Powój gwiezdny (Mina lobata )
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Mina Mina lobata Quamoclit
Też śliczna Coś urokliwego jest w tych kwiatuszkach
Coś oryginalnego i zdecydowanie estetycznegoabcd pisze:Coś urokliwego jest w tych kwiatuszkach
Nie widuję miny ani na balkonach,ani na działkach i w cudzych ogrodach,czyli nie jestem w mainstreamie
- abcd
- 1000p
- Kontakt:
Też bym wolała płot od pnia
Z ilu paczek nasion powstała?
Z ilu paczek nasion powstała?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
Jak dla mnie to z 3-4 nasionek. ;)
Mina uwielbia siatkowato-drabinkowate twory, tylko muszą być niezbyt grube. Bodajże w tamtym roku miałem posadzoną minę niedaleko róży pnącej. Nie dość, że zabrała drabinkę to jeszcze na różę wlazła.
Mina uwielbia siatkowato-drabinkowate twory, tylko muszą być niezbyt grube. Bodajże w tamtym roku miałem posadzoną minę niedaleko róży pnącej. Nie dość, że zabrała drabinkę to jeszcze na różę wlazła.
- abcd
- 1000p
- Kontakt:
No tak płotu lepiej się trzymać jak by co
A tak na poważnie u mnie akurat to jest jeden egzemplarz . Udało mi się wyhodować trzy sztuki jedną podarowałam siostrze , drugą eM zrównał mi z murawą i ostała mi się ta jedyna .
A tak na poważnie u mnie akurat to jest jeden egzemplarz . Udało mi się wyhodować trzy sztuki jedną podarowałam siostrze , drugą eM zrównał mi z murawą i ostała mi się ta jedyna .
-
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
I tak ładnie się prezentuje. Mi się w tym roku mina nie udała - jedna wyrosła nawet nie na pół metra i jest obwieszona nasionami [czego nie pojmuję], druga zaś dopiero niedawno zaczęła jako tako wyglądać.
No,jak na jeden egzemplarz,to wybujała
U mnie też się kurczowo owijała wokół bambusowej podpórki,a potem przeszła płynnie na plastikową siatkę,którą mam zabezpieczony balkon.
Po tegorocznej premierze zamierzam kontynuować tę tradycję,bo podoba mi się samodzielność i kreatywność tej roślinki w poszukiwaniu dróg rozwoju
U mnie też się kurczowo owijała wokół bambusowej podpórki,a potem przeszła płynnie na plastikową siatkę,którą mam zabezpieczony balkon.
Po tegorocznej premierze zamierzam kontynuować tę tradycję,bo podoba mi się samodzielność i kreatywność tej roślinki w poszukiwaniu dróg rozwoju
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
No już myślałem, że nie zakwitnie...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dojrzewają już nasiona Miny- warto się rozejrzeć. Zawsze są pewniejsze niż te kupowane.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- calka
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam . Czy już pora na wysiew min? Mam stare nasiona i 2 eksperymentalnie poszły do ziemi tydzień temu. Wykiełkowały, a ja zastanawiam się czy na resztę też już czas.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ewa