Mój ogród -gulek-
Re: Mój ogród -gulek-
W sumie zima na forum zleciała w formie wspomnień. Ale ile można. Co za dużo to nie zdrowo. Sporo ludzi dało sobie spokój na ten okres. A jak tam ogród ? Coś już widać ?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Grzesiu, sadzić przy plocie można wszystko....
A świerki wykorzystaj jako Bożonarodzeniowe co roku.
A świerki wykorzystaj jako Bożonarodzeniowe co roku.
- gulek
- 200p
- Od: 16 mar 2008, o 18:29
Na razie świerki siedzą, ale wydaję mi się że je raczej przesadzę.
Na działce byłem w ciągu zimy 2 razy, ostatni raz 3 tygodnie temu. Coś już tam widać, ale większość teremu jest albo zaśnieżona albo zabłocona
Na działce byłem w ciągu zimy 2 razy, ostatni raz 3 tygodnie temu. Coś już tam widać, ale większość teremu jest albo zaśnieżona albo zabłocona

Od dłuższego przyglądam się Twojej działce jak bardzo i jak szybko się zmienia. Interesuje mnie szczególnie, bo ja też jestem posiadaczką starego siedliska w Parku Krajobrazowym Podlaski Przełom Bugu. I mimo, że rok wcześniej niż Ty się nią stałam, to gdzie mi do Ciebie! Przez dwa lata karczowaliśmy dzikie śliwki, którymi była zarośnięta cała działka, a potem sadziliśmy i sadziliśmy... i mam wrażenie, że nic nie widać. Plany bogate, bo poza podwórkiem jest i kawałek łąki, a nawet wchodzi las na działkę, ale daleko od domu i mimo, że ogrodnictwo wciągnęło mnie niemiłosiernie nigdy nie udało mi się w ciągu weekendu zrealizować wszystkich zamierzeń. Ale każde nowe Twoje zdjęcie działa na mnie mobilizująco.
Joasia
- gulek
- 200p
dziękuję bardzo za miłe słowa 
Pierwsze co zrobiłem na działce to było sadzenie drzewek
(ogólnie roślin) Mówiłem sobie wtedy że jak mi się nie spodoba to zawsze będzie można przesadzić... i tak robie co roku.
Staram się cały czas coś dosadzać, czasami nawet nie wiem co i gdzie chociaż za komórką (obecnie gołębnik mojego taty) jest jeszcze kilkanaście drzewek i tyle samo krzewów. Nie jeżdżę tam tak często jak moi rodzice, więc zawsze mam dużo pracy na podwórku. Ja zajmuję się terenem na zewnątrz a rodzice domem. W tym roku mam kilka nowych pomysłów które postaram się zrealizować. Oczywiście jest wiele rzeczy które już mi się nie podobają
i na przełomie marca i kwietnia muszę zrobić z tym porządek. Co roku zauważam że coś źle posadziłem np. za blisko siebie. Jest kilka drzewek które muszę koniecznie przesadzić.
W tym roku chcę jeszcze kupić kilkanaście krzewuszek żeby rozjaśniły podwórko ponieważ one kwitną praktycznie przez cały sezon. Do tego jeszcze chce coś co kwitnie na żółto i też dosyć długo.
Trzymam kciuki za Twoje pomysły i życzę Ci aby Twój kawałek podwórka wyglądał tak jak sobie wymarzysz

Pierwsze co zrobiłem na działce to było sadzenie drzewek

Staram się cały czas coś dosadzać, czasami nawet nie wiem co i gdzie chociaż za komórką (obecnie gołębnik mojego taty) jest jeszcze kilkanaście drzewek i tyle samo krzewów. Nie jeżdżę tam tak często jak moi rodzice, więc zawsze mam dużo pracy na podwórku. Ja zajmuję się terenem na zewnątrz a rodzice domem. W tym roku mam kilka nowych pomysłów które postaram się zrealizować. Oczywiście jest wiele rzeczy które już mi się nie podobają

W tym roku chcę jeszcze kupić kilkanaście krzewuszek żeby rozjaśniły podwórko ponieważ one kwitną praktycznie przez cały sezon. Do tego jeszcze chce coś co kwitnie na żółto i też dosyć długo.
Trzymam kciuki za Twoje pomysły i życzę Ci aby Twój kawałek podwórka wyglądał tak jak sobie wymarzysz

Też przymierzam się do krzewuszek i kolkwicji w tym roku. Zauroczył mnie bez koralowy, który rósł już na działce, a szczególnie jego czerwone owoce. Właśnie ze względu na czerwień owoców myślę o kalinie koralowej. Bardzo ładny ten buk czerwony. Gdzie kupujesz takie duże rośliny, czy masz jakąś szkółkę po drodze na działkę, czy wozisz je z Warszawy?
Joasia
- gulek
- 200p
Część kupuje po drodze w szkółce, a krzewy z internetu. Mam sprawdzonego sprzedawce.
a Twoje zdjęcia działki gdzie
?
a Twoje zdjęcia działki gdzie

- roza333
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj ogród rozkwita Ci szybko jest coraz ładniejszy ja też ciągle coś przesadzam więc się tym nie przejmuj człowiek uczy się na błędach pozdrawiam i czekam na nowe fotki
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- gulek
- 200p
ale mnie tu dawno nie było 
nawet hasła do konta nie pamiętałem hehe
pozdrawiam

nawet hasła do konta nie pamiętałem hehe

pozdrawiam
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No jeszcze trochę byś poczekał a miałbyś rocznicę
Co tam w ogrodzie słychać - jak metasekwoja i trzmielina oskrzydlona 

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- gulek
- 200p
Dodam w tygodniu kilka zdjęć z zeszłego roku, ale mało co się zmieniło na działce, bo rzadko bywałem 

- gulek
- 200p
Musze stwierdzić z przykrością że nie znalazłem niestety żadnych zdjęć z tego roku
. tzn mam kilka z kwietnia.
Reszta fotek niestety przepadła z powodu awarii komputera

Reszta fotek niestety przepadła z powodu awarii komputera

- gulek
- 200p
Chyba czas wrzucić jakieś fotki, bo już prawie mam 3lata zaległości