Storczyki Ani i Łukasza :)
Storczyki Ani i Łukasza :)
Nowe nabytki kupione w Tesco
Otrzymane w prezencie
Drugie kwitnięcie
Odratowane po ugotowaniu w lecie, stały w wakacje na bardzo nasłonecznionym parapecie.
Po ostrych cięciach straciły w sumie 3 liście, które były żółtawe, szybko natomiast się zregenerowały i wypuszczają nowe listki.
Nasz najmniejszy okaz
Kończy swój żywot na ten rok. Storczyk był w kolorze cytrynowym, lekko seledynowym.
Zdjęcia robione po co 2 tygodniowej kąpieli i nawożeniu.
Otrzymane w prezencie
Drugie kwitnięcie
Odratowane po ugotowaniu w lecie, stały w wakacje na bardzo nasłonecznionym parapecie.
Po ostrych cięciach straciły w sumie 3 liście, które były żółtawe, szybko natomiast się zregenerowały i wypuszczają nowe listki.
Nasz najmniejszy okaz
Kończy swój żywot na ten rok. Storczyk był w kolorze cytrynowym, lekko seledynowym.
Zdjęcia robione po co 2 tygodniowej kąpieli i nawożeniu.
- adam_g
- 100p
- Od: 5 lis 2012, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Storczyki Ani i Łukasza :)
Pięknie się zapowiada .
Tego pierwszego z chęcią bym miał w swojej kolekcji ma swoisty urok i ten niesamowity kolor
Tego pierwszego z chęcią bym miał w swojej kolekcji ma swoisty urok i ten niesamowity kolor
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=66960" onclick="window.open(this.href);return false;
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
Mam nadzieję, ze one w wodzie nie stoją
Ładna kolekcja, na pewno bedzie ich więcej.
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
To teraz czekamy na rozwój kolekcji bo na pewno tak będzie Bardzo ładny ten drugi
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- flicka_
- 100p
- Od: 15 lip 2013, o 15:05
Piękne storczyki a najladniejszy ten pierwszy;)
I jeszcze jedno pytanko, czy one stoją w wodzie?
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajna kolekcja, żółtasy pierwszorzędne
Aniu, Łukaszu -witajcie na forum
Temu bym przejrzała korzenie, na wierzchu ma dużo brązowych- nie wiem dokładnie- zasuszonych lub zasolonych.
Temu bym przejrzała korzenie, na wierzchu ma dużo brązowych- nie wiem dokładnie- zasuszonych lub zasolonych.
gluszek20 pisze:Odratowane po ugotowaniu w lecie, stały w wakacje na bardzo nasłonecznionym parapecie.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Zdjęcia storczyków były robione, podczas ich co dwutygodniowym nawożeniu. Nasze storczyki zostawiamy w wodzie z nawozem naokoło 30 minut i następnie wylewamy wodę z osłonek.flicka_ pisze:Piękne storczyki a najladniejszy ten pierwszy;)
-- Pt 20 wrz 2013 13:33 --
Storczyk ten ma przesuszone, wręcz uschnięte korzenie z wierzchu, ponieważ stał na zbyt nasłonecznionym parapecie i został spalony przez słońce. Czy te suche korzenie nadają się do usunięcia?Baryczka pisze:Fajna kolekcja, żółtasy pierwszorzędne
Temu bym przejrzała korzenie, na wierzchu ma dużo brązowych- nie wiem dokładnie- zasuszonych lub zasolonych.gluszek20 pisze:Odratowane po ugotowaniu w lecie, stały w wakacje na bardzo nasłonecznionym parapecie.
Nie, nie stoją w wodzie to ich co dwutygodniowe nawożenie i po około 30 minutach wodę z nawozem wylewamy z osłonek.mara pisze:Mam nadzieję, ze one w wodzie nie stoją
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Obawiam się, że tak Na Twoim miejscu wyjęłabym go z doniczki i przejrzała korzenie. Widzę, że ma sporo zdrowych i nawet te ususzone przez nerw mogą wgłębi doniczki być zdrowe, jednak lepiej się upewnić. Oczywiście jeśli tego nie zrobisz pewnie nic to roślinie nie zaszkodzi.gluszek20 pisze:Storczyk ten ma przesuszone, wręcz uschnięte korzenie z wierzchu, ponieważ stał na zbyt nasłonecznionym parapecie i został spalony przez słońce. Czy te suche korzenie nadają się do usunięcia?
Zasugerowałam tylko to, co sama bym pewnie zrobiła.
Aniu, nie ma potrzeby cytować całego postu ze zdjęciami, jeśli jest na tej samej stronie. Zaburza to czytanie wątku. Podobnie jak pisanie dwóch postów jeden pod drugim- od tego jest możliwość edycji
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Gratuluję ładnej kolekcji Teraz dopiero pewnie nabierze tempa )
- valdessa_kane
- 500p
- Od: 21 cze 2013, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mi też bardzo podoba się pierwszy, ale nr1 jest żółtasek - mam takiego samego i też z tesco, ale kupiłam przelany i nie ma już kwiatów
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Witam i ja
Cudowne storcze i teraz czekam aż systematycznie kolekcja będzie sie powiększać.Natomiast portfel zmniejszy zdecydowanie swą objętość
Witajcie na forum Kochani
Cudowne storcze i teraz czekam aż systematycznie kolekcja będzie sie powiększać.Natomiast portfel zmniejszy zdecydowanie swą objętość
Witajcie na forum Kochani
- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Bardzo ładne kwiaty, każdy inny i po listkach widać, że takie dorodne ;) Zastanawiają mnie tylko te biały plamki na liściach na zdjęciu 3 i 4.. to plamki po zraszaniu i twardej wodzie czy to coś przypomina kłaczki wełny?