Ogródek Robaczka cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 10

Post »

Kasiu, Aspirynki są nie do zdarcia - u mnie też nieprzerwanie kwitną i są zdrowe (własciwie, to mam jeden krzaczek).
Natomiast ilością pąków na The Fairy mnie powaliłaś... cóż za obfite jesienne kwitnienie się szykuje! One tak cały sezon szaleją?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, czyli Kenty powinny dać radę w miejscu Fairy? Cóż czuję, ze w weekend będę ryć w ziemi i przesadzać różyce, a jeszcze krzewy jutro zwożę sobie: jałowce, hortensje i coś tam jeszcze. Ela wykopuje z przydomowego i mnie obdarza. Grzech nie uratować roślin przed kompostownikiem.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aspirynka przepiękna, to chyba jakaś odmiana okrywówki, a może rabatowa.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Choć nie mam w swoim ogródku nawet jednej róży, to w twoich zakochałam się bez pamięci! Jak i w twoim pięknym ogrodzie! Spacer po nim to sama rozkosz! Pozdrawiam.
lilavts
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 12 cze 2012, o 14:20

Post »

Kasiu
A ja po raz kolejny przeglądam Twój ogródek. Tym razem pod kątem małej architektury a konkretnie metalowych podpór do róż. Dopełniają one całość i są potrzebne aby niektóre gatunki odpowiednio wyeksponować. Zamierzam zlecić wykonanie bramki dla pnącej róży ale muszę najpierw ją rozrysować :( więc szukam inspiracji....
Miejmy nadzieję że jesień bedzie w miarę ciepła i sucha aby róże jak najdłużej cieszyły.
pozdro Lila
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jejku......kiedy moje tak będą kwitły...... :roll:
Ale patrząc na twoje cieszę się z ich zakupu.
Może za kilka lat też będą tak kwitły ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu pozazdrościłam Ci i ścięłam moje róże, które na deszczu straciły urodę i w ogóle nie nadają się do fotografowania one usychają. O co chodzi?
Będę kolejne róże eksmitować na słońce odkąd trawnik zamieniłam w rabatę różaną. Przesadziłam na wiosnę Chopina z cienia do słońca i w cieniu liście były zdrowiuteńkie chociaż kwitła gorzej. Teraz w słońcu liście łapią też mączniaka, ale mimo przesadzenia kwitła obficie :oops:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aniu, Aspirine to świetna róża, bezobsługowa. Nawet kwiatów nie trzeba obrywać, sama się oczyszcza z przekwitłych kwiatostanów ;:333
Aguś, moje po czerwcowej burzy kwiatów miały małą przerwę, ale bardzo szybko zawiązały kolejne pączki i spektakl zaczął się od nowa ;:138 The Fairy w zasadzie nie ma przerwy, ale sama jestem zaskoczona ilością pączków we wrześniu! mam nadzieję, że zdąży je rozwinąć :) Pozdrawiam!
Marzenko, myślę, że Kenty bardziej sobie poradzą w trudnych warunkach. Jeśli jednak jest tam mniej słońca niż 5-6 godzin to ja bym zrezygnowała z róż w takim miejscu. Poczekaj jednak z przesadzaniem do połowy października, wegetacja wciąż trwa i róże mogą ucierpieć.
Dorotko, to raczej rabatówka, choć pędy się przewieszają, więc mogłaby uchodzić za okrywową. Tak czy inaczej jest warta uwagi :uszy
Aniu, witam nowego gościa i bardzo dziękuję za przesympatyczne komplementy ;:180 Czy zamierzasz posadzić jakieś róże u siebie? Zapraszam ponownie!
Lila, witaj po przerwie! Podpory kute pod róże bardzo lubię i jak widać ciągle ich przybywa ;-) Czy szukasz konkretnego kształtu? Łuki są piękne..jestem pewna, że wymyślisz coś fajnego, powodzenia!
Grażynko, moje Aspiriny sadzone były wiosną ubiegłego roku, więc to jeszcze młodziaki. Twoje też się rozkręcą! ;:168
Marysiu, jeśli ścinasz róże do wazonu to nie mogą być przekwitające bo wtedy szybciej uschną, raczej wybrałabym takie w połowie kwitnienia. Chopin to specyficzna róża. Mój regularnie łapie mączniaka co nie przeszkadza jej kwitnąć na całego. Mam w sumie 3 krzaczki, każdy zachowuje się inaczej. W mojej opinii to jednak dosyć kapryśna róża i nie warto się przejmować jej problemami ze zdrowotnością - ja już zaakceptowałam, że ten typ tak ma. Poza tym należy do nielicznych, chorujących w tym sezonie, więc mogę jej wybaczyć ;:209 Ty też spróbuj ;:204
A pomysł różanki w miejscu trawnika, na słonecznym miejscu - rewelacyjny ;:215
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

I kolejne fotki na dobranoc :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kasiu nieustannie zaglądam. Twój ogród nieustannie ładuje mnie pozytywną energią ;:180
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu ale walka o trawnik (nijaki) trochę trwała ;:306
Ścinałam prawie pączki :( a Chopina kocham, a jak się kogoś kocha to razem z wadami ;:306
Miłych snów ;:19
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Jedne zdjęcia ładniejsze od drugich
każda róża piękniejsza od poprzedniej
mam tylko nadzieje że zdjęć narobiłaś więcej i będziesz nas nimi raczyć w te długie zimowe wieczory
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Szukałam i szukałam, ale masz zły wątek podpięty do linków na dole, więc dopiero na 9 stronę nowego wątku się łapię :oops: U Ciebie nadal cudnie letnie, przy tak zadbanych różach pewnie jeszcze w grudniu będziesz nam nowe paki pokazywać :wink: Udanej podróży w Bory, będzie się działo, jak się spotkają takie artystyczne dusze :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”