Mój ogród na fotografii -część 5
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii -część 5
Bogusiu,ale mnie zachwyciłaś ,śliczne ujęcia,a ta łąka Alpejska przecudna
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kwiaty na niektórych odmianach hortensji zasychają - szkoda. Jednak nadal masz mnóstwo kolorów a i rozchodniki ruszają na podbój czyli zaczyna się ich czas.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu!/ anabuko/ ...dziękuję... hortensje mnie tez zachwycają też...i tak długo kwitną Są urocze.
Tereniu! ....oczywiście ...przyjęły się . Nie mogę zrobić na razie zdjęć ponieważ od wczorajszego popołudnia , z niewielkimi przerwami...pada deszcz.Przy tym jest niesamowity ziąb...ale jest nadzieja na polepszenie pogody...deszcz zastąpiła mżawka...a powoli wypogadza się, prognozy na popołudnie optymistyczne.
Ciekawa jestem , czy Twoje roślinki doświadczyły choc trochę podlewania z "góry"
...oooo...jest słoneczko
Marzenko!...oczywiście będę pamiętała...zbiorę...i dołaczę do jesiennej przesyłki
Eluniu!/ElleBelle/
...mamy takie same upodobania...też wolę cynie ...zwłaszcza te miniaturowe..poniewaz same wysiewają się, mocno rozkrzewiają się i praktycznie nie widać tych przekwitających.
Astry?...posiałam bo na opakowaniu były cudaśne... w realu okazaly się jeszcze bardziej imponujące.Dla mnie te odmiany to była...nowość.
Pozdrawiam cieplusio!
Renatko!1962
Te najpiękniejsze dalie nabyłam wiosną u Grzegorza tu z forum...niektóre jeszcze są w pąkach....czekam z niecierpliwością na ich kwitnienie.
Wiem,że będę ...powiększała kolekcję...i to od niego....ma dorodne,zdrowe okazy.Gdy się rozrosną możemy się wymienić wiosną. Co Ty na to?
Milin ...zagościł u mnie przez plot od sąsiadki....kilkumetrowe pędy przedostały się do mnie.../ za jej zgodą /. Mogę spróbować ukorzenić;:108
Ja mam chyba 3 letni...czerwony...przyjdzie mi jeszcze sporo czekać na kwitnienie, jeśli rzeczywiście kwitnie po 7 latach.
Pozdrawiam!
Jadziu!/ e-babcia/witaj ....cieszę się ,że dostarczyłam choć trochę miłych wrażeń
Krysiu!/ christikrysia/...
Zgadza się...zasychają niektóre...mam nadzieję ,ze spore opady deszczu , ozywią je/ na pewno nie te, które przyschnięte /
Pozdrawiam cieplutko, słonecznie!
Tereniu! ....oczywiście ...przyjęły się . Nie mogę zrobić na razie zdjęć ponieważ od wczorajszego popołudnia , z niewielkimi przerwami...pada deszcz.Przy tym jest niesamowity ziąb...ale jest nadzieja na polepszenie pogody...deszcz zastąpiła mżawka...a powoli wypogadza się, prognozy na popołudnie optymistyczne.
Ciekawa jestem , czy Twoje roślinki doświadczyły choc trochę podlewania z "góry"
...oooo...jest słoneczko
Marzenko!...oczywiście będę pamiętała...zbiorę...i dołaczę do jesiennej przesyłki
Eluniu!/ElleBelle/
...mamy takie same upodobania...też wolę cynie ...zwłaszcza te miniaturowe..poniewaz same wysiewają się, mocno rozkrzewiają się i praktycznie nie widać tych przekwitających.
Astry?...posiałam bo na opakowaniu były cudaśne... w realu okazaly się jeszcze bardziej imponujące.Dla mnie te odmiany to była...nowość.
Pozdrawiam cieplusio!
Renatko!1962
Te najpiękniejsze dalie nabyłam wiosną u Grzegorza tu z forum...niektóre jeszcze są w pąkach....czekam z niecierpliwością na ich kwitnienie.
Wiem,że będę ...powiększała kolekcję...i to od niego....ma dorodne,zdrowe okazy.Gdy się rozrosną możemy się wymienić wiosną. Co Ty na to?
