Beatko dziękuję bardzo za odpowiedź, najbardziej mi chodziło o tę niebieską podobną do.... penstemona, może lobelii, goryczki też dostałam i szujkam dla niej imienia
Dalie piękne i tytoń leśny bardzo okazały, podpowiedz gdzie zdobyłaś nasionka
MArysiu lobelia to na pewno nie jest może i goryczka tyle ,ze kwiaty jaśniejsze i ciut wyższa jestNasionka zdobyłam od mojej sąsiadeczki .hortensjowej królowej
Iwonko będę pamiętać. Anym Aniu chgwaściorki też mam niczego sobie dorodne Tym bardziej po takich deszczach .Co mam wyjść popielic pada ale może w sobotę będzie ładniej to ogarnę trochę posadzę cebulowe bo nazbierało się trochę.
Becia! Wszystkie piękne, ale wzdętka je przebija Ja też uśmiecham się o nasionka! Kocham niebieskie kwiatki!
Ups...ja kocham wszystkie kwiatki
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Beciu, dalia Polka same śliczności. Co jeszcze zauważyłam? Masz powalające łany kwiatów , astry, aksamitki, cynie. Zbieraj nasionka z kwiatów, na pewno będzie mnóstwo chetnych, bo towar wyborny, selekcjonowany. Chetnie zapiszę sie w kolejce.