Mój ogród na fotografii -część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii -część 5

Post »

Marzenko!.. :wit
...o tak ;:108 ... zawsze dążyłam ...do wyrobienia samodyscypliny.
Procentuje to w każdym momencie mojego zycia. Dziękuję ;:180 ;:168
Aniu!/ anabuko!....u mnie powrót lata... są kwitnienia jesienne / astry,trawy/ ...ale także ponawiają kwitnienia letnie kwiaty...wiciokrzew, tojeść ,bodziszek , złotlin japoński...pozdrawiam ;:168
Mariolu!/ kropelka/... :wit i dziękuję za odwiedzinki! ;:196
Eluniu!/ ElleBelle/....tak mi miło ;:167 ... ;:196 ;:196 ;:196
Chciałabym Wam zostawić nową porcję zdjęć z dzisiejszego obchodu ogrodu ....ale coś'szwankuje' przeglądarka....muszę zainstalować inną.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu, ogród wciąż i od nowa piękny. Oj wynagradza Ci twój trud w jego pielęgnacji. Mnie bakopa w tym roku olała komisyjnie i w ogóle zamarła. Posadziałam jak zawsze z pelargonią. może sadzonki były chore...
Poproszę o siewkę, sadzonkę tej ciemnej pęcherznicy ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko!...poszukam ...może będzie sadzonka ....jeśli nie ,spróbuję ukorzenić OK. ;:180
majka1971
500p
500p
Od: 31 sie 2012, o 14:07

Post »

Witaj Bogusiu.Ogród pięknie kwitnie mimo że Ty nie masz tyle czasu dla niego.Jak przygotowania do wesela.Znając Ciebie wszystko będzie na tip top.U mnie nadal susza ,deszczu jak nie było tak nie ma tylko w zeszłym tygodniu pokropiło odrobinę. :wit
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Dobrze tym roślinkom u Ciebie i zadziwiają Cię drugim kwitnieniem ,jak w bajce ;:215 ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Bogusiu ładnie wygląda Twój ogród .Dużo jeszcze się dzieje i jest bardzo kolorowo .Z przyjemnością obejrzałam ;:304
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Bogusiu ;:196 Ale dałaś po oczach ;:215 ;:215 ;:215
Wszystko pięknie kwitnie jak na wiosnę ;:108
Cudne widoczki - dziękuję bardzo , takie zdjęcia mogę oglądać godzinami ;:108
Pozdrawiam cieplutko i życzę powodzenia ;:168
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Bogusiu. Wróciłem z urlopu.Wiem, że masz dużo pracy, dlatego nie chciałem Tobie zawracać głowy Moja osobą.
Jak mówią co się odwlecze to nie uciecze.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

