Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam miłych gości: Onak, Piterek. Chyba te słoneczne kwiatki pomogły, bo odczarowały pogodę. W sumie dzień był przyzwoity. Po obiedzie poszłam na działkę i całkiem nie chcący zdrowo popracowałam. Sąsiad skosił u mnie trawę ( pół na pół z chwastami - dlatego nawet nie nazywam tego trawnikiem...) i miałam co grabić ( ok.300m kw.). Na głowę jednak nie upadłam i jutro znów czeka mnie grabienie...a odciski rosną. Nawet nie mam sił by wstawić jakieś fotki. Spadam spać - dobranoc wszystkim!
Rzeczywiście pogoda się poprawiła! Wszystko dzięki Twoim pięknym kwiatkom! Śpi dobrzetu.ja pisze:Witam miłych gości: Onak, Piterek. Chyba te słoneczne kwiatki pomogły, bo odczarowały pogodę. W sumie dzień był przyzwoity. Po obiedzie poszłam na działkę i całkiem nie chcący zdrowo popracowałam. Sąsiad skosił u mnie trawę ( pół na pół z chwastami - dlatego nawet nie nazywam tego trawnikiem...) i miałam co grabić ( ok.300m kw.). Na głowę jednak nie upadłam i jutro znów czeka mnie grabienie...a odciski rosną. Nawet nie mam sił by wstawić jakieś fotki. Spadam spać - dobranoc wszystkim!
Pewnie już coś tam znowu w ogrodzie kombinuje hehe, mam nadzieję że zobaczymy jakieś piękne nowe foty. Hmmmm ja tez miałem wyjść coś jeszcze zrobić i za chiny nie umiem sobie przypomnieć co?! Najwyżej wyjdę na ogród pod wieczór...Bogumiła pisze:Tu-ja już pewnie już w ogrodzie pracuje,chyba,że jeszcze po wczorajszej harówce
- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzień dobry Izo! oraz odwiedzający "Spełnione Marzenie"!
Dzięki za zdjęcia! Widzę, że masz nasturcję! a także pięknego psa (suczkę?). Wygląda na jakiegoś "wodołaza" czy dobrze kombinuję?Miło mieć psiaka ze sobą na działce...Ze zdjęcia robi na mnie wrażenie rezolutnego i zawadiaki?
Życzę suchej pogody dobrej do grabienia! aga
Dzięki za zdjęcia! Widzę, że masz nasturcję! a także pięknego psa (suczkę?). Wygląda na jakiegoś "wodołaza" czy dobrze kombinuję?Miło mieć psiaka ze sobą na działce...Ze zdjęcia robi na mnie wrażenie rezolutnego i zawadiaki?
Życzę suchej pogody dobrej do grabienia! aga
- Onak
- Od: 4 lip 2006, o 17:58
- Kontakt:
dzień dobry izunio? I jak wyspana - gotowa na dalsze porządki? 8)
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Witaj Izo,
fajnie jest mieć takiego uczynnego sąsiada. Ja zawsze trafiam na takich, którzy najpierw pytają za ile, a potem coś pomagają.......Więc wolę zaprosić pomocnika i mu zapłacić niż mieć sąsiadów:-). U mnie nornice i krety używają sobie ile się da i nie mam na nie pomysłu. Moje psy za to tropią je uparcie. A Twój piesio przeuroczy i taki zadowolony. Zapewne uwielbia te wypady na działeczkę i wolność, która tam na niego czeka .
Miłego dnia, Ewa.
fajnie jest mieć takiego uczynnego sąsiada. Ja zawsze trafiam na takich, którzy najpierw pytają za ile, a potem coś pomagają.......Więc wolę zaprosić pomocnika i mu zapłacić niż mieć sąsiadów:-). U mnie nornice i krety używają sobie ile się da i nie mam na nie pomysłu. Moje psy za to tropią je uparcie. A Twój piesio przeuroczy i taki zadowolony. Zapewne uwielbia te wypady na działeczkę i wolność, która tam na niego czeka .
Miłego dnia, Ewa.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
-
- 100p
- Od: 14 kwie 2008, o 21:14
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O rany! Ilu miłych gości! Wieczorne wizyty mnie nie dziwią. bo sama jestem raczej "nocnym Markiem". Wybaczcie,że wczoraj tak szybko uciekłam. Widzę jednak,że od samego rana też zjawiają się goście. Dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa.
Kocico - ten mój sąsiad to też nie kosił za dziękuje.Po prostu dostałam info,że w ten sposób sobie dorabia i nie miałam innego wyjścia.Moje zielsko tak wyrosło,że ręczna kosiarka nie dałaby mu rady.
Mój pies to Kajtek. Przygarnęliśmy go 4 lata temu ze schroniska jako małego szczeniaka po przejściach. Na działkę uwielbia chodzić i od 2 tygodni jest nieszczęśliwy gdyż ma "szlaban". Pewnie zastanawiacie się dlaczego... Na naszym ROD jest duży problem bezpańskich kotów. Ja odkąd mam działkę w sposób delikatny,ale zdecydowany wyganiałam je z mojej działki. Niestety jak odkryłam swoich nowych lokatorów to skapitulowałam. Kajtek dostał szlaban na działkę, a ja zaczęłam dokarmianie. Sami oceńcie czy mogłam zrobić inaczej...
Po obiedzie idę dalej "walczyć". Zdjęcia nowe na pewno będą. Według moich prognoz jeden mieczyk abisyński ( accidantera) ukaże dziś cudny kwiatek. Pozdrawiam cieplutko i życzę wszystkim miłego dnia.
Kocico - ten mój sąsiad to też nie kosił za dziękuje.Po prostu dostałam info,że w ten sposób sobie dorabia i nie miałam innego wyjścia.Moje zielsko tak wyrosło,że ręczna kosiarka nie dałaby mu rady.
Mój pies to Kajtek. Przygarnęliśmy go 4 lata temu ze schroniska jako małego szczeniaka po przejściach. Na działkę uwielbia chodzić i od 2 tygodni jest nieszczęśliwy gdyż ma "szlaban". Pewnie zastanawiacie się dlaczego... Na naszym ROD jest duży problem bezpańskich kotów. Ja odkąd mam działkę w sposób delikatny,ale zdecydowany wyganiałam je z mojej działki. Niestety jak odkryłam swoich nowych lokatorów to skapitulowałam. Kajtek dostał szlaban na działkę, a ja zaczęłam dokarmianie. Sami oceńcie czy mogłam zrobić inaczej...
Po obiedzie idę dalej "walczyć". Zdjęcia nowe na pewno będą. Według moich prognoz jeden mieczyk abisyński ( accidantera) ukaże dziś cudny kwiatek. Pozdrawiam cieplutko i życzę wszystkim miłego dnia.