Sałata zimująca
Re: Sałata zimująca
ja miałam Nansena ale nie samkowała mi nikt jej nie chciał
To może moja jakoś zmutowała po latach uprawy w szklarni i zbierania nasion. Bo naprawdę jest delikatna. A może pokrzyżowała się z innymi odmianami.
-- 2 wrz 2013, o 13:08 --
-- 2 wrz 2013, o 13:08 --
Pozdrawiam , Bożenka.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karnawał w Rio skończony dawno, Samby nie uświadczysz.Kupiłem dwie zimowe : Zina i Meraviglia d'inverno.Proszę o spostrzeżenia co do smaku i innych wad i zalet tych odmian.Jeśli nasiona różnych producentów ,to bywają różnice między takimi samymi odmianami.Raz udało mi się kupić rzeżuchę ogrodową,która miała pojedyncze listki (1)a nie potrójne jak zwykle (2)
- McMArchewka
- 1000p
- Od: 13 lut 2012, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sałata w zimie? Czemu nie Osobiście wolę jednaj Sałatę Roszponkę. Jest też całkiem niezła ;)
-
Nie żartuję.W moim mieście jest trzy małe sklepy ogrodnicze i już dawno wyprzedali.Nie każdemu dane mieszkać naprzeciw marketu.
Na opakowaniach napisali,że do połowy września jeśli się nie mylę.
Na opakowaniach napisali,że do połowy września jeśli się nie mylę.
KaLo zapomnij, w marketach teraz nasiona? to z maciupeńkiego sklepiku ogrodniczego, przypadek z resztą
Jeszcze raz Cię pytam kiedy chcesz siać? teraz czy na wiosnę? mogę na akcję dać, a jeśli bardzo Ci zależy to się zlituję i podeślę Ci teraz trochę
*Na opakowaniach Samby i Great Lakes wysiew luty-do początku kwietnia
Jeszcze raz Cię pytam kiedy chcesz siać? teraz czy na wiosnę? mogę na akcję dać, a jeśli bardzo Ci zależy to się zlituję i podeślę Ci teraz trochę
*Na opakowaniach Samby i Great Lakes wysiew luty-do początku kwietnia
-
Dzięki moniko.Mam te dwie zimowe i wystarczy.Mam mało miejsca bo są jeszcze ogórki ,pomidory,papryka i fasola na kiju siana w lipcu.Chcę posiać teraz ,żeby wiosną wcześnie zrobiły miejsce.Dodam jeszcze do tego szpinak zwykły i nowozelandzki-trętwian,który wiosną kiełkuje z zawiązanych jesienią nasion.Warzywnik mam niewielki bo reszta działki jest zajęta przez krzewy i drzewka.
A te małe sklepy są takie małe, że mało się w nich mieści nasionek to i szybko sprzedają.
Mam jeszcze:Justyna,Attractie,Syrena,Marta zielona i liściową dębolistną-wszystkie od lutego.Mam w czym wybierać.
A te małe sklepy są takie małe, że mało się w nich mieści nasionek to i szybko sprzedają.
Mam jeszcze:Justyna,Attractie,Syrena,Marta zielona i liściową dębolistną-wszystkie od lutego.Mam w czym wybierać.
- kasia82
- 500p
- Od: 25 lut 2012, o 09:36
Moją Meraviglia d'inverno dzisiaj rozsadziłam w szklarni (uchowało się kilka flanców).
Na gruncie sałata jest całkiem spora, nie przymarzła i nie była przykrywana. Ciekawa jestem jak smakuje
Na gruncie sałata jest całkiem spora, nie przymarzła i nie była przykrywana. Ciekawa jestem jak smakuje
Pozdrawiam
-
W niedzielę byłem na działce.Nie tylko zimowe sałaty przeżyły ale też i samosiejki letniej .Rośnie też kapista pekińska .Ale zima.
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nabyłam dziś trzy sałaty dwie zimowe szklarniowe anielka i atena i jedną zimującą winter butterkopf,po zbiorach pomidorów przetestuję w tunelu.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 13 lip 2016, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
sałata zimowa
Mam pytanie, czy sałatę zimową można posadzić między czosnkiem? Pamiętam, że mama pikowała do gruntu sałatę w październiku lub listopadzie.
Czy w sklepach ogrodniczych można kupić taką sałatę?
Stasia.
Czy w sklepach ogrodniczych można kupić taką sałatę?
Stasia.
Pozdrawiam
Stasia
Stasia
-
Nie wiem czy nasiona jeszcze będą ale odmiany zimujące to Nansena, Mirage, Humil, Meraviglia D'Inverno, Zina.