Ranczo Nokły cz. 5.
- Norbitka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ranczo Nokły cz. 5.
Podjęliście się nie lada wyzwania.
Będę śledziła powstawanie Waszego dzieła
Będę śledziła powstawanie Waszego dzieła
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Tadziu Tereniu chylę głowę nad Waszymi zmaganiami.. widzieliśmy z eM to co opowiadaliście... rany tylko dbajcie o zdrowie...
- kaja_krys
- 200p
- Od: 17 lip 2012, o 10:22
witam, dotychczas oglądałam po cichu ale Nokły. Teraz widząc, czego podjęliście się dołączę do chóru forumowiczów podziwiających zamysł. Brak mi słów, by wyrazić podziw. Nie wyobrażam sobie, bym mogła pomyśleć o tworzeniu czegoś od początku. Zabrakłoby mi werwy. Tym większy mój podziw. Będę czekać na dalsze wieści.
Pozdrawiam Krystyna
Ło matko i córko, toć to nowy dom powstaje ..ja myślałam,że to będzie taki sezonowy domek, a co moje oczęta widzą...............nowiutką chałupkę całoroczną
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tereniu i Tadziu - zaraz po powrocie z Sulejowa zajrzałam do Waszego wątku (zresztą wcześniej już też bywałam "po cichu" w Nokłach, ale tak jakoś się nie wpisałam... ).
Bardzo podziwiam to, co robicie i będę Wam kibicować. A miejsce - niezwykłe! Ten dom przytulony do murów klasztoru...
Bardzo podziwiam to, co robicie i będę Wam kibicować. A miejsce - niezwykłe! Ten dom przytulony do murów klasztoru...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
Tadeuszu, praca wre, domek na pewno będzie piękny. Tadzio przy kielni, a Tereska maluje i wszystko posuwa się do przodu, a i roślinek przybywa.
Anka
Ogród Anki
Ogród Anki
-
- 500p
- Od: 20 sty 2009, o 10:32
Tadeuszu -jestem pod ogromnym wrażeniem postępu robót .
Położenie wspaniałe ale teren bardzo trudny do zagospodarowania.
Podziwiam Tereę i Ciebie .
Położenie wspaniałe ale teren bardzo trudny do zagospodarowania.
Podziwiam Tereę i Ciebie .
Pozdrawiam , Joanna
Ja Was podziwiam tyle pracy przy budowie domu..na pewno będzie pięknie
a Nokły jak zawsze czyściutkie,ogarnięte
a Nokły jak zawsze czyściutkie,ogarnięte
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Tadziu Teresko bardzo Wam dziękuję za umożliwienie i pokazanie swojego nowego siedliska...
jestem pod wrażeniem ile już zrobiliście ... a skarpa mnie przeraziła nie dość że stroma bardzo to jeszcze taka wielka jak jakieś urwisko ale jest piękna w swojej dziczy a znając Ciebie to jeszcze dołożysz wiele roślin to wtedy będzie cudo... a pijąc poranną kawę na tarasie będziecie podziwiali wschody słońca bardzo Wam tego życzę...
jestem pod wrażeniem ile już zrobiliście ... a skarpa mnie przeraziła nie dość że stroma bardzo to jeszcze taka wielka jak jakieś urwisko ale jest piękna w swojej dziczy a znając Ciebie to jeszcze dołożysz wiele roślin to wtedy będzie cudo... a pijąc poranną kawę na tarasie będziecie podziwiali wschody słońca bardzo Wam tego życzę...
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Terenia,Tadziu.....co tam u WAS ?
pewnie roboty poszły naprzód,i ogrodowe i budowlane...
pewnie roboty poszły naprzód,i ogrodowe i budowlane...
ALINKO-dobrze nam wywróżyłaś bo zima coraz bliżej a nasza chatka już ma daszek, co zobaczysz na zdjęciach. Ogródek dopiero w powijakach ale chryzantemy od Ciebie pięknie kwitną.
Beatko-nie wiem czy śledzisz powstanie naszego dzieła ale umożliwiamy Ci obejrzenie naszych dotychczasowych dokonań. Najlepiej gdybyś zobaczyła na żywo - zapraszamy.
Krystyno- jak widzisz, udało nam się przez ten rok trochę popracować a reszta .... powoli...
Bogusiu- czy będzie to całoroczny domek czy tylko letniskowy to zależy od nas i od pogody. Jak będzie ciepło to my na pewno tam będziemy a jak zimno to zobaczymy.
Ewuniu, miło ze nam kibicujesz. Masz rację, miejsce i jest niezwykłe bo w sąsiedztwie murów kościelnych a część placu stanowi skarpa którą w przyszłości planujemy zagospodarować.
