u Asi-cz.2 :))
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: u Asi-cz.2 :))
Wychowałaś Go
Dziękuję za miłe słowo (kwiaty we włosach)
Mam mały przestój twórczy...nie wiem gdzie posadzić lilie ,które niebawem będą i czosnek,który juz czeka kupiony...czeka trawka brązowa,trytoma,różyczka ...patrzę i patrzę i nic...
Dziękuję za miłe słowo (kwiaty we włosach)
Mam mały przestój twórczy...nie wiem gdzie posadzić lilie ,które niebawem będą i czosnek,który juz czeka kupiony...czeka trawka brązowa,trytoma,różyczka ...patrzę i patrzę i nic...
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu znam to uczucie.
Też jeszcze kilka roślin czeka u mnie w doniczkach.
Też jeszcze kilka roślin czeka u mnie w doniczkach.
- asma
Nie wiem co dalej ,a jeszcze się rozglądam za żylistkiem... czy to łakomstwo się nazywa?...
- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Eee! To chyba inaczej się nazywa
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- asma
Wstawię zdjęcia mojego kącika/narożnika po ostatnim "meblowaniu"-nowe lokatorki to budleja,żurawki,pierwiosnek,gaura biała i różowa,naparstnice(nie wszystkie roślinki są widoczne)-puste miejsce czeka na gościa specjalnego -myślę o pięknym żylistku wys ok 2-3m lub innym równie pięknym krzewie lub niewielkim drzewku(momentami pojawia się myśl o magnolii ...żółtej)....Możliwości jest sporo,a im więcej czytam,szukam tym większy jest wybór;)większy i przez to trudniejszy.
Mam mały krzaczek migdałka białego i bylby w tym miejscu idealnym wiosennym akcentem,a potem tłem(jasno zielone listki są super tłem w tym ciemniejszym kącie),ale migdałek z tego co czytam lubi słoneczne stanowiska,a tam żywopłot daje półcień...żylistek znosi półcień lepiej niż migdałek.Magnolia też:))Szukam kandydata na to miejsce:))
Chcę cos pieknie kwitnącego wiosną,a potem tło- soczystą ,jasną zieleń -do kwitnących obok hortensji,gaury,budlei
A może eukaliptus???Też pięknie by sie wkomponował tylko nie wiem co on lubi i jak duże miejsce potrzebuje itd itd.Wiem tylko,że jest piękny i ma śliczne niebieskawe listeczki:)
Może ktoś skorzysta ?-w Empiku sa wyprzedaże na różne akcesoria domowe i ogrodnicze-kupiłam lampiony -70% taniej ,zamiast 79zł zapłaciłam 25zł )są tez antyramy 50% taniej,itd itd -sporo ciekawostek
Mam mały krzaczek migdałka białego i bylby w tym miejscu idealnym wiosennym akcentem,a potem tłem(jasno zielone listki są super tłem w tym ciemniejszym kącie),ale migdałek z tego co czytam lubi słoneczne stanowiska,a tam żywopłot daje półcień...żylistek znosi półcień lepiej niż migdałek.Magnolia też:))Szukam kandydata na to miejsce:))
Chcę cos pieknie kwitnącego wiosną,a potem tło- soczystą ,jasną zieleń -do kwitnących obok hortensji,gaury,budlei
A może eukaliptus???Też pięknie by sie wkomponował tylko nie wiem co on lubi i jak duże miejsce potrzebuje itd itd.Wiem tylko,że jest piękny i ma śliczne niebieskawe listeczki:)
Może ktoś skorzysta ?-w Empiku sa wyprzedaże na różne akcesoria domowe i ogrodnicze-kupiłam lampiony -70% taniej ,zamiast 79zł zapłaciłam 25zł )są tez antyramy 50% taniej,itd itd -sporo ciekawostek
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Piekny lampion
Asiu zylistek jest sporawy po latach...tylko odmiana plena dobrze zimuje.
Uzaleznienie......
Asiu zylistek jest sporawy po latach...tylko odmiana plena dobrze zimuje.
Uzaleznienie......
Agnieszka wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Mój blog - zapraszam ,
- asma
Uzależnienie powiadasz,ale to chyba zdrowe uzależnienie
Czytam o żylistku
Czytam o żylistku
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Asia zaczyna jesienne nasadzenia, ja jeszcze nawet nie myślałem, wiosenne cebule leżą w szopie. U nas ciągle jest byle jak.... niestety zimny wiatr nie pozwala na pokręcenie się po ogródku...asma pisze:
Może ktoś skorzysta ?-w Empiku sa wyprzedaże na różne akcesoria domowe i ogrodnicze-kupiłam lampiony -70% taniej ,zamiast 79zł zapłaciłam 25zł )
Asiunia powiedz proszę, z czego te lampionik jest zbudowany, jakie materiały, co tam się ma palić w środku?
