Moje skromne królestwo

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
chika1979
200p
200p
Od: 7 gru 2011, o 13:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: moje skromne królestwo

Post »

:wit Jolu ciesze się,że zajrzałaś.A oto obiecane fotki.

Phalenopsis miniaturka biały

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Moje skromne królestwo http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=49370" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27

Post »

Gratuluję ręki do zielonych. U mnie niestety zimowa porażka grudnikowa - więcej niż połowa siewek padła :(. Ale nie załamuję się i z utęsknieniem czekam wiosny, wtedy trochę pobuszuję w FO lub w sklepach i znów będę mieć te rośliny. A u Ciebie trzymam kciuki, żeby wszystko rosło jak na drożdżach.
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne grudniki i storczyk ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Ładny storczyk ;:303 Muszę powiedziec, że chyba bardziej podobają mi się luźno zwisające pędy kwiatowe :tan
Choc pewnie mniejsze ryzyko złamania jest, kiedy podepniemy je do patyczka. ;:173
Niemniej taki "luźny" jest bardziej naturalny. ;:333
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
chika1979
200p
200p

Post »

Oj Moniczko wcale u mnie nie tak wesoło i kolorowo.Dużo kwiatuchów padło tej zimy,niestety. :( Ale staram się dbać o to co mi jeszcze zostało.
Justus27 dziękuję w imieniu grudniczków.
Elcia1974 ja również wolę jak kwiaty rosną naturalnie,dlatego moich storczyków nie podpieram.Dzięki temu same tworzą grube pędy kwiatowe i nie łamią się pod ich ciężarem.

A oto następny phalenopsis,który wziął się ostro za kwitnienie.Jego płatki są wielkości pudełka od zapałek.choć to nie miniaturka to i według mnie nie normalny rozmiar kwiatów.Mam w swojej kolekcji jeszcze kilka phalenopsisów i mają zdecydowanie większe płatki.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Moje skromne królestwo http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=49370" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Storczyk i grudniki ładnie zaprezentowane ;:333
Pozdrawiam.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Twoje phalenopsisy poczuły wiosnę:D:D :wit
chika1979
200p
200p

Post »

Arkadius121dziękuję ,staram się by pokazać moje hobby jak z najlepszej strony.
Filigranowa27Zdaje się ,że masz rację.Ale nie u wszystkich tak pięknie.Mój najstarszy ulubieniec też puścił pęd kwiatowy, z tym ,że zasychają mu pączki i opadają,a warunki takie same jak u pozostałych.Muszę powiedzieć ,że obudziły się po przesadzeniu późną jesienią do czystej kory sosnowej.Tak jakby je pobudziła do rozwoju.

Postaram się jutro wkleić kolejne zdjęcia tym razem może uda mi się coś więcej niż tylko storczyki
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

chika1979 pisze:trzynastka dzięki za zaproszenie na pewno się wybiorę a mój synuś to pobawi się z twoim i nie może się już doczekać.Niech tylko trochę śniegi ustąpią.
Monisiu właśnie zaraz będę wychodzić do dziadków na obiad i akurat będę przechodzić koło ciebie ,może następnym razem zagościmy.
a teraz wam pokażę co dostałam dzisiaj na urodziny od moich najbliższych.
Obrazek
Niezwykle pomyslowa oslonka do beniaminka.
A rozelki Ci się rozmnażają?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
chika1979
200p
200p

Re: Moje skromne królestwo

Post »

witam.dość długo mnie tu nie było,ale to długa historia i nie przyjemna.Najważniejsze ,że teraz już jest super i tak już będzie zawsze :D .
Dorotko osłonka dość wytrzymała i efektowna ,ale kwiatuszek coś mi nie wytrzymał,długiego i koszmarnego remontu.A ptaszki musiały znaleźć nowy kochający dom.Aha rozelle nie rozmnażały się u mnie nigdy.u kolegi owszem ,ale on ma dla ptaków super warunki.

:wit a teraz trochę wam napiszę ,co się u mnie zmieniło.
A więc ptaszków już nie ma.Ale synek ma za to dwie śliczne małe wiewiórki.Kwiaty się dość pozmieniały jak i cała aranżacja mieszkania.myślę ,że z czasem wam pokażę.
chika1979
200p
200p

Post »

;:138 w moich skromnych progach.Najwyższy czas trochę odświeżyć wątek.Na początek mój ulubiony fikus.Może go pamiętacie z wcześniejszych stron.to jeden z nie wielu kwiatów ,które przetrwały bardzo ciężki rok .Kwiatki były całe przykurzone wszelkiego rodzaju zaprawami ,tynkami itp.potem był duży problem i stały długi czas bardzo zaniedbane.teraz ma nową doniczkę w łącznie z szydełkowym dywanikiem i prezentuje się tak:

Fikus Alii

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Bardzo ciekawa odmiana fikusa ;:333
Pozdrawiam :wit
chika1979
200p
200p

Post »

dziękuję.Lubię mieć kwiaty mało spotykane.

Moje drogie czy wasze schlumbergery też już kwitną.czy to nie za wcześnie.Moja krwisto czerwona już kwitnie od kilku dni,pozostałe jeszcze nie mają pąków.później pokarzę zdjęcia
chika1979
200p
200p

Post »

a więc tak jak obiecałam zdjęcia czerwonej schlumbergery

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Milenaa
200p
200p
Od: 9 lis 2013, o 18:30

Post »

Witaj na forum Bożenko :wit
Ślicznie zakwitły Tobie grudniki i ogółem posiadasz ładne roślinki ;:oj

Pozdrawiam Milena ;:215
" Możesz być dziś nikim dla całego świata, pamiętaj dla niewielu jesteś całym światem "
Moje wątki :Rośliny doniczkowe
Winorośla-sadzonki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”