Aniu -masz racje, Tadzio przy kielni ale zobacz na jakich wysokościach... już w chmurach. Ja jako siła nie fachowa jestem od spraw gastronomicznych (jeść, kawa, herbata) lub porządkowych - podaj, przynieś, wynieś, pozamiataj, ale się przydaję. Aha, zdobyłam nowe umiejętności jako zbrojarz - nie jest to trudne...
Joanno, postęp naszych robót dopiero teraz widać kiedy budynek jest nakryty. Pogoda na nas czekała i teraz może padać.
Basiu- w Nokłach to co rośnie ro ma rosnąć i niczego nowego już tam nie można dokonać a jedynie dbać o to co jest. Nawet niektóre roślin trzeba usunąć żeby nowo zakupiony sprzęt mógł nam ułatwić pracę . Kijany wymagają trochę więcej wysiłku, tego nie da się ukryć ale powoli... powoli... a jak skończymy to będziemy tylko odpoczywać.
Dario- słusznie, jest troszkę pracy. A jak będzie, to się okaże bo jeszcze dużo przed nami.
Misiu- cieszymy się, że nam kibicujesz no w końcu jesteś naszą sąsiadką . Kiedy byłaś u nas to jeszcze wszystko było "w proszku", teraz kiedy jest dach to jest namiastka domu. Zresztą z eM oceńcie sami. Zanim tę kawę wypijemy na tarasie to jeszcze dużo wody w Wieprzu upłynie...
Grażynko- miło,że o nas myślisz i pamiętasz. Roboty ogrodowe są podtrzymywane a całą uwagę i siły "pożarły" prace budowlane. Jakie są tego efekty zobacz niżej na zdjęciach.
Pozdrawiamy. Tereska i Tadeusz.
Beatko-nie wiem czy śledzisz powstanie naszego dzieła ale umożliwiamy Ci obejrzenie naszych dotychczasowych dokonań. Najlepiej gdybyś zobaczyła na żywo - zapraszamy.
Krystyno- jak widzisz, udało nam się przez ten rok trochę popracować a reszta .... powoli...
Bogusiu- czy będzie to całoroczny domek czy tylko letniskowy to zależy od nas i od pogody. Jak będzie ciepło to my na pewno tam będziemy a jak zimno to zobaczymy.
Ewuniu, miło ze nam kibicujesz. Masz rację, miejsce i jest niezwykłe bo w sąsiedztwie murów kościelnych a część placu stanowi skarpa którą w przyszłości planujemy zagospodarować.
Aniu -masz racje, Tadzio przy kielni ale zobacz na jakich wysokościach... już w chmurach. Ja jako siła nie fachowa jestem od spraw gastronomicznych (jeść, kawa, herbata) lub porządkowych - podaj, przynieś, wynieś, pozamiataj, ale się przydaję. Aha, zdobyłam nowe umiejętności jako zbrojarz - nie jest to trudne...
Joanno, postęp naszych robót dopiero teraz widać kiedy budynek jest nakryty. Pogoda na nas czekała i teraz może padać.
Basiu- w Nokłach to co rośnie ro ma rosnąć i niczego nowego już tam nie można dokonać a jedynie dbać o to co jest. Nawet niektóre roślin trzeba usunąć żeby nowo zakupiony sprzęt mógł nam ułatwić pracę . Kijany wymagają trochę więcej wysiłku, tego nie da się ukryć ale powoli... powoli... a jak skończymy to będziemy tylko odpoczywać.
Dario- słusznie, jest troszkę pracy. A jak będzie, to się okaże bo jeszcze dużo przed nami.
Misiu- cieszymy się, że nam kibicujesz no w końcu jesteś naszą sąsiadką . Kiedy byłaś u nas to jeszcze wszystko było "w proszku", teraz kiedy jest dach to jest namiastka domu. Zresztą z eM oceńcie sami. Zanim tę kawę wypijemy na tarasie to jeszcze dużo wody w Wieprzu upłynie...
Grażynko- miło,że o nas myślisz i pamiętasz. Roboty ogrodowe są podtrzymywane a całą uwagę i siły "pożarły" prace budowlane. Jakie są tego efekty zobacz niżej na zdjęciach.
Pozdrawiamy. Tereska i Tadeusz.
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No pełen szacunek!
A Tadzio wygląda tak dumnie, jakby co najmniej dosiadał rumaka pełnej krwi
A Tadzio wygląda tak dumnie, jakby co najmniej dosiadał rumaka pełnej krwi
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
Łał sama bym dumna z takiej wykonanej pracy..nie ma co się dziwić..a domek wygląda na taki mieszkalny a nie letniskowy, naprawdę szacunek taki ogrom pracy i tak szybko zrobione tylko ta skarpa chyba bym się bała, że spadnę
pojazd świetny teraz Nokły raz dwa będą skoszone a Wy resztę czasu na ogrodzie przy kawce
pojazd świetny teraz Nokły raz dwa będą skoszone a Wy resztę czasu na ogrodzie przy kawce
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria