Moje kolorowe okna cz.II
Re: Moje kolorowe okna cz.II
Phalaenopsis bastianii jakie ma piękne pączki takie żółciutkie w kropeczki Piękna zdrowa roślinka Dendobrium bruteosum przepiękne Kojarzy mi się z krokusami
Piękne robisz zdjęcia Jestem pod wrażeniem Gratuluję kwitnienia u Vandy Przepiękne zdjęcie Czy mi się wydaje czy jej dolne płatki są lekko czerwone ?
Piękne robisz zdjęcia Jestem pod wrażeniem Gratuluję kwitnienia u Vandy Przepiękne zdjęcie Czy mi się wydaje czy jej dolne płatki są lekko czerwone ?
- dorotakol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marto, ja trochę nie w temacie
Ty vandy trzymasz cały czas w wodzie?
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- marta325
- 1000p
- Od: 15 lip 2012, o 14:30
Tak Dorotko, caly czas. Bardzo rzadko ja odlewam, tylko na pare godzin, zeby korzonki przeschly. A czesto czekam az sama wyparuje i znow nalewam ok. 3-4 cm do wazonudorotakol pisze:Marto, ja trochę nie w temacie
- marta325
- 1000p
Magdziu strasznie mi milo, ze podobaja Ci sie moje zdjecia Vanda jest cala fioletowa, tylko aoarat przeklamuje i lampa swoje zrobila. Az pobieglam sprawdzic, jak zobaczylam Twoje pytanieMagdzia pisze:Phalaenopsis bastianii jakie ma piękne pączki takie żółciutkie w kropeczki Piękna zdrowa roślinka Dendobrium bruteosum przepiękne Kojarzy mi się z krokusami
Dendobrium to moj malenki skarb. Ala stwierdzila, ze widziala milosc w moich oczach, jak na nie patrzylam
-- 8 wrz 2013, o 22:32 --
Ala, Kasia, Mariusz, Pati Wam rowniez bardzo dziekuje za mile slowa
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
A, czyli w wodzie stoją same końcówki - kiedyś słyszałam chyba od Obuwika o takiej metodzie.marta325 pisze:Tak Dorotko, caly czas. Bardzo rzadko ja odlewam, tylko na pare godzin, zeby korzonki przeschly. A czesto czekam az sama wyparuje i znow nalewam ok. 3-4 cm do wazonudorotakol pisze:Marto, ja trochę nie w temacie
Zdarza mi się, że gdy wyjeżdżam i jest upał wlewam dosłownie 0,5 -1 cm wody wandom, a jak wracam to już jest sucho, a wazony są wręcz wylizane
Nie odważyłabym się jednak na stałe ich tak hodować
Pozdrawiam Dorota!
- marta325
- 1000p
Dorotko to taki eksperyment byl. Ale mysle, ze na zime będę zostawiala mniej wody w wazonie lub wcale. Bo obawiam sie, ze zima moglyby zaczac gnic. Wiadomo, mniej slonca, chlod. Na razie obserwuje co i jak. jeśli zobacze jakies niepokojace objawy, to wode wyleje i będę je tylko kapac
- furious
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Pięknu ten "magicalowaty". Wybarwiony jak ta lala.
A ten jeszcze poprzeni bardzo podobny do mojego palermo, albo to i on (?)
A ten jeszcze poprzeni bardzo podobny do mojego palermo, albo to i on (?)
- marta325
- 1000p
Tak, Tomus, to chyba Palermo. Śliczny jest, prawda?
- furious
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Kontakt:
No no, poczekaj aż Ci te dolne płatki zaczną trochę w kremowe kolory wpadać
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Same piękności pokazałaś a vanda piękny kolor
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- marta325
- 1000p
Karnova cieszę się, że mnie odwiedziłas Muszę się przyznać, że rzeczywiście ta Vanda ma ładny kolor. A mnie teraz się marzy pomaranczowa. Ostatnio widzialam jedną, ale troche w czerwień wpadała, a ja chcę taką mocno pomaranczowa.
- valdessa_kane
- 500p
- Od: 21 cze 2013, o 10:40
Bardzo podoba mi się ten daritaenopsis zamierzasz w jakiś szczególny sposób o niego dbać?