Myślę że moje osobiste zdjęcie razem z moimi daliami mówi wyraźnie że kocham te kwiaty . Serce to powstało z 85 odmian dalii x 3 sztuki, które jeszcze kwitną na naszym ogródku. 6 odmian już zakończyło swoje kwitnienie w lipcu i sierpniu! Większość 3/4 odmian moich dalii to dalie od producenta W.Legutko z Jutrosina. Niedzielny (29.09) ranny lekki przymrozek też już zrobił swoje i kilka odmian dostało w "ucho". Jestem jednak dobrej myśli że jeszcze nasze dalie trochę postoją i nacieszą nasze oczy i zmysły!
Serdecznie WAS pozdrawiam, hobbysta dalii z Poznania.
Przeglądnęłam ten wątek o daliach i jestem pod wrażeniem ich piękna, róznorodności kształtów i kolorów. Zawsze te kwiaty bardzi mi się podobały - pamiętam z dziecinstwa na wsi - w sasiedztwie był ogród z daliami -był przepiekny i mnóstwo było tam odmian. Obraz tego ogrodu nie raz mam przed oczami. I teraz postanowilam, że na wiosnę zakupię parę dalii. Nie mam doświadczenia z nimi - w ogóle dopiero od dwóch lat zajmuję się ogrodem na poważnie i są to dopiero początki. Ale na wiosne dalie muszę mieć. Czy ktoś mogłby mi doradzić gdzie najlepiej kupować dalie? Serdecznie pozdrawiam wszystkich miłościków dalii.
U nas w Poznaniu dziś rano był przymrozek, i zrobił "porządek" hihihi z daliami. Tak to wyglądało u mnie na działce! Za wykopywanie karp zabiorę się po 15 października!
U mnie zmrożone zostały wierzchołki dalii,które ścięłam........Pozostała część,jeszcze nie najgorzej wygląda.Ponoć Legnica jest najcieplejszym miejscem w kraju......