wróciłem i przyszedłem Cię pozdrowić :wit
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu Jesteś po prostu niesamowita, przygotowania do wesela a ogród taki wypielęgnowany, Twoja doba ma chyba z 80 godzin bo jak inaczej wytłumaczyć, że wszystko masz zawsze zrobione ;:180 zdjęcia wspaniałe. Chciałbym spytać o 2 rośliny: pierwsza na zdjęciu chyba 14, takie z paprociami i na środku rośnie dość wysoka roślina chyba o omszonych liściach koloru szarozielonego, a druga to te przepiękne szafirowe pompony ;:oj nie widziałem nigdy takiego cuda :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani!...energia i radość mnie rozpiera, gdy widzę ślad Waszych odwiedzin...choć to tylko wirtualnie... ;:168
Staram się dobę tak zagospodarować, aby mieć choć chwilę czasu dla tak wspaniałych gości.
Majeczko!....przygotowania do wesela pełna "parą"...na razie wszystko ;:215 wg. harmonogramu ;:306
Myślę,ze najgorętszy okres będzie po niedzieli.w piątek od rana ruszam z mężem spełnić swoje wielkie dzieło...dekoracja sali weselnej i kościoła.
Wszystkie elementy dekoracyjne przygotowane , prezentacja robocza dokonana, a wiec myślę ,ze będzie OK.
Codziennie choć chwilę poświęcam swojemu ogrodowi...cieszę się...w nocy popadało, roślinki ożywiły się, trawa znowu nabrała soczystej zieleni...Miejsce po basenie powoli też zazielenia się...Pozdrawiam serdecznie ;:196
Eluniu!/ ElleBelle/... ;:168 ....zadziwiaja mnie samą...widocznie dobrze o nie dbam.
Ewuniu!/ewa_rozalka/....cieszę się,że dostrzegasz w moim ogrodzie trochę piękna :;230 i dobrze się w nim czujesz .
zapraszam ...odwiedzaj mnie... ;:168
Tereniu!...dziękuję za miłe słowa, które mobilizują do dalszej pracy.Choć są już oznaki zbliżającej się jesieni/ spadające liście z orzecha, kwitnące astry, wrzosy... /to wiele jeszcze letnich kwiatków w ogrodzie. Po dzisiejszym, nocnym deszczu są jeszcze ...piękniejsze.
Jako że, niedziela to dla mnie dzień odpoczynku, postaram się dzisiaj je utrwalić na zdjęciach ;:108
Pozdrawiam serdecznie ;:168
Jurku!...szkoda,że nie odezwałeś się ...postarałabym się tak zaplanować czas, aby ugościć Ciebie w moich skromnych progach...Fakt ,ze często wyjezdżamy ...czasami nawet nie planując... ale jeszcze taki "gorący" będzie przyszły tydzień...a po weselu kolejny...sprzątanie, 'rozbieranie" dekoracji... regeneracja sił ;:306 ... i wypad nad morze dla 'odstresowania się"
Mam nadzieję ,ze będzie jeszcze nie jedna okazja do spotkania się...Podkarmię karasie, jesienią wpuścimy amury/ 2szt/ ...aby zrobiły trochę porządku, bo staw zarasta niesamowicie...no i szczupaka...dla dokonania selekcji karasi....namnożyło się ich mnóstwo... ;:108
Andrzeju... :wit dziękuję serdecznie ,ze nie zapomniałeś o moim ogrodzie.
Miło mi gościć Ciebie ponownie. ;:108
Zapraszam...odwiedzaj ;:180
Michale!... doba moja też 24 godzinna , ale jestem dobrze zorganizowana i doskonale mam wyrobioną samodyscyplinę... ;:108 :;230
Moja praca zawodowa wymagała tego nadzwyczaj... ;:108 ...na emeryturze...jak znalazł...bo wbrew przekonaniu,ze wtedy mamy więcej czasu...ja mam go coraz mniej.Ogród to moje oczko w głowie, więc muszę mu poświęcać codziennie choć trochę czasu.Poza tym to wizytówka mojego obejścia ;:108 Każdy kto chce dotrzeć do mojego domu....musi przejść przez ogród....bo tak jest usytuowany ...od frontu ogród... w głębi dom.
Roślinki o które pytasz...to szałwia/ powinna być bardziej przebarwiona zielono- fioletowo- kremowa/...będziesz ją miał...i jednoroczne , urocze pomponiki astrów.../ zbiorę nasionka/...są cudowne...Mam tylko dwa krzaczki...ale tez podzielę się ;:108
Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Bogusiu :wit Witaj niedzielnie ;:196
Ale masz dobrze - deszczyk Ci podlał kwiaty , a u nas nic nawet kropli , trawa była koszona pod koniec czerwca a teraz to nie ma co kosić i już chyba tak do zimy będzie , wszędzie pada tylko nie u nas - chyba sobie nie zasłużyłam u Stwórcy na deszcz ;:185 ;:145
Czekam na zdjęcia , chociaż u Ciebie trochę oczy pocieszę , bo na działkę już mi się nie chce jeździć i znudziło mi się to podlewanie - o nic więcej nie da się robić ;:223
Pozdrawiam i życzę dużo sił ;:168
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu!. :wit ..tak mi przykro z powodu suszy...niesamowite... trawa koszona w czerwcu....my musimy kosić co 2 tygodnie ...Nie za wiele mamy deszczu ale od czasu do czasu pada.
Na pocieszenie ...zapraszam do obejrzenia fotorelacji z dzisiejszego stanu kwiatków w moim ogrodzie.
pozdrawiam cieplutko! ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”