sweety,
Blueberry fakt niezaprzeczalny te kudełki są u nich fikuśne, hoje jak dla mnie wszystkie mają bajeczne kwiaty ale lacunosy do tego pachną cuuudownie
Paulinaaa hoje to jeszcze maluchy takie już trochę podrośnięte bo są u mnie od wiosny i przeważnie mam je od maleńkich szczepek

a nagarbia ... cóż po zrobieniu zdjęć postawiłam ją na szafie i niestety ale spadła z niej

więc jak na razie to zdjęcia całej rośliny nie będzie ale już moczy nóżki w wodzie i są pierwsze korzonki
olgierdyna Kingo nie martw się u mnie też nie wszystko tak ochoczo rośnie i kilka phalaenopsisów zamęczyłam i jakieś dendrobium zanim nauczyłam się poznawać kiedy im coś nie pasuje i reagować na te znaki

a co się dzieje z Twoją cambrią może jeszcze jest szansa dla niej
magda41 Oj tak Magduś lacunosy to moja miłość

myślałam, że jest ich tylko kilka , a tu co mam już ponad 20 a końca jeszcze nie ma

Jak tylko maluchy nieco podrosną to na pewno będzie coś do wymiany
elcia1974 Ela jak już napisałam nagarbia miała bliskie spotkanie z twardą podłogą

więc szybko ją poobcinałam bo była trochę

połamana i po trzech dniach już pokazały się małe korzonki, chyba mnie tak trochę lubi. Prawdę mówiąc według mnie jest bezproblemowa i chyba między innymi dlatego ją lubię. Na pewno i Ty swojej nie wykończysz przecież z tyloma trudniejszymi roślinami sobie świetnie radzisz
justus27 Justynko oj tam, oj tam zaraz padłam

musimy się opiekować naszymi lacunosami aby po zimie było co ciąć do wymiany, a po Twojej pochwale "baranek" zaraz nowego listka wypuścił z radości
AliWas Alinko ja może nie liczyłam na czerwone kwiaty ale jakieś takie mocno żółte a tu faktycznie z daleka jak stonka i to całkiem niepozorna ale z bliska już inaczej się prezentuje
Filigranowa27 Pati akurat ta lacunosa kwitnie u mnie co chwilę bardzo wdzięczne z niej stworzonko, a nagarbię to mam oczywiście dzięki Tobie
Fraszka_1 Natalio

witam u mnie i dziękuję za miłe słowa
Fiołeczki stwierdziły, że miło by było pokazać kwiatki
kundelek, ale jaki uroczy
Amur sport otworzył nieco więcej kwiatów
Hot Pink Bells skrzy się w promieniach słońca
W wazonie zagościły róże z działki
a to pelargonia, ukorzeniałam szczepkę już na przyszły rok, a ona postanowiła już teraz pokazać się w pełnej krasie