Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Post »

Agunia, ja lubię tylko jeść, poznawać nowe potrawy, regionalne upodobania, podziwiać efektowne sposoby serwowania, dekoracje na talerzach. Wszelkie festiwale smaku, czy inne imprezy kulinarne odwiedzam bardzo chętnie, ale gotować nie cierpię :wink:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Hej :wit póki co głowa nie boli..ale brak pomysłu na obiad mnie męczy tym razem.. :roll: podrzuć coś Aga.. :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Madziu, rozumiem :) Sama ostatnio się zastanawiałam, czy nie pójść na warsztaty kulinarne prowadzone przez moją ulubioną blogerkę... niewykluczone, że to zrobię :)
Dario, dobrze, że głowa nie boli, chociaż pogoda pod psem i nas meteopatów mogą dopaść migreny... powoli zaczynam się przygotowywać do powrotu do brania codziennych proszków przeciwmigrenowych - jesień/zima to taka pora. Na obiad u mnie dziś nic specjalnego: piersi z kurczaka w panierce z dodatkiem parmesanu, fasolka szparagowa i ziemniaki w ziołach.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś z przedszkolakiem wcale nie jest łatwiej z doborem garderoby. Najpierw był szał na Auta, teraz na Samoloty i spróbuj ubrać chłopakowi inną bluzkę niż z ulubionymi postaciami z bajki ;:131 . Nawet bielizna musi być z motywem ;:306 .
Posadziłam wczoraj siedem wrzosów , razem mam 10-11, ale wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia i mam pomysl na całkiem spore wrzosowisko. Zamierzam kupić paletkę 104 lub 144szt ... ale to chyba już dopiero za rok ;:108 . W tym roku zostało mi jeszcze dokończyć parę rzeczy, posadzić cebulowe -346szt i zamówione róże. Chyba z uciechą powitam zimę :;230
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Dzięki za info, właśnie mam suszoną żurawinę, więc dziś zakupię tylko ciasto francuskie i jutro do dzieła. Doczytałam u siebie, że nie będzie Cię jutro w Grodzisku, może następnym razem wpadniemy na siebie :wink:
U mnie dziś tylko krupniczek, już nastawiony. Lecę dalej ogarniać chałupkę.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Heloł :wit
Pogoda barowa, to i o jedzonku pogaduchy :D Ja ostatnio zasmakowałam w kurczaku w sosie grzybowo-śmietanowym, z makaronem. Szybko się robi, a smak po prostu bosssssski. To już wiem co dzisiaj na obiadek :heja
Warsztaty kulinarne chodzą za mną od jakiegoś czasu...może kiedyś się skuszę :roll:
Aga, jeśli chodzi o zakupy z gimnazjalistką, to wiem co mówisz. Też się poddałam ;:219
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga mam grzyby będzie sos tylko teraz myślę do czego podać..może kasza hmm..

ja ostatnio byłam z młodą na zakupach nie uwierzycie poszło nam błyskawicznie w godzinę miała kurtkę i spodnie a jest wybredna i to bardzo..młoda zadowolona, ja tym bardziej.. :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Mój przedszkolak nie jest wymagający, nie zwraca uwagi na to w co jest ubrany, byleby było wygodne i nie było różowe :)
Aga, odnośnie Twoich bólów głowy, czytałam, że dużo ludzi z nietolerancją glutenu skarży się na migreny, badałaś się kiedyś pod tym kątem?
Nawiązując do przewijającego się wątku kulinarnego, wczoraj pod wpływem "dyniowego szaleństwa" zrobiłam zupę z dyni z mlekiem kokosowym, wyszła pyszna :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguniu u mnie z Rh to na szczęście tylko skutki niesamowitej suszy.... tych listków nie opada aż tak bardzo dużo, jednak krzaczki nie będą już takie piękne i gęste , tylko troszkę się przerzedzą...ale trudno....wiosną pojawią się nowe listeczki :roll:
Tarta z grzybami na pewno też jest przepyszna... w ogóle to chyba każde nadzienie smakuje wybornie.... niech no tylko Ola przyjedzie to będzie tartowa uczta ;:224 :lol:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Agu :wit
Świat w kropelkach wody wygląda pięknie, ale mokre koty już nie bardzo ;:219.
Ibrakadabra po nocy na dworze wróciła uponiewierana i skudlona, jak jeż.
Wiesz, skrzętnie omijam kulinarne tematy. Gotować nie lubię (no, chyba że dla gości), a jeść nie powinnam ;:306. Na kiermaszu pan mało nie padł trupem, kiedy powiedziałam, że dyni jadalnej jeść nie zamierzam, a warzywa w ogóle traktuję jako ozdobne elementy dekoracyjne ;:306.

Pozdrawiam ciepło, choć pada i ciepło nie jest - Jagoda
PS. Coś tak czułam, że szybko zatęsknimy za tymi upałami, na które tak narzekałyśmy ;:306.
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnes jeśli Aga pozwoli podasz przepis na dobrą tartą z grzybami? :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko przeczytałam u Kasi, że głowisia boli utulam ;:4 i życzę zdrówka ;:168
problemy sio od Agnieszki!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ty powinnaś założyć oddzielny watek kulinarny.
Podajesz fajne przepisy, warto byłoby miec je w jednym miejscu.
Moje rh tez z powodu suszy bardzo ucierpiały, Polowa listków pożółkła.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Wpadam z poranną kawą... bez niej ani rusz!
Aguś jak głowa i Twoje samopoczucie dzisiaj? U mnie leje od wczoraj :wink: ale dobry humor dopisuje i przesyłam go do Ciebie ;:196
Jakie plany obiadowe dzisiaj... może coś zgapię ;:131
Buźka!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aguś, dzień doberek. Jak głowa? Czytałam u Robaczka, że wieczorem obolała byłaś? Bidna z tą głowaśką jesteś ;:222
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”