Canna - Paciorecznik cz.6
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Canna - Paciorecznik cz.6
Nie wierzę takie określenie ...nie mam szczęścia do kann. Poczytaj w wątkach o kannach o uprawie i pielęgnacji a na pewno się uda.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Aż wierzyć się nie chce, że kłącza kann kupione w markecie wydały tak piękne rośliny.
Chyba w przyszłym roku rozbiję namiot pod Lidlem i będę polowała na kanny.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Akurat w lidlu nie były do kupna kłącza tylko już wyrośnięte rośliny,więc wiadomo było co się kupuję.
Wiem że do tego jeszcze daleko, ale jak zimujecie wasze Canny? Wyszukiwarka nic nie znalazła... Ja moje zimuje jak Dalie, ale nie zakwitły jeszcze ani razu a mam je już 3 lata... Może robię coś źle?
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewa tak jak dalie przechowujesz, karpy wykopujesz z ziemią. Na wiosnę dzielisz je i podpędzasz w domu.
Wysadzasz po 15 maja do gruntu, podsypujesz obornikiem, potem podlewasz jakimś nawozem do kwitnących i masz kwiaty.
Poczytaj sobie w wolnej chwili, poprzednie części tego tematu a dużo się dowiesz a i na bieżąco również będzie opisane. Powodzenia.
Wysadzasz po 15 maja do gruntu, podsypujesz obornikiem, potem podlewasz jakimś nawozem do kwitnących i masz kwiaty.
Poczytaj sobie w wolnej chwili, poprzednie części tego tematu a dużo się dowiesz a i na bieżąco również będzie opisane. Powodzenia.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 12 sty 2013, o 23:54
- Kontakt:
Może ktoś mi pomoże w poszukiwaniach, a może jest szczęśliwym posiadaczem Canny, której poszukuję, mianowicie Burbank. Nie wiem jaka jest jej inna nazwa, próbowałam link, który był gdzieś na forum, ale niestety nie wczytuje tej strony. Pod nazwą Burbank, znalazłam tylko zdjęcie i opis u "Całusa" na stronie. http://www.canna.pl/szukacz/kwerenda.php Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
?Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie.?
Mahatma Gandhi
Mahatma Gandhi
- drozd
Masz już tak dużą kolekcję,że szukasz kanny o której wątpią by ktoś słyszał. Ja nie- choć już trochę jestem w tym temacie.
Iwona, serdeczne dzięki za odpowiedź W zimę sobie poczytam to może ta przyszły rok coś zakwitnie..
drozd.. wydaje mi się że o tą "Burbank" z tej strony chodzi...
http://www.google.de/imgres?q=canna+ind ... 0,s:0,i:80
drozd.. wydaje mi się że o tą "Burbank" z tej strony chodzi...
http://www.google.de/imgres?q=canna+ind ... 0,s:0,i:80
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- drozd
Ewuniu :. Być może,że to ta odmiana ale żeby jej szukać za wszelka cenę Nie wiele różni się od Golden Lucifer. Jedna ani druga nie uszczęśliwiłaby mnie.
.
.
- Anna29
- 500p
- Od: 4 maja 2008, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Januszu przypomnij mi proszę jak się nazywa ta kanna, której liście barwią sie na biało. W tym roku mi zakwitła. Chodzę koło niej i nazwy nie umiem sobie przypomnieć.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
U mnie u Stutgatra bardzo liście się przypaliły , długo były ładne , ale w te upały zaczęły się przypalać , teraz wygląda to niezbyt ładnie
- Anna29
- 500p
- Od: 4 maja 2008, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O właśnie. Dzięki Januszu.
Gieniu u mnie też ma niektóre liście popalone. Te lato było wyjątkowo trudne dla roślin.
Gieniu u mnie też ma niektóre liście popalone. Te lato było wyjątkowo trudne dla roślin.