Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paczka pięknie spakowana. Karton z dziurkami, owinięty firmową taśmą. Miała problemy żeby dostać sie do cebulek nie niszcząc opakowania ( może się przecież przydać...). Cebule piękne, zdrowe. Wszystko w osobnych woreczkach z firmową nalepką-metryczką + kolorowe foto. Fachowcy. Otóż kupiłam 6 odmian tulipanów: Greiga "Corsage", Kaufmana"Heart`s Delight",wielokwiatowy "Orange Bouquet", Fostera"Purissima","Jan Reus" i Fostera"Orange Emperor" i 3 odmiany narcyzów: "Thalia", "Rip van Winkle" i najzwyklejszy "Recurvus". Przy okazji tej paczki pokażę Wam moje zeszłoroczne zakupy na allegro, które cieszyły moje oczy wiosną.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olgo! - marzenia czasem się spełniają, ale trzeba im pomóc...
KDanuta-miło,że wpadłaś i utwierdziłaś mnie w przekonaniu,że podjęłam słuszną decyzję. To forum to taki wentyl bezpieczeństwa - uczy, wzmacnia i udowadnia,że nie jest się pojedynczym "wariatem". Czy można gdzieś zobaczyć Twój ogród? Jestem go bardzo ciekawa?
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mmmmmm powiało wiosną, jak milusi! A powiedz mi: te drugie tulipanki to "queen of night"? bo zastanawiam się jakie one w "praniu" wychodzą, właśnie je sobie kupiłem :]
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz oko Piotrze - to właśnie królowa nocy. Z dalszej odległości sprawiała wrażenie naprawdę czarnej. Słyszałam,że w kolejnych latach jej kolor jaśnieje. Sprawdzę to wiosną. Jeśli nawet tak jest, to i tak warta jest zakupu - robi wrażenie i długo kwitnie.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szczerze mówiąc kocico nie mam pojęcia jak nazywa się ta paproć ( w wolnej chwili postaram się to sprawdzić ). Ja nawet nie przypuszczałam,że ona osiąga takie rozmiary. To po prostu kolejna roślinka uratowana przeze mnie przed zagładą.
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

tu.ja pisze:Masz oko Piotrze - to właśnie królowa nocy. Z dalszej odległości sprawiała wrażenie naprawdę czarnej. Słyszałam,że w kolejnych latach jej kolor jaśnieje. Sprawdzę to wiosną. Jeśli nawet tak jest, to i tak warta jest zakupu - robi wrażenie i długo kwitnie.
W ogóle piękne te Twoje tulipanki ze zdjęć! Wiem, że za oknem jest pięknie, ale mam słabość do wiosennych roślin cebulowych i już na nie czekam hehehe :lol:

Btw również kupiłem "heart's delight" :D porównamy na wiosnę, jak zakwitną
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba będę musiała je sobie jakoś poznaczyć do porównania. Wstyd się przyznać,ale do tej pory nie specjalnie przywiązuję uwagę do nazw odmian. Może to się wkrótce zmieni pod wpływem forum. Jestem pod wrażeniem gdy czytam jak niektórzy operują nazwami ( nie da się ukryć,że Ty też...).
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chciałam Wam przedstawić mojego wiernego towarzysza wypraw na działkę. Wyprawa na działkę to troszkę dziwnie brzmi w moim przypadku, bo kupiłam działkę zaledwie 300 m w linii prostej od mojego bloku - to prawie ogródek przydomowy ;:112
Obrazek
lukas
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 1 sie 2008, o 10:46

Post »

Ładne tulipany masz, u mnie w tym roku myszy zjadły mi cebule i poroznosiły po ogrodzie, wyobraź sobie jakie było ździwienie jak zamiast tulipany rosnąć w ogródku rosły i kwitły 10 metrów dalej przy drodze za ogrodzeniem,
warto marzyć bo marzenia się spełniają
pozdrowienia łukasz
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Łukasz za odwiedziny. Ja w tym roku też mam problemy z nornicami.Byłam wściekła gdy zobaczyłam jak zryły mi nową rabatę ( u mnie właściwie wszystkie rabaty są nowe...) i podziurawiły sad.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Za oknem ponuro,zapowiada się kolejny pochmurny dzień z opadami :cry: , więc na rozjaśnienie kilka słonecznych zdjęć z kolorem żółtym w roli głównej
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ;:2
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lip 2006, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

O Izunio - wpadam do Ciebie z rewizytą! I ślicznie tu u Ciebie - z czasem - już to widzę - będzie tu przepiękna feeria barw, kwiatów i roślin - czego Ci z całego serca życzę! Obrazek
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie ;:173
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

witaj Izunia. Dzięki za wizytkę. Sliczny Twój piesio. Kochana interesuje mnie co zrobisz z tym swoim basenikiem, o którym pisałaś że miał być rabatka na iglaki?? Buziaki i miłego dnia
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”