Storczykowa przygoda Katki
- flicka_
- 100p
- Od: 15 lip 2013, o 15:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczykowa przygoda Katki
Serdecznie polecam reanimowanie w keramzycie. Wszystkie moje umierające storczyki zostały uratowane w takich okolicznościach;)
U mnie jakoś nie da rady z keramzytem
katkaR - ładny, taki delikatny
katkaR - ładny, taki delikatny
Dziękuje! no ma takie słodkie maleńkie te kwiatki, a sam jest znormalizowanych rozmiarów
Ten mój reanimowany ma w doniczce pół keramzytu a tylko na wierzchu korę, no i stoi na podstawku z keramzytem. Ma jeden żywy długi dość korzonek - mam nadzieję, że da radę, bo faktycznie pędzik mu nowy idzie
Ten mój reanimowany ma w doniczce pół keramzytu a tylko na wierzchu korę, no i stoi na podstawku z keramzytem. Ma jeden żywy długi dość korzonek - mam nadzieję, że da radę, bo faktycznie pędzik mu nowy idzie
Ochooo ma siłę, da radę Musi mu być dobrze
Ja mojego to chyba wywalę Zero korzeni, ma 3 listki, z czego one pomarszczone i zaczynają "usychac".... a siedzi w keramzycie. Znowóż jak za dużo naleje wody to mi gnije. Już był moczony w topsinie i nie wiem czy kamienie nie beda lepsze- choć też mi gnił w kamieniach.
Ja mojego to chyba wywalę Zero korzeni, ma 3 listki, z czego one pomarszczone i zaczynają "usychac".... a siedzi w keramzycie. Znowóż jak za dużo naleje wody to mi gnije. Już był moczony w topsinie i nie wiem czy kamienie nie beda lepsze- choć też mi gnił w kamieniach.
To może nalej na dno zeby parowała, a z wierzchu spryskuj codziennie tylko lekko podłoże. Ja tak robiłam i zobacz ładnie mi odbił-puszcza pedzik i korzonek dziś nowy zobaczylam, chociaż liście są pomarszczone. Nie wyrzucaj-zobaczysz, że odżyje!
Dziękuję Katka
Już nie śmiecę w Twoim wątku. CZekam na piękne kwiatuszku u Ciebie
Już nie śmiecę w Twoim wątku. CZekam na piękne kwiatuszku u Ciebie
Wcale nie śmiecisz przecież właśnie od tego jest to forum, aby się wymieniac doświadczeniami
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczne oba
Dziękuję!
Śliczny żółtasek, ładnie się prezentuje... no i wydaje się ogromny
Na wysokość ma 65 cm a średnica kwiatów 6,5cm.