Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Post »

Tak, tak a zima dodatkowo bedzie czas marudzenia, ze do wiosny jeszcze tyle czasu :;230 i ze juz chcialo by sie poczuc troche udreczonych kosci :twisted:
Ewidentnego lenia mam w tym sezonie ale moze to i dobrze, bo dwa ostatnie mnie troche szarpnely nieprzyjemnym ogrodkowym zmeczeniem.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga, specjalnie dla nas weszłas w rabatę. Takiego ujęcia jeszcze nie znałam z Twojego ogrodu. Kolory takie nasycone i czyste, brawo.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A jak robisz spód do tarty? Nie wiem, co mi do głowy strzeliło, ale kupiłam sobie formę tartową ;:306 Przecież ja nie piekę. I gotować nie lubię. Premierowa była tarta ze śliwkami, której nie dopiekłam (a zdawało mi się, że już :?), ale wrąbałam z wielką przyjemnością. W dodatku zauważyłam ślady podgryzającego wspólnika (żeby nie było-nie pyszczki kocie, tylko krojone nożem kawałki znikały). To pewnie wynik niechybnie nadchodzącej depresji jesiennej ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ewcia, do tarty najprościej zastosować gotowe ciasto francuskie... po rozłożeniu na formie i zawinięciu brzegów, podpiekasz je w piekarniku, wcześniej nakłuwając widelcem. Potem wyjmujesz, na to wykładasz ulubiony farsz i pieczesz około 40min. Połączenie gruszki, żurawiny i sera Gorgonzola (lub innego niebieskiego) jest genialne ;:167
Marzenko, stojąc w tym miejscu sięgam niemal ogrodzenia, także widok przedstawia cały ogród wszerz. Cieszę się, że przypadł Ci do gustu! Widać już jesień...
Julek, nie spinaj się za bardzo... ten sezon masz mieć odpoczynkowy i niech tak zostanie ;:173

Z okazji swojego czternastotysięcznego posta stawiam - jak na osobę małomówną przystało - napoje wyskokowe! :D
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Heja Aguś ;:196 Tarta gruszkowa...o matulu, kocham gruszkową tartę ;:167 ale z takim serem nie jadłam...a jego tez kocham...och chyba machne cós takiego na ta ciapana pogode no ;:172
x-ag-a
---

Post »

Doris, to jest tarta wytrawna - przepyszna i prosta. Jasne, że machnij! :)
Ja jutro chyba zrobię szarlotkę sypaną, bo już za mną chodzą te smaki...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Extra, że podczytałam, ciasto francuskie leży w lodówce, brzoskwinie są, jutro robię tartę na słodko, chyba, ze mnie najdzie i zrobię koperty z brzoskwinią w środku.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Aguś czternaście tysięcy postów - to robi wrażenie ! ;:138

To dla mnie wprost niewyobrażalna ilość ;:oj

Gratuluję i szczerze podziwiam ;:180 Jesteś wspaniała ! ;:196

W takim razie życząc kolejnych czternastu tysięcy, równie wspaniałych i pełnych uśmiechu, Twoje zdrowie! ;:304
Niech słonko Ci sprzyja, choroby róże omijają, deszczyk kropi tylko nocą i na zamówienie !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Witaj Aguś. Jakoś dawno mnie tu nie było... Ale teraz nie siedzę tyle na FO ... Doczytałam, że o smakowitościach rozmawiacie i od razu chce się jeść ;:108

O tej rozplenicy to myślę, żeby ją wsadzić przed jakieś krzewy , żeby dopełniła ładną kompozycję , ale o tym to już na wiosnę, bo teraz pogoda straszna u mnie. Ciągle pada i jest zimno..

Pozdrawiam serdecznie ;:196
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Mufka pisze: Aguś czternaście tysięcy postów - to robi wrażenie ! ;:138

To dla mnie wprost niewyobrażalna ilość ;:oj
;:138 Aga i dla mnie to abstrakcyjna liczba :D ja z tych małomównych jestem ;:173 ale jak ma się taki ogród to trzeba o nim mówić :!: ;:333
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Piękny ten biały aster. Ja mam też niskiego, ale ciemno różowego. Wolę te niskie, bo są zdrowsze u mnie. Wysokie łapią mączniaka :roll:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Okropniascie mokry, lejacy Dziendobry Agus :wit Tak mocno pada, ze paszczaki wcale rano na siku nie chcialy mi wylezdz i musialam na sile, na smyczach na skwerek zaciagnac :twisted: Czarny to jeszcze wychodzi jak juz bardzo mu sie chce ale Szarego za cholere wyciagnac sie nie da dobrowolnie. Ucieka na poslanie, odwraca sie tylkiem, glowe chowa w lapach - na zasadzie - nie ma mnie, nie ma mnie :;230
x-ag-a
---

Post »

Julek, dzień dobry - pochmurny, ale nie pada. Pewnie deszcz przyjdzie od Ciebie do nas. Nasza Sara też się wycofuje jak tylko jej pogoda nie pasuje i za nic wygonić się jej nie da - trzeba z nią wyjść, to wtedy łaskawie siusiu zrobi. Ech, te zwierzaki! :)
Gosiu, mączniak jeszcze nigdy nie zaatakował mi astrów - widocznie to mankament dotykający głównie te wysokie.
Iwonko, no ja też jestem małomówna! :D
Aguś, Ty już z górki i zobaczysz niedługo swoją dziewczynkę ;:167 Dobrze, że upały zelżały. O ogródku pomyślisz na wiosnę, ale rozplenica to bardzo dobry pomysł na ożywienie rabaty. Pozdrawiam Cię!
Marysiu, ano tak mi się przez trzy lata nastukało tych postów :) Czy ilość niewyobrażalna, trudno powiedzieć - są tu też dużo lepsi ode mnie w tej materii (ale ja małomówna). Dziękuję za piękne życzenia - niech się spełniają!
Marzenko, brzoskwiniowa tarta brzmi świetnie!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”