Plumeria z nasion ,wymagania,cięcie,ukorzenianie Cz. 1
- piterrs
- 100p
- Od: 19 maja 2012, o 15:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Plumeria z nasion, proszę o porady
emi_ska mi w sklepie ogrodniczym polecono Magus 200 SC - póki co daje radę. Dwa liście Plumerii poszły, ale kolejne już wyglądają dobrze. Podobnie tym samym środkiem uratowałem Bananowca i Bawełnę - więc osobiście polecam. Chyba, że ktoś ma bardziej sprawdzone środki - bo u mnie to pierwsze zastosowanie.
Wcześniej płukałem pod prysznicem - też podobno sprawdzona metoda jak nie chce się stosować chemii - jednak w moim przypadku nie zdało to egzaminu.
Pozdrawiam i życzę wygranej - bo to przykry widok jak codziennie usycha kolejny listek.
Piotrek
Wcześniej płukałem pod prysznicem - też podobno sprawdzona metoda jak nie chce się stosować chemii - jednak w moim przypadku nie zdało to egzaminu.
Pozdrawiam i życzę wygranej - bo to przykry widok jak codziennie usycha kolejny listek.
Piotrek
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 6 kwie 2013, o 16:15
wczoraj późnym wieczorem opryskałam właśnie tym Magus'em. Byłam już tak zmęczona (bo młody chory) ale dałam radę, bo zal mi już było patrzeć na nie. Wiec zobaczymy co będzie. Ale dzięki
emi_ska
- galaxy
- 500p
- Od: 6 maja 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
no właśnie..... moja jest już 2 tygodnie po oprysku i wypuszcza młode listki, pierwszy raz wylukałam lupą to cholerstwo, było na plumerii i adenium, Magus póki co się sprawdził.
Spontanicznie, nieco od rzeczy, kompletnie bez kontroli - mój chaos
Poszukuję, wymienię, sprzedam, oddam
Na parapetach miejsce zawsze się znajdzie nawet jak go już nie ma
Poszukuję, wymienię, sprzedam, oddam
Na parapetach miejsce zawsze się znajdzie nawet jak go już nie ma
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 6 kwie 2013, o 16:15
A ja muszę zabieg powtórzyć, bo jeszcze gdzieś pojedynczo zostało....
emi_ska
- zjawka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 paź 2010, o 20:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Plumeria z nasion
I ja zostałam posiadaczką 2 roślinek a to jedna z nich
Czy ona może stać całą zimę w ciepłej szklarence czy musi zimować w chłodzie ?
Czy ona może stać całą zimę w ciepłej szklarence czy musi zimować w chłodzie ?
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 20 cze 2013, o 12:28
Moje plumerie wysiane w lipcu rosną bardzo ładnie. Wygląda na to że każda jest inna.
- Joaquin
- 200p
- Od: 4 lut 2013, o 17:33
Żadna z moich plumerii nie chce iść spać. Zastanawiam się czy mam je zimować czy nie?
Rosną bardzo szybko, temperatura na parapetach nad kaloryferami bardzo im się podoba Czy zimy ma nie być w tym roku?
Rosną bardzo szybko, temperatura na parapetach nad kaloryferami bardzo im się podoba Czy zimy ma nie być w tym roku?
Joaquin
Joaguin na Twoich zdjęciach plumeri są niepokojące białe kropki , przyjrzyj się pod lupą o powiększeniu dziesięciokrotnym czy nic jej nie zżera.Ostatnio miałem na swojej takie kropki i walka trwa
- Joaquin
- 200p
@pxenix
Białe kropki są białymi kropkami taka natura. Lupa x16 pozwala mi na dokładną obserwację czy dotarły już robale czy nie. Na szczęście nie Codzienna obserwacja i rozmowa z kwiatami czyni cuda Pozdro
Białe kropki są białymi kropkami taka natura. Lupa x16 pozwala mi na dokładną obserwację czy dotarły już robale czy nie. Na szczęście nie Codzienna obserwacja i rozmowa z kwiatami czyni cuda Pozdro
Joaquin
Joaquin, mam podobny "problem" co Ty..
Moja Plumeria nie zamierza iść spać, rośnie szaleńczo szybko... I nie wiem co robić?
Zasuszać czy dać rosnąć?? W sumie i tak by nie zakwitła w następnym sezonie...
Zjawka, Twoja Plumeria jest obłędnie piękna! Gdzie takie cudo można nabyć? Jeśli to nie tajemnica oczywiście... Zakochałam się w tych nakrapianych listeczkach... liściorach
Moja Plumeria nie zamierza iść spać, rośnie szaleńczo szybko... I nie wiem co robić?
Zasuszać czy dać rosnąć?? W sumie i tak by nie zakwitła w następnym sezonie...
Zjawka, Twoja Plumeria jest obłędnie piękna! Gdzie takie cudo można nabyć? Jeśli to nie tajemnica oczywiście... Zakochałam się w tych nakrapianych listeczkach... liściorach
- Joaquin
- 200p
AleksandraBdg
Postanowiłem nie usypiać ich wcale, ograniczyłem tylko podlewanie. Niech sobie rosną, zobaczymy co z tego będzie. Ciekaw jestem co inni plumerowicze robią ze swoimi?
Postanowiłem nie usypiać ich wcale, ograniczyłem tylko podlewanie. Niech sobie rosną, zobaczymy co z tego będzie. Ciekaw jestem co inni plumerowicze robią ze swoimi?
Joaquin