Zrób to sam,czyli pomysły Forumków cz.2
Re: Zrób to sam, czyli pomysły Forumków cz.2
caparzo - jak na Twoją pierwszą budowlę to muszę napisać ze jest piękna . nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić kolejnych Patrząc na nią coraz częściej się zastanawiam czy spocząć tylko na wędzarce .
Jeszcze tylko zapytam czy dobrze widzę że nie przewidziałeś wedzarki , czy może będziesz miał palenisko pod komorą grilową
Jeszcze tylko zapytam czy dobrze widzę że nie przewidziałeś wedzarki , czy może będziesz miał palenisko pod komorą grilową
Pozdrawiam. Ewa
Re: Podpora winogronowa w połączeniu w bujanką
Super sprawa a bez truskawek jeszcze lepiej..................................P.S.czy bujanką nazywa się huśtawkę u Ciebie?Pomyślałam o hamaku.
- Robert ZMC
- 50p
- Od: 6 wrz 2011, o 11:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oczywiście chodziło o huśtawkę Magdo , jakoś tak bezwiednie przejąłem i użyłem to określenie bujanki powszechne w necie .Jeśli chodzi o hamak to bardzo mi się chce go tam zawiesić ;))
I tak zrób,fajna sprawa zwłaszcza gdy są dzieci (wiem coś o tym).
Czy ktoś używa w swoich ogrodach podkłady kolejowe?Macie jakies doswiadczenia.
- cianek
- 10p - Początkujący
- Od: 22 lut 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Magdo odradzam podkładów kolejowych, gdyż ich impregnat posiada substancje rakotwórcze, które z biegiem czasu uwalniają się do gleby.
- Robert ZMC
- 50p
Jest w planach na kolejny sezon
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 16 wrz 2013, o 15:19
Robert ZMC możesz wrzucić więcej zdjęć tej ławki? Bardzo ładna i ciekawi mnie jej konstrukcja.
- Robert ZMC
- 50p
Przeszukałem na szybko swoje archiwum , mam kilka zdjęć robionych raczej informacyjnie dla żony , nie są za bardzo dokumentacyjne pod kątem konstrukcji . Nie mniej oczywiście wrzucam może Ci się przydadzą do czegoś
Dodam na koniec że mimo iż robiłem ją zupełnie "na czuja" czyli totalnie amatorsko i bez projektu to konstrukcja wyszła nadzwyczaj stabilnie tzn. siedząc na niej bardzo cieżko ją przewrócić
Pozdrawiam
Dodam na koniec że mimo iż robiłem ją zupełnie "na czuja" czyli totalnie amatorsko i bez projektu to konstrukcja wyszła nadzwyczaj stabilnie tzn. siedząc na niej bardzo cieżko ją przewrócić
Pozdrawiam
- lukas_ana
- 100p
- Od: 14 cze 2012, o 10:25
do tych szkodliwych substancji dodaj jeszcze nieciekawy zapach, zwłaszcza przy wyższych temperaturach.magda1975 pisze:Czy ktoś używa w swoich ogrodach podkłady kolejowe?Macie jakies doswiadczenia.
Poszukaj na forum o tym ifnormacji, było tego dużo. Ogólnie lepiej nie używać
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=57083" onclick="window.open(this.href);return false; - nasz mały ROD - zapraszamy na spacer:)
Lukas & Ana
Lukas & Ana
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To ja o tym, jak w kilka dni stałam się posiadaczką zadaszonego tarasu w miejsce malutkiego ganeczku. Nadmieniam, że moje królestwo jest w ROD ( czyli tak naprawdę nie jest moje)
Tak było
Tak jest
Tak było
Tak jest
Tarasik super - bardzo się przydaje w słoneczne dni ,.
Mariolka wpadly mi w oko te fotele i ławka- czy możesz mi na pw przesłać ich fotki z wymiarami ?
Mariolka wpadly mi w oko te fotele i ławka- czy możesz mi na pw przesłać ich fotki z wymiarami ?
Pozdrawiam. Ewa
Mariolu - piękny widok.
Deszcz już nie straszny, prawda? Bo słońce daje na działce tylko same plusy przecież.
Zazdraszczam pięknego zadaszenia tarasu i proszę o szczegóły wykonania, bo sam przymiarki robię do czegoś takiego. Tylko u mnie, to nie będzie zadaszenia tarasu, a po prostu przedłużenie dachu ganku/ganka?
Pozdrawiam.
Deszcz już nie straszny, prawda? Bo słońce daje na działce tylko same plusy przecież.
Zazdraszczam pięknego zadaszenia tarasu i proszę o szczegóły wykonania, bo sam przymiarki robię do czegoś takiego. Tylko u mnie, to nie będzie zadaszenia tarasu, a po prostu przedłużenie dachu ganku/ganka?
Pozdrawiam.