Rozdrabniacz do gałęzi, zielonych pędów, liści itp. ?\
Re: Rozdrabniarka do gałęzi
W książce (instrukcji) która była dołączona do rozdrabniacza. sama raczej na to bym nie wpadła
Pozdrawiam. Ewa
- martaw
- 200p
- Od: 20 wrz 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
No to będę próbować Dzięki!mewa pisze:W książce (instrukcji) która była dołączona do rozdrabniacza. sama raczej na to bym nie wpadła
Pozdrawiam, Marta
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewo próbowałaś tej metody ostrzenia walca?
Zastanawia mnie jak wygląda aluminiowy element docisku po takim ostrzeniu.
Zastanawia mnie jak wygląda aluminiowy element docisku po takim ostrzeniu.
Ja mam Krysiu rozdrabniacz od czerwca - na razie nie widzę żeby nie był ostry więc tego nie robię - zawsze możesz zdjąć obudowę i zobaczyć jak to wygląda - jak jest łatwy dostęp do odkręcenia walca to nie będzie problemu z naostrzeniem go .
Krysiu czy Twój walec jest tępy ? , po czym to rozpoznajesz?, moze zalezy od materiału ktory mielisz? .
Krysiu czy Twój walec jest tępy ? , po czym to rozpoznajesz?, moze zalezy od materiału ktory mielisz? .
Pozdrawiam. Ewa
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 cze 2010, o 20:40
Witajcie,
Ostatnio robię przymiarkę do zakupu rozdrabniarki. Nie ma to być inwestycja na całe życie za duża kasę ale coś niedrogiego ale działającego. Ostatnio są jakieś promocje w LM i Brico Depot i za około 300 zł można nabyć to coś. Wiem, że to nie jest mistrzostwo świata ale chcę czegoś na moje możliwości i potrzeby.
Czy orientujecie się jakiej jakości jest ten sprzęt czy macie jakieś opinie na ten temat? Warto czy nie?
Pozdrawiam,
Wojtek
Ostatnio robię przymiarkę do zakupu rozdrabniarki. Nie ma to być inwestycja na całe życie za duża kasę ale coś niedrogiego ale działającego. Ostatnio są jakieś promocje w LM i Brico Depot i za około 300 zł można nabyć to coś. Wiem, że to nie jest mistrzostwo świata ale chcę czegoś na moje możliwości i potrzeby.
Czy orientujecie się jakiej jakości jest ten sprzęt czy macie jakieś opinie na ten temat? Warto czy nie?
Pozdrawiam,
Wojtek
-
- 100p
- Od: 11 wrz 2012, o 13:36
Też jestem zainteresowana odpowiedzią. Może mewa czy norbitka macie jakieś uwagi dot. używania swych CMI? Czy ona jest zębatkowa i sama wciąga gałązki?; może już było o tym, ale jakoś nie zwróciło to mojej uwagi. Jaki był jej koszt w kwietniu?; myślę wydać maksymalnie 500 zł, mam ogródek ok. 400 m2, który czekają zmiany już jesienią i wiosną.
Prześledziłam ten wątek, i ten zamknięty też, ale tyle jest obecnie na rynku tych urządzeń, że trudno zdecydować
Prześledziłam ten wątek, i ten zamknięty też, ale tyle jest obecnie na rynku tych urządzeń, że trudno zdecydować
- martaw
- 200p
- Od: 20 wrz 2007, o 10:41
- Kontakt:
Może zadawajcie konkretne pytania? Swoją CMI mam już 5 lat, opisałam ją dokładnie na str.5 i 8, pozytywnego zdania nie zmieniłam, nie wiem co was jeszcze interesuje?
Pozdrawiam, Marta
-
- 100p
Sorry, doczytałam, że w listopadzie 2008 roku kosztowała 499 zł, nie umiem pewnie szukać w internecie, bo jej nie znalazłam w nigdzie w ofercie
Moja jak i Marty jest zębatkowa ( Kupilam taką samą jak pokazywała Marta ponieważ była z niej zadowolona)- sama wciąga gałazki ,Ma docisk który można regulować. Jak gdo tej pory mielilam świeżą sosnę i z tych zrębków jestem najbardziej zadowolona bo oprócz zrębków z drzewa tnie również igliwie. , Brzoza też była przeze mnie cięta - po uprzednim leżakowaniu ok 4 miesięcy ( brzoza cięta w formie bezlistnej) natomiast brzoza z zielonymi listkami zapycha ją . Tnie pięknie jarzębinę. Ja jestem zadowolona - jezeli ma problem ze świeżym drewnem to drzewo odkladam do przeschnięcia( Liściaste).
Zdarzyło się kilka razy że się zablokowała przez sęki- wtedy jest wsteczny bieg - jeżeli to nie pomaga to trzeba poluzowac docisk
Moja kosztowała ok 500 zł . znajdziesz ją najprawdopodobniej w OBI
Zdarzyło się kilka razy że się zablokowała przez sęki- wtedy jest wsteczny bieg - jeżeli to nie pomaga to trzeba poluzowac docisk
Moja kosztowała ok 500 zł . znajdziesz ją najprawdopodobniej w OBI
Pozdrawiam. Ewa
-
- 100p
Serdecznie Wam obu dziękuję. Przyjrzę się zdjęciom Marty na wcześniejszych stronach i już jutro będę jej szukać
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zdecydowanie polecam te rozdrabniarki które zamiast nozy maja wałki.
Poza tym dobrze, gdy rozdrabniarka ma przełacznik zmiany kierunku obrotów (na wypadrk gdy sie zapcha nadmiarem gałązek)
Wałek (obracając się ) z natury rzeczy powoduje ze nie trzeba dopychać gałązek
Poza tym dobrze, gdy rozdrabniarka ma przełacznik zmiany kierunku obrotów (na wypadrk gdy sie zapcha nadmiarem gałązek)
Wałek (obracając się ) z natury rzeczy powoduje ze nie trzeba dopychać gałązek
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja potrzebuję dobrej rozdrabniarki, ale jakoś nie mogę się zebrać (były inne problemy) z zakupem i martwię się, że rozejdą mi się te marne grosze, które na nią przeznaczyłam.
Nie mam specjalnie kasy na spalinową, a na prąd w mojej sytuacji średnio się opłaca, bo zjedzą mnie rachunki, mała wydajność i co najważniejsze muszę wtedy przetransportować gałęzie z drugiej działki do siebie, a to już mocno kłopotliwe.
Nie mam specjalnie kasy na spalinową, a na prąd w mojej sytuacji średnio się opłaca, bo zjedzą mnie rachunki, mała wydajność i co najważniejsze muszę wtedy przetransportować gałęzie z drugiej działki do siebie, a to już mocno kłopotliwe.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Renatko a czy nie lepiej opłacałoby się Tobie wynająć rozdrabniarkę raz do roku skoro masz taką ilość gałęzi
Pozdrawiam. Ewa