Milin ...zagościł u mnie przez plot od sąsiadki....kilkumetrowe pędy przedostały się do mnie.../ za jej zgodą /. Mogę spróbować ukorzenić;:108
Ja mam chyba 3 letni...czerwony...przyjdzie mi jeszcze sporo czekać na kwitnienie, jeśli rzeczywiście kwitnie po 7 latach.
Pozdrawiam!
Jadziu!/ e-babcia/witaj ....cieszę się ,że dostarczyłam choć trochę miłych wrażeń
Krysiu!/ christikrysia/...
Zgadza się...zasychają niektóre...mam nadzieję ,ze spore opady deszczu , ozywią je/ na pewno nie te, które przyschnięte /
Pozdrawiam cieplutko, słonecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Bogusiu a tej dalii biało czerwonej powyrywałaś płatki śliczna
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Bogusiu dlatego warto mieć różne odmiany hortensji aby rozłożyć w czasie ten cudny spektakl. Mam kwitnące już pod koniec czerwca i pod koniec lata. też. Oczywiście te o tradycyjnej porze to wysyp aż oczy się śmieja do tych olbrzymek.
Miłego dnia - u nas tez od 2 dni pada.
Miłego dnia - u nas tez od 2 dni pada.
- bwoj54
Grażynko!...cudowna ta dalijka o narodowych barwach Pozdrawiam!
Krysiu!...hortensje dodają szczególnego uroku ogrodowi. Będę u siebie sukcesywnie powiększała ich liczebność
W wolnej chwili powrócę do Twojego uroczego ogrodu i spiszę odmiany , których nie mam .
Krysiu!...hortensje dodają szczególnego uroku ogrodowi. Będę u siebie sukcesywnie powiększała ich liczebność
W wolnej chwili powrócę do Twojego uroczego ogrodu i spiszę odmiany , których nie mam .
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Koniecznie kup sobie Vanillę jest cudowna i niezawodna ,możesz zobaczyć u mnie ,jest dopiero 3 rok
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Bogusiu witaj .
Wyobrażam sobie, jak jesteś zapracowana i zabiegana.
Organizacja wesela, nawet takiego, które się zleci restauracji wymaga wysiłku fizycznego i psychicznego.
Byliśmy w weekend na dwudniowym weselu, na którym było 280 osób.
Myślę sobie, że na drugi dzień w niedzielę połowa nie przyjdzie, gdyż poniedziałek dzień pracy, ale na drugi dzień stawili się w komplecie wszyscy. Było cudne wesele, a gospodarze ledwo żywi.
Wyobrażam sobie, jak jesteś zapracowana i zabiegana.
Organizacja wesela, nawet takiego, które się zleci restauracji wymaga wysiłku fizycznego i psychicznego.
Byliśmy w weekend na dwudniowym weselu, na którym było 280 osób.
Myślę sobie, że na drugi dzień w niedzielę połowa nie przyjdzie, gdyż poniedziałek dzień pracy, ale na drugi dzień stawili się w komplecie wszyscy. Było cudne wesele, a gospodarze ledwo żywi.
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
WOW jakie weselicho wielkie, ale są takie rejony, ze innego nie wypada urządzić.
Bogusiu, przesyłka poszła dziś przed 8mą, wyglądaj jutro listonosza
Bogusiu, przesyłka poszła dziś przed 8mą, wyglądaj jutro listonosza
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
no to mnie pocieszyłaśbwoj54 pisze:...Milin ...Ja mam chyba 3 letni...czerwony...przyjdzie mi jeszcze sporo czekać na kwitnienie, jeśli rzeczywiście kwitnie po 7 latach.
mój milin ma dopiero drugi rok, w pierwszym roku miał kwiatki na jednym pędzie - teraz rozrósł się pięknie, ale nie kwitnie
7 lat? ... nie wierzę!
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
MOJ z własnego wysiewu padł ,także milin padł.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Ja to potwierdzę mój chyba miał więcej lat jak zakwitł ale był z małej sadzonki, takiej z kartonika drugi jasno żółty zakwitł za dwa lata Teraz jeden i drugi zarasta mi ogródek i kwitną
Pozdrawiam, Ela
- bwoj54
Kochani...jestem już...choć nie mam jeszcze wiele czasu by odpowiedzieć Wam na posty...
Dziękuję za odwiedziny!
Dziękuję za odwiedziny!