Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20
Agunia, ja lubię tylko jeść, poznawać nowe potrawy, regionalne upodobania, podziwiać efektowne sposoby serwowania, dekoracje na talerzach. Wszelkie festiwale smaku, czy inne imprezy kulinarne odwiedzam bardzo chętnie, ale gotować nie cierpię
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Hej póki co głowa nie boli..ale brak pomysłu na obiad mnie męczy tym razem.. podrzuć coś Aga..
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
Madziu, rozumiem Sama ostatnio się zastanawiałam, czy nie pójść na warsztaty kulinarne prowadzone przez moją ulubioną blogerkę... niewykluczone, że to zrobię
Dario, dobrze, że głowa nie boli, chociaż pogoda pod psem i nas meteopatów mogą dopaść migreny... powoli zaczynam się przygotowywać do powrotu do brania codziennych proszków przeciwmigrenowych - jesień/zima to taka pora. Na obiad u mnie dziś nic specjalnego: piersi z kurczaka w panierce z dodatkiem parmesanu, fasolka szparagowa i ziemniaki w ziołach.
Dario, dobrze, że głowa nie boli, chociaż pogoda pod psem i nas meteopatów mogą dopaść migreny... powoli zaczynam się przygotowywać do powrotu do brania codziennych proszków przeciwmigrenowych - jesień/zima to taka pora. Na obiad u mnie dziś nic specjalnego: piersi z kurczaka w panierce z dodatkiem parmesanu, fasolka szparagowa i ziemniaki w ziołach.
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś z przedszkolakiem wcale nie jest łatwiej z doborem garderoby. Najpierw był szał na Auta, teraz na Samoloty i spróbuj ubrać chłopakowi inną bluzkę niż z ulubionymi postaciami z bajki . Nawet bielizna musi być z motywem .
Posadziłam wczoraj siedem wrzosów , razem mam 10-11, ale wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia i mam pomysl na całkiem spore wrzosowisko. Zamierzam kupić paletkę 104 lub 144szt ... ale to chyba już dopiero za rok . W tym roku zostało mi jeszcze dokończyć parę rzeczy, posadzić cebulowe -346szt i zamówione róże. Chyba z uciechą powitam zimę
Posadziłam wczoraj siedem wrzosów , razem mam 10-11, ale wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia i mam pomysl na całkiem spore wrzosowisko. Zamierzam kupić paletkę 104 lub 144szt ... ale to chyba już dopiero za rok . W tym roku zostało mi jeszcze dokończyć parę rzeczy, posadzić cebulowe -346szt i zamówione róże. Chyba z uciechą powitam zimę
- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Dzięki za info, właśnie mam suszoną żurawinę, więc dziś zakupię tylko ciasto francuskie i jutro do dzieła. Doczytałam u siebie, że nie będzie Cię jutro w Grodzisku, może następnym razem wpadniemy na siebie
U mnie dziś tylko krupniczek, już nastawiony. Lecę dalej ogarniać chałupkę.
U mnie dziś tylko krupniczek, już nastawiony. Lecę dalej ogarniać chałupkę.
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Heloł
Pogoda barowa, to i o jedzonku pogaduchy Ja ostatnio zasmakowałam w kurczaku w sosie grzybowo-śmietanowym, z makaronem. Szybko się robi, a smak po prostu bosssssski. To już wiem co dzisiaj na obiadek
Warsztaty kulinarne chodzą za mną od jakiegoś czasu...może kiedyś się skuszę
Aga, jeśli chodzi o zakupy z gimnazjalistką, to wiem co mówisz. Też się poddałam
Pogoda barowa, to i o jedzonku pogaduchy Ja ostatnio zasmakowałam w kurczaku w sosie grzybowo-śmietanowym, z makaronem. Szybko się robi, a smak po prostu bosssssski. To już wiem co dzisiaj na obiadek
Warsztaty kulinarne chodzą za mną od jakiegoś czasu...może kiedyś się skuszę
Aga, jeśli chodzi o zakupy z gimnazjalistką, to wiem co mówisz. Też się poddałam
Aga mam grzyby będzie sos tylko teraz myślę do czego podać..może kasza hmm..
ja ostatnio byłam z młodą na zakupach nie uwierzycie poszło nam błyskawicznie w godzinę miała kurtkę i spodnie a jest wybredna i to bardzo..młoda zadowolona, ja tym bardziej..
ja ostatnio byłam z młodą na zakupach nie uwierzycie poszło nam błyskawicznie w godzinę miała kurtkę i spodnie a jest wybredna i to bardzo..młoda zadowolona, ja tym bardziej..
