Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon cz.1 (2011-2014)
- darbo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon
Musiały w końcu Grażynko, bo z tej samej paczki sialiśmy.
Z nimi może być tak jak Monika pisze.
Z nimi może być tak jak Monika pisze.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
- darbo
Też z lekka dzióbka ma. Najlepsze przed nimi. Mój ojciec nazywa je jesienne pomidory.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
- darbo
Wszystkie nasiona z jednej paczuszki. Reszta to kwestia prowadzenia i papu. Zawsze mają po cztery owoce, rzadziej pięć.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie nie budował takich wielkich gron, raczej typowe, po kilka owoców w gronie.
Jakiś znajomy ten pomidor- Monika
No dobra to już nie drążę.
forumowicz, no znajomy, a jak Tobie wyszedł ten od ogrodnika? przede wszystkim smakowo? tylko szczerze proszę
*Domyślam się, że u Ciebie to był chyba jeden z trudniejszych sezonów pomidorowych
forumowicz, no znajomy, a jak Tobie wyszedł ten od ogrodnika? przede wszystkim smakowo? tylko szczerze proszę
*Domyślam się, że u Ciebie to był chyba jeden z trudniejszych sezonów pomidorowych
Tak, ten sezon był wyjątkowo trudny ale też w żadnym roku krzaki pomidorów 1 września nie wyglądały tak wspaniale.
Perła Kaszub przypadł mi/ i nie tylko mi/ do gustu. Najlepiej sobie radzi z tymi tegorocznymi warunkami. Długo utrzymuje jędrność i smakuje mi i najbliższym.
Zebrałem sporo nasion i pewno uda mi się tym pomidorem zarazić wielu innych.
Perła Kaszub przypadł mi/ i nie tylko mi/ do gustu. Najlepiej sobie radzi z tymi tegorocznymi warunkami. Długo utrzymuje jędrność i smakuje mi i najbliższym.
Zebrałem sporo nasion i pewno uda mi się tym pomidorem zarazić wielu innych.
No to się cieszę. Ja w nim wad nie widzę. Smakowo u mnie ok, wodnisty nie jest, plenny i dobrze buduje grona. U mnie w tym roku wszystko na jeden pęd, to Perła Kaszub pobiła rekord - największy miał prawie 600 gram, a tego się nie spodziewałam
Z tym, że u mnie w tym roku wszystkie pomidory smakowo boskie i dorodne, chyba słońce zrobiło swoje.
Pokaż te wrześniowe pomidory, daj nacieszyć oczy bo u mnie pewnie niedługo koniec
Z tym, że u mnie w tym roku wszystkie pomidory smakowo boskie i dorodne, chyba słońce zrobiło swoje.
Pokaż te wrześniowe pomidory, daj nacieszyć oczy bo u mnie pewnie niedługo koniec
- Agulka11
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
wywołana do tablicy oznajmiam, że u mnie niestety jeszcze nie spróbowany i czekam z niecierpliwością - a wygląda tak:darbo pisze: Faktycznie. Już pachnie to reklamą. Dowiedzieliśmy się jednak paru rzeczy.
Ze znanych mi osób rosną jeszcze u Kasencji i Agulki 11.
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
monika pisze:Pokaż te wrześniowe pomidory, daj nacieszyć oczy bo u mnie pewnie niedługo koniec
W porównaniu do ub. roku to katastrofa.Tydzień temu owoce z I grona zostały w większości usunięte, by dać kopa tym na wyższych gronach. I powiem, że zdaje to egzamin. Oby nie było wcześnie przymrozku.
A tak na marginesie. Liście, jak widać, od góry do dołu zieleniutkie, bez żadnych plam. I to zasługa MW
Ja Tobie powiem, że ten u góry jest baaardzo niesprawiedliwy.. za tak wielką Twoją pomoc innym ludziom, za tyle uratowanych cudzych krzaków no i za mleczan wapnia ... w razie czego nic się nie martw, paczkę z pomidorami ode mnie będziesz mieć na pewno.
To tylko w razie czego ... bo z natury jestem optymistką i na pewno się doczekasz swoich pomidorów, czego z całego serca Tobie życzę. A krzaki przepiękne, widok niesamowity
To tylko w razie czego ... bo z natury jestem optymistką i na pewno się doczekasz swoich pomidorów, czego z całego serca Tobie życzę. A krzaki przepiękne, widok niesamowity
Tak patrzę na te zawieszone kubki i myślę, że podczas takiej siekaniny lodowej i potężnej wichury, gdzie drzewa gięło do ziemi, trzaskały miski, ondulina, to te kubki by tylko furgały. Ale Ty na pewno masz plan w zeszyciku lub w głowie.
Zapewniam Cię, że ani jeden nie spadł od wysadzenia do teraz. To fakt, że po miesiącu to już znam na pamięć, który jest który.