Warzywka, krzaczki i kwiatki.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Warzywka, krzaczki i kwiatki.

Post »

Elu berberys śliczny ,wspaniała okazja się Tobie trafiła ,mam tą odmianę berberysa zakupiłam w szkółce i dokładna nazwa
Berberis thunbergii 'Coronita' (Berberys Thunberga)
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

maika pisze::wit Kasiu, właśnie dlatego pokazałam zdjęcie jak sama ukorzeniłam krzewuszkę. Ucięłam kawałek patyczka pod koniec maja (nie może być zdrewniały tylko zielony jeszcze), ucięłam czubek liści, do doniczki, w cień i podlewać obficie, tak wygląda po trzech mniej więcej miesiącach, można w ziemię już wsadzić. Żadnych ukorzeniaczy nie stosowałam. :D
Witam! Ja też ukorzeniałam krzewuszkę z zielonego pędu i puściła korzonki....także na 100 % się przyjmują... ;:108 A przy okazji z krzewuszką uciełam glicynię i też puściła korzonki.... :heja Pozdrawiam! :wit
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Kochane dziewczyny, dziękuję za odwiedziny, myślałam o uśpieniu mojego wątku do wiosny ale nie da się bez forum, ono jest jak nałóg ;:224.

:wit Kasiuniu, dzięki, że przechrzciłaś mnie na Asię :;230, też ładnie. Nie każdą roślinkę podpisuję ale staram się to robić. :wit Dariuniu, ja to ciągle czekam na Twój powrót, chyba że jak pozwolisz to zacznę się udzielać w off-toppicu u Ani, gdzie jak zauważyłam często bywasz ;:168
:wit Sylwuniu, tak, słyszałam o tym przemarzaniu ale w ogrodniczym zapewniali, że nie :evil:. Zapach ma boski, spróbuje porządnie okryć na zimę, a nuż się uda :?: Jak nie to kupię nową na wiosnę, ona tak szybko rośnie, ja zdążyłam obdarować 2 osoby, jak im wymarznie to dopiero będzie narzekanie.
:wit Aniusiu, dzięki Tobie to ja też niedługo w piórka obrosnę chyba ;:168
:wit Marzenko, dziękuję za podanie nazwy, ciężko robić zakupy w miejscu gdzie rośliny są podpisane jako: jałowiec, hortensja, tuja, berberys.... ale jaki? Potem przyjeżdżam do domu i dochodzenie przeprowadzam, może coś bym jeszcze dokupiła a tu w międzyczasie co ładniejsze już powykupowane :cry:.
:wit Kanapl , dziękuję za wizytę, ukorzenienia glicynii zazdroszczę, ja nie widziałam u nikogo w okolicy żeby zakosić kawałeczek :wink: Ukorzeniła mi się też hakuro tylko ciekawe czy nie za późno już i perukowca ma wsadzonego ale na razie stoi w miejscu chociaż też i nie zgnił.

Dzisiaj przywitam się fiołkowo:

Obrazek

Wczorajszy 5-stopniowy mróz i jego efekty:

Obrazek

Obrazek

Kwitną mieczyki, o których zapomniałam i sadziłam w czerwcu, niestety nie wszystkie a czerwony to miały być takie żółte z różem ;:202

Obrazek

Obrazek

Mój Kocurro przy swoim upodobaniu do tarzania się byle gdzie zachowuje nienaganna czystość futerka:

Obrazek

To żeby nie było, że na grzybach nie byłam:

Obrazek

Obrazek

Różyczka jeszcze kwitnie:

Obrazek

A mikołajek płaskolistny to już nie zdąży chyba ;:185

Obrazek

Czy ktoś chce takiego storczyka? U mnie tylko keikuje a poza tym jakoś się nie lubimy, podaruję z chęcią oraz hobbitki ukorzenione ;:108

Obrazek

Obrazek

Pobiera mnie fiołkoza :;230, oto dowód:

Obrazek

Miłego dnia wszystkim i ciepła jeszcze.
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elu swojego nie otwieram masz rację bywam tam często 8-) i jak najbardziej w imieniu Ani zapraszam Cię na ten wątek ;:196

a jaki kolor ma storczyk?
te hobbitki mnie ciekawią również..
u mnie fiołki marnie rosną chyba brak ręki do tego mam :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

Dario, storczyk biały tylko te mniejsze kwiatki, nie takie wielkie. Pomyśl ;:168. Z jednego byś z pięć miała :;230. Dzięki za zaproszenie, przybędę z chęcią.
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ela wiem jakie bo też mam takiego tylko delikatny róż..
myślisz że nie zmarznie w drodze transportu? :wink:
a ta hobitka jak wygląda jako dorosła roslinka?
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

Dario nie mam zdjęcia dorosłego hobbitka, googlnij :;230, te odnóżki odratowane z listków jak mi córka przelała dorosły egzemplarz :evil:, nie powinien zmarznąć, wysłałabym w poniedziałek dla pewności jakimś priorytetem to powinno być ok.
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poszło pw..
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Kot przecudowny i ten rudy, i Twój fiołkowy :D
Mam nadzieję,że pokażesz jak będą kwitły!
Mieczyki cudne,ja zapomniałam,że mam cebule w garażu i znalazłam je całkiem niedawno z zielonym kiełkiem.Ciekawe,czy to przeżyją ....
Bój się boga,taki przymrozek?! U nas nic na szczęście ...
Pozdrawiam-Ewa
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

Eluś...a Ty hobbitki ukorzeniałaś w wodzie czy od razu do ziemi?
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

Ewuniu, oj to chyba Twoje mieczyki nie przeżyją ;:185, fiołeczki zakwitną dopiero prawdopodobnie późną wiosną, oczywiście, że pokażę, ale to jakieś zwykłe nieodmianowe i nawet nie wiem jakie kolory, najfajniejsze są niespodzianki.
Kanapl, (możesz zdradzić swoje imię?), od razu do ziemi, i to nawet nie wsadzane tylko tak leżały na wierzchu te listki i potem korzonki puściły.(bo te sadzoneczki z listków, nie odnóżek)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Elu, teraz trzeba przyzwyczajać się do takich widoków. Przymrozek nie potrzebny o tej porze ale cóż możemy.
Miłego wieczoru życzę.
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

:wit wszystkich o bardzo mroźnym poranku (-6 stopni o 6-tej rano :evil:), Sylwuś, ja wiem , że nic nie poradzimy na to ale żeby aż tak mroziło? To ciekawe jak to zimą będzie :roll:.
Miłego dnia ;:40
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja na chwilunię bo zaraz idę odsiedzieć godziny u fryzjera ehh nie lubię tego :roll:
no cóż ale przynajmniej będę wyglądać jak większość ludzi (poczesana) hihi
a pogoda nas nie rozpieszcza :roll: po południu mykam do sieciówek wyszukać kurtkę bo w tej co mam to mi zimno ;:oj
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

:wit Dario, no co Ty, nie lubisz jak ktoś pracuje nad Twoim wyglądem? Ja uwielbiam wizyty u fryzjera ale mam jedna ulubiona panią już jakieś 10 lat :D.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”