Zamówienie nasion
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zamówienie nasion
Banana orange jest tepo zakończony, bez tak widocznego dziubka, przynajmniej u mnie.
- Agulka11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
- Agulka11
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
U mnie sezon mocno opóźniony, więc gdzieś pewnie za tydzień max dwa dopiero będą dojrzewać (oby jeszcze na krzaku...) - chociaż widziałam w sobotę, że z dwa owoce zaczęły zmieniać barwę...
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
- termic88
- 500p
- Od: 18 paź 2011, o 02:00
Już myślałam że tylko ja jestem w tym roku tak opóźniona z sezonem na razie zajadam się koktajlówkami, a pojedyńcze większe pomidorki już można próbować Podpowie mi ktoś co zrobić z nasionkami Tiger Paw ? owoc był średniej wielkości - taki na łapke - prawdopodobnie przez zaniedbanie - wydłubałam z niego nasionka bo był oryginalny w smaku. No i teraz nie wiem czy wyrzucić bo owoc nie był wybitnie duży czy zostawić bo nasionka normalnej wielkości są.
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Hymn spokoju, Moje nadwyżki
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
Wysiałam kilka odmian zamówionych i tak. Dr.Neal bardzo słabo skiełkował ( bo 1 nasionko tylko wyszło z ziemi). Krzak niski, owoce małe ( pierwsze zdjęcie ).
Aker's West Virginia mam 3 krzaki. Na dwóch owoce są wielkości większych koktajlówek ( drugie zdjęcie ), na trzecim owoce porządniejsze ( trzecie zdjęcie ). Krzaki wysokie.
Marianna's Peace, Nevez Azorean Red są ok. Krzaki wysokie, owoce takie, jak powinny być. Ma ktoś z zamawiających te odmiany?
Jokaer... Twój Bulls Heart from Vavilov jest porządny. U mnie zakończył się na wysokości pasa, a owoce są wielkości jajka. Jakby co, to uśmiecham się po nasionka .
Aker's West Virginia mam 3 krzaki. Na dwóch owoce są wielkości większych koktajlówek ( drugie zdjęcie ), na trzecim owoce porządniejsze ( trzecie zdjęcie ). Krzaki wysokie.
Marianna's Peace, Nevez Azorean Red są ok. Krzaki wysokie, owoce takie, jak powinny być. Ma ktoś z zamawiających te odmiany?
Jokaer... Twój Bulls Heart from Vavilov jest porządny. U mnie zakończył się na wysokości pasa, a owoce są wielkości jajka. Jakby co, to uśmiecham się po nasionka .
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
No to Bulls Heart u mnie się spisał, jeszcze dojrzewają na nim pomidory.
Natomiast kolejny u mnie żółty Earl Of Edge Combe - pyszny.
Wzrost ma taki zrównoważony, rósł ( rośnie dalej) zdrowo, pomidory duże, intensywnie żółte, b.smaczne, ale gruba skórka.
Natomiast kolejny u mnie żółty Earl Of Edge Combe - pyszny.
Wzrost ma taki zrównoważony, rósł ( rośnie dalej) zdrowo, pomidory duże, intensywnie żółte, b.smaczne, ale gruba skórka.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
Bull's Heart u mnie też miał duże owoce ale mało i wbrew opisowi dojrzał jako jeden z pierwszych.
U mnie najlepiej plonowały i nie chorowały Orange Banana i Roma .
Koktajlówkę Elfin puściłam na żywioł bo niby samokończąca to potem nie mogłam nad nią zapanować - w przyszłym roku spróbuję na jeden pęd.
Jakoś generalnie tak średnio udały się u mnie te odmiany a było ich w sumie 12 + 1.
U mnie najlepiej plonowały i nie chorowały Orange Banana i Roma .
Koktajlówkę Elfin puściłam na żywioł bo niby samokończąca to potem nie mogłam nad nią zapanować - w przyszłym roku spróbuję na jeden pęd.
Jakoś generalnie tak średnio udały się u mnie te odmiany a było ich w sumie 12 + 1.
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
czy Bulls Heart to odmiana ustalona?
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
Tak http://store.tomatofest.com/Bull_s_Heart_p/tf-0094.htm - nasiona z Tomatofest to chyba wszystkie to odmiany ustalonePaulaPola pisze: Bulls Heart to odmiana ustalona?
- PaulaPola
Nie widziałam ich zdjęć, ale w moim regione można jeszcze spotkać podobno starą odmiane o nazwie "Bycze Serca". Moja znajoma ma i jest to pomidor niezwykle plenny, spory i wygląda jak serce byka.
- termic88
- 500p
- Od: 18 paź 2011, o 02:00
Mogę potwierdzić że jest to bardzo zdrowy, i plenny okaz. A przy tym pyszny. Miałam go w tunelu - w sumie dalej jest.. - całkiem wysoki, nawet na tak późne sadzenie, był jednym z wcześniejszych które dojrzały na krzaku Na pewno w następnym roku też będzie w tunelu - może nawet ze dwa krzaczki
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
- PaulaPola
To ja się zgłaszam do kogoś kto będzie miał nasionka po 2 sztuki, jutro może zdobędę te serca od znajonej i za rok w celach porównawczych wysieje. Wzamian za nasionka forumkowe dam zdobyte przeze mnie.