Kolekcja dalii ze Śląska
- rys11
- 200p
- Od: 11 wrz 2012, o 12:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Kolekcja dalii ze Śląska
Witam Wszystkich hobbystów dalii.
Chcę na paru zdjęciach pokazać jak rosną dalie na moim ogródku ROD "Leśna Polana" w Poznaniu.
To jeszcze nie wszystkie zdjęcia z mojego ogródka, nie chcę zanudzać koleżeństwa moimi zdjęciami!Zauważyłem że na dzisiejszy dzień 25.09. kwiaty są bardzo piękne i kwitną bardzo obficie!
Serdecznie pozdrawiam miłośników tych pięknych kwiatów lata i jesieni.
Chcę na paru zdjęciach pokazać jak rosną dalie na moim ogródku ROD "Leśna Polana" w Poznaniu.
To jeszcze nie wszystkie zdjęcia z mojego ogródka, nie chcę zanudzać koleżeństwa moimi zdjęciami!Zauważyłem że na dzisiejszy dzień 25.09. kwiaty są bardzo piękne i kwitną bardzo obficie!
Serdecznie pozdrawiam miłośników tych pięknych kwiatów lata i jesieni.
Serdecznie pozdrawiam.Ryszard:)
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No Ryszardzie ogród piękny dalie bardzo ładnie w komponowane jednym słowem ślicznie.
Pozdrawiam Alicja
Piękne dalie i cały ogród. Co im podsypujesz że są tak wysokie? U mnie mimo tego że kwiaty mają ogromne to krzaki nie są wysokie
- rys11
- 200p
- Kontakt:
Miły kolego,każda dalia ma swoja określoną wysokość.Lecz bywają takie że posadzone w innym miejscu rosną wyższe.Ja stosuję tylko mój kompost z działki i to wszystko.Mam takie które urosły do prawie 2 m.U koleżanki na działkach, której dałem dalię w tym roku ma wysokość 2,10 cm a u mnie ta sama dalia ma 1,80.
Serdecznie pozdrawiam:))
Serdecznie pozdrawiam:))
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rysiu! Dalie masz okazałe i obficie kwitnące. Ogród pięknie utrzymany, skomponowany i zadbany. Dokładnie wypielone i podwiązane dyskretnie Podziwiam!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- man211
- Od: 16 paź 2007, o 08:30
Gratuluje Przykład książkowy prowadzenia ogrodu i dalii .
Nic dodać nic ująć
Nic dodać nic ująć
Pozdrawiam Grzegorz
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik
Ryszardzie,
na Twoim przykładzie widać, że z działki można zrobić piękny ogród - i widać po tych zdjęciach, że kochasz to miejsce i rośliny...
Gratuluję pasji, pomysłów! I doceniam ogrom pracy włożonej w utrzymanie takiego ogrodu - naprawdę wspaniale się prezentuje. Prosimy o więcej zdjęć, bo sugerujesz, że jeszcze masz.
Jak duża jest Twoja działka?
Chyba zmotywowałeś mnie do większego wysiłku...
Pozdrawiam.
na Twoim przykładzie widać, że z działki można zrobić piękny ogród - i widać po tych zdjęciach, że kochasz to miejsce i rośliny...
Gratuluję pasji, pomysłów! I doceniam ogrom pracy włożonej w utrzymanie takiego ogrodu - naprawdę wspaniale się prezentuje. Prosimy o więcej zdjęć, bo sugerujesz, że jeszcze masz.
Jak duża jest Twoja działka?
Chyba zmotywowałeś mnie do większego wysiłku...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Ryszardzie,Twój ogród daliowy "znam" - wcześniej widziałam sporo fot. i sporo przeczytałam ......Wiem,że cała "zawartość" mieści sie na typowej dla ROD powierzchni,czyli ok 3 arów....
Mnie intryguje problem zmianowania,uprawiasz dalie od lat w monokulturze,a jak widać na załaczonych fotogr. sa zdrowe,dorodne,no i........pięknie zaprojektowane kolorystycznie i "wysokościowo"...... Grzegorz,takiego problemu zapewnie nie ma na swoich 50 arach i jest pod tym względem - w komfortowej sytuacji......
Mnie intryguje problem zmianowania,uprawiasz dalie od lat w monokulturze,a jak widać na załaczonych fotogr. sa zdrowe,dorodne,no i........pięknie zaprojektowane kolorystycznie i "wysokościowo"...... Grzegorz,takiego problemu zapewnie nie ma na swoich 50 arach i jest pod tym względem - w komfortowej sytuacji......
- rys11
- 200p
- Kontakt:
Witam Wszystkich miłośników dalii i innych kwiatów!
Bardzo dziękuje Wam( alicjad31, pawel1313, takasobie, man211, BarbaraR, lanceta, BozenaA )za miłe słowa na temat moich dalii i ogródka.Nadmienię że to typowa działka na Rodzinnym Ogrodzie Działowym o powierzchni 300m2(3ary) w Poznaniu.
Serdecznie Was pozdrawiam:))
Bardzo dziękuje Wam( alicjad31, pawel1313, takasobie, man211, BarbaraR, lanceta, BozenaA )za miłe słowa na temat moich dalii i ogródka.Nadmienię że to typowa działka na Rodzinnym Ogrodzie Działowym o powierzchni 300m2(3ary) w Poznaniu.
Serdecznie Was pozdrawiam:))
- rys11
- 200p
- Kontakt:
W dniu 18 lipca 2013. gościła na naszym ogródku grupa instruktorów ogrodowych, okręgowych i krajowych Społecznej Służby Instruktorskiej OZ PZD z Poznania.Grupa ta liczyła 40 osób nie wszyscy są na tym zdjęciu!Było to dla mnie wspaniałym wyróżnienie, że taka duża grupa zwiedziła nasz ogródek i podziwiała rosnące dalie inne kwiaty, byliny, skalniaki,iglaki, oczko wodne, domek.Nadmienię że nie wierzono mi że ogródek może pomieścić tyle dalii, koleżeństwo przekonało się na własne oczy że jest to jednak możliwe.Uważam to za osobisty sukces, że mogłem zainteresować tak duże grono osób swoją pasją do przyrody na ROD!
- rys11
- 200p
- Kontakt:
Witam Wszystkich hobbystów dalii
To jest cd zdjęć jak rosną dalie w naszym ogródku!
Na tym etapie zakończyłem pokazywanie zdjęć rozmieszczenia dalii, jak rosną w naszym ogródku!
To jest cd zdjęć jak rosną dalie w naszym ogródku!
Na tym etapie zakończyłem pokazywanie zdjęć rozmieszczenia dalii, jak rosną w naszym ogródku!
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Ryszardzie - GRATULUJĘ
Grzegorzu - dziękuję za gościnę w Twoim wątku - pokaż coś jeszcze ze swojej kolekcji.....
Grzegorzu - dziękuję za gościnę w Twoim wątku - pokaż coś jeszcze ze swojej kolekcji.....
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ryszard, podziwiam Twoją kolekcję dalii i umiejętność skomponowania ich na niedużej przestrzeni Bardzo lubię, jak dalie są dobrze podwiązane i nie kładą się jedna na drugą (dobre odstępy).