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
Mój przedszkolak nie jest wymagający, nie zwraca uwagi na to w co jest ubrany, byleby było wygodne i nie było różowe
Aga, odnośnie Twoich bólów głowy, czytałam, że dużo ludzi z nietolerancją glutenu skarży się na migreny, badałaś się kiedyś pod tym kątem?
Nawiązując do przewijającego się wątku kulinarnego, wczoraj pod wpływem "dyniowego szaleństwa" zrobiłam zupę z dyni z mlekiem kokosowym, wyszła pyszna
Aga, odnośnie Twoich bólów głowy, czytałam, że dużo ludzi z nietolerancją glutenu skarży się na migreny, badałaś się kiedyś pod tym kątem?
Nawiązując do przewijającego się wątku kulinarnego, wczoraj pod wpływem "dyniowego szaleństwa" zrobiłam zupę z dyni z mlekiem kokosowym, wyszła pyszna
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguniu u mnie z Rh to na szczęście tylko skutki niesamowitej suszy.... tych listków nie opada aż tak bardzo dużo, jednak krzaczki nie będą już takie piękne i gęste , tylko troszkę się przerzedzą...ale trudno....wiosną pojawią się nowe listeczki
Tarta z grzybami na pewno też jest przepyszna... w ogóle to chyba każde nadzienie smakuje wybornie.... niech no tylko Ola przyjedzie to będzie tartowa uczta
Tarta z grzybami na pewno też jest przepyszna... w ogóle to chyba każde nadzienie smakuje wybornie.... niech no tylko Ola przyjedzie to będzie tartowa uczta
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Cześć, Agu
Świat w kropelkach wody wygląda pięknie, ale mokre koty już nie bardzo .
Ibrakadabra po nocy na dworze wróciła uponiewierana i skudlona, jak jeż.
Wiesz, skrzętnie omijam kulinarne tematy. Gotować nie lubię (no, chyba że dla gości), a jeść nie powinnam . Na kiermaszu pan mało nie padł trupem, kiedy powiedziałam, że dyni jadalnej jeść nie zamierzam, a warzywa w ogóle traktuję jako ozdobne elementy dekoracyjne .
Pozdrawiam ciepło, choć pada i ciepło nie jest - Jagoda
PS. Coś tak czułam, że szybko zatęsknimy za tymi upałami, na które tak narzekałyśmy .
Świat w kropelkach wody wygląda pięknie, ale mokre koty już nie bardzo .
Ibrakadabra po nocy na dworze wróciła uponiewierana i skudlona, jak jeż.
Wiesz, skrzętnie omijam kulinarne tematy. Gotować nie lubię (no, chyba że dla gości), a jeść nie powinnam . Na kiermaszu pan mało nie padł trupem, kiedy powiedziałam, że dyni jadalnej jeść nie zamierzam, a warzywa w ogóle traktuję jako ozdobne elementy dekoracyjne .
Pozdrawiam ciepło, choć pada i ciepło nie jest - Jagoda
PS. Coś tak czułam, że szybko zatęsknimy za tymi upałami, na które tak narzekałyśmy .
Agnes jeśli Aga pozwoli podasz przepis na dobrą tartą z grzybami?
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko przeczytałam u Kasi, że głowisia boli utulam i życzę zdrówka
problemy sio od Agnieszki!
problemy sio od Agnieszki!
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ty powinnaś założyć oddzielny watek kulinarny.
Podajesz fajne przepisy, warto byłoby miec je w jednym miejscu.
Moje rh tez z powodu suszy bardzo ucierpiały, Polowa listków pożółkła.
Podajesz fajne przepisy, warto byłoby miec je w jednym miejscu.
Moje rh tez z powodu suszy bardzo ucierpiały, Polowa listków pożółkła.
- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Wpadam z poranną kawą... bez niej ani rusz!
Aguś jak głowa i Twoje samopoczucie dzisiaj? U mnie leje od wczoraj ale dobry humor dopisuje i przesyłam go do Ciebie
Jakie plany obiadowe dzisiaj... może coś zgapię
Buźka!
Aguś jak głowa i Twoje samopoczucie dzisiaj? U mnie leje od wczoraj ale dobry humor dopisuje i przesyłam go do Ciebie
Jakie plany obiadowe dzisiaj... może coś zgapię
Buźka!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Aguś, dzień doberek. Jak głowa? Czytałam u Robaczka, że wieczorem obolała byłaś? Bidna z tą głowaśką jesteś