nici z kolejnego poszerzania. No ale też sadzę, że hortusie dzięki temu że za dużo między nimi nie rośnie. grają tam pierwsze skrzypce ;:215 Wiosną dojdą jeszcze 3 krzaczki różowych róż. Chciałabym jakieś niewielkie krzaczki, fajnie gdyby były pachnące. Przychodzi Ci coś na myśl konkretnego?
A Nuta dama pełną gębą...to znaczy ... mordą ;:306
Awatar użytkownika
Dorota_P
50p
50p
Od: 10 lip 2013, o 00:20

Post »

Małgosiu, jestem pod wrażeniem! ;:167
Widać, że włożyłaś w ogród sporo pracy! Wyczytałam wcześniej, że coś Ci się dzieje z modrzewiem.. u mnie to samo, mam przed domem w ogrodzie 4 co najmniej 100-letnie modrzewia, zawsze były piękne, bujne, dorodne, a od zimy jeden z nich usycha.. nie wiem co robić..
echh.. te Twoje Hortusie ;:167 podobają mi się też te piękne trawki, a najpiękniejszy kwiat, to piękna, dostojna Nutka rzecz jasna! 8-)
Pozdrawiam,
Dorota
:wink:
Moje miejsce na ziemi ---> Cz.1,
BasiaEm
100p
100p
Od: 22 lip 2013, o 19:49

Post »

:wit
Gosiu ogród masz piękny ;:173 A Nutka ... cóż ;:224 laska z niej nebeska ;:215 Super wygląda dziewczyna ;:170
Pozdrawiamy serdecznie :wit
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Śliczne widoki, zarówno flora jak i fauna :D . Bardzo mi się spodobało połączenie zebrinusa z hortensją ;:333
Pozdrawiam, Iwona
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ja tak jak Margo też bym już dawno poszerzyła tę rabatkę z hortensjami ;:306 Dodanie trawki z przodu z pewnością nie popsułoby widoków, np Hakonechloa...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”