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak, tak...Rysioasma pisze:Ewuś-no chyba nie mówisz o Rysiu???Jakoś trudno uwierzyć
Mój jest z powołania maruda więc z zasady jest na NIE,ale jak już ogródek pokazał co potrafi to się zdziwił i chwalił ;)Nawet raz coś wspominał,żeby tak go poprowadzić,żeby wygrał w konkursie....takowy mamy w Gdyni....
A gdzie Ty chcesz to posadzić...no chyba, że przydasie Twojego M zniknęły.asma pisze:Mam mały przestój twórczy...nie wiem gdzie posadzić lilie ,które niebawem będą i czosnek,który już czeka kupiony...czeka trawka brązowa,trytoma,różyczka ...patrzę i patrzę i nic...
Asiu, a tak na serio, to budeja nie jest też małym krzewem i ja już nie sadziłabym nic za nią...będą miały ciasno.
Przesuń tą budeję lekko w tył i nie szukaj jej towarzystwa, będzie lekko i nie przytłoczysz tego wszystkiego w kącie.
- asma
Piotrze-jeszcze jest czas na sadzenie wiosennych ,a jesienne to raczej nie mają już czasu na czekanie;)Poza tym ja się spieszę,żeby jak najszybciej się uporać z sadzeniem,dosadzaniem -szykuję się do ślubu syna. Będę miała inne sprawy na głowie:)Właściwie już mam...
Lampionik jest bambusowy ze szklanym wkładem,do wkładu używa się świec:)
Ewuś-widzę,że ciasnawo,ale okrutnie nie pasuje mi takie tło -jest łokropne -Przymierzam się do trzmieliny...mam troszkę kijaszków ukorzenionych,a ona ładnie się pnie po podporze-ta by nie zabrała miejsca na szerokość ,a z czasem ładnie zasłoniła przerwę w siatce i zrobiła fajne tło;))
Myślę,myślę Nie spieszy mi się ;)
Tak sobie też kombinuję w głowie ...mam jałowca rozłożystego-jakby go tak posadzic głęboko w kąt i najdłuższe gałęzie puścić na siatkę?...
A migdałek(krzak)?będzie ładnie kwitł w takim lekkim półcieniu?...a magnolia nieduże drzewko?
Ew w podobny sposób jak jałowiec będzie limonkowy berberys...
Lampionik jest bambusowy ze szklanym wkładem,do wkładu używa się świec:)
Ewuś-widzę,że ciasnawo,ale okrutnie nie pasuje mi takie tło -jest łokropne -Przymierzam się do trzmieliny...mam troszkę kijaszków ukorzenionych,a ona ładnie się pnie po podporze-ta by nie zabrała miejsca na szerokość ,a z czasem ładnie zasłoniła przerwę w siatce i zrobiła fajne tło;))
Myślę,myślę Nie spieszy mi się ;)
Tak sobie też kombinuję w głowie ...mam jałowca rozłożystego-jakby go tak posadzic głęboko w kąt i najdłuższe gałęzie puścić na siatkę?...
A migdałek(krzak)?będzie ładnie kwitł w takim lekkim półcieniu?...a magnolia nieduże drzewko?
Ew w podobny sposób jak jałowiec będzie limonkowy berberys...
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Kontakt:
Biegnę poinformować...że Asia straciła zasięg z netem i będzie dostępna za kilka dni
Mój blog - zapraszam ,
Mój blog - zapraszam ,
- asma
Aguś-dziękuje za info:)
Wpłaciłam zaległą ratę za internet i już działa
Wpłaciłam zaległą ratę za internet i już działa
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Kontakt:
Moje serce jest przy tawułkach - są piękne i ślicznie kwitną - ale maj/czerwiec,
Podziela, zdanie Ewy - to co proponujesz żylistek, budleja to duże krzewy i siłą rzeczy nie dasz rady ich zminimalizować...
Podziela, zdanie Ewy - to co proponujesz żylistek, budleja to duże krzewy i siłą rzeczy nie dasz rady ich zminimalizować...
Mój blog - zapraszam ,
Mój blog - zapraszam ,