Witaj
Mufko ![Exclamation :!:](./images/smiles/icon_exclaim.gif)
Wiem, że poznałem kilka forumowiczek na Wystawie ale było to tak krótkie spotkanie, że nawet nie zapamiętałem i teraz nie kojarzę
![Embarassed :oops:](./images/smiles/icon_redface.gif)
Ale cieszę się, że do mnie zajrzałaś, co i ja postaram się zrobić w wolnym czasie.
To zdaje się kupiliśmy tę samą roślinę
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Zaraz ją pokażę, bo pasuje mi do dzisiejszej serii.
Teren mam podmokły ale na szczęście nie całkowicie. Oczywiście drzew nie mogę sadzić ale dla sucholubnych bylin, np. kocimiętek znajduję dobre stanowiska. I podwyższam rabaty.
Cieszę się, że spodobały Ci się moje serie
![Cool 8-)](./images/smiles/icon_cool.gif)
Mania kolekcjonerska owładnęła mną, że nawet nie mam czasu wklejać szerszych ujęć ogrodu.
Tajko, może trafił mi się sadziec odmianowy? Wiem że są ładne odmiany ale na razie mam jeden więc nie mam z czym porównać. Sporo widzę siewek sadźców w tym roku. Chyba przywlokły się z ziemią z okolic. I widzę, że są jaśniejsze.
Tak, dalie są piękne ale wymagają solidnych podpór. Wczoraj prawie cały dzień je wiązałem i oczyszczałem z suszków. Wiem teraz, że porządne pale najlepiej wbić już podczas sadzenia. Można to zrobić wtedy tuż przy karpie. Wypróbowałem to na jednej roślinie i ta jest najstabilniejsza.
Grażynko, 100 dalii, to mój cel. Na razie jest ok. 60 odmian.
Nie miałbym gdzie trzymać dalii i wielu kwiatów tarasowych, gdybym nie odstępował im sypialni. No i koniecznością staje się utrzymywanie niskiej temperatury. A ja i tak wolę spać przy kominku
Dziś kilka kwiatów o podobnych parametrach - lubią sucho, słońce, mają silnie pachnące liście i są miododajne. Chyba nawet są spokrewnione z sobą ale tego jeszcze nie sprawdziłem:
jeszcze w ub. roku miałem 3 kłosowce ale niestety - miały za mokro
![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
Za to tego gatunkowego mam tak dużo (pamiętacie szpalery w ub. roku?), że nawet zapomniałem mu dobrą fotkę zrobić
najnowsza nepeta trafiła do mnie z wystawy 'Zieleń to Życie'. Jest piękna! Niestety tak wiało, że zdjęcie kiepskiej jakości
tę roślinę, choć jest u mnie od niedawna, też już zdążyłem polubić za jej intensywny zapach
tej ostry zapach już znałem z ogrodu p.Kralki. Powoli i u mnie zaczyna się rozrastać
i jeszcze jedna nepeta zakwitła po wcześniejszej prezentacji tych roślin
![Obrazek](http://images61.fotosik.pl/135/fec423b5b69408b7.jpg)