Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy" cz.3

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tatra
50p
50p
Od: 11 lip 2013, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy" cz.3

Post »

Mój pierwszy sezon uprawy pomidorów pod folią dziś dobiegł
końca. Część pomidorów niestety zmroziło.
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie tak samo - sezon zakończony:). Dziś zerwałam wszystkie, jutro wielkie sprzątanie czyli wyrywanie:).
Awatar użytkownika
OgrodnikSebek
200p
200p
Od: 29 mar 2013, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja miałem z 33 krzaków w szklarni - 70 kg . A z 35 krzaków gruntowych miałem 40 kg. Dla porównania w tamtym roku miałem odpowiednio 104kg(33 krzaki,szklarnia) i 40 kg(33 krzaki,grunt) . :wit
Sebastian . Zapraszam na : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65136" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
chmielu11
200p
200p
Od: 21 lip 2013, o 22:49

Post »

:wit A powiedzcie mi czy już pozrywać wszystkie pomidorki rosnące w szklarni czy mogę je jeszcze zostawić :?: Tej nocy ma być jeszcze przymrozek ale od jutra ma być w + w nocy ;:224 I co zrobić z tymi nie wyrośniętymi i całkiem zielonymi czy one dojrzeją w domu ;:202
Pozdrawiam Krzysiek
Awatar użytkownika
termic88
500p
500p
Od: 18 paź 2011, o 02:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Najbardziej wyrośnięte pozbieraj, a reszte zostaw, zobaczymy czy przetrwa.. jeżeli dogrzewasz, to pewnie przeżyją. Moje nawet w tunelu zrobiły się brązowe, ale moje działka to zapadlina :;230 Moje pomidorki dojrzewają większości w kartonie :wink:
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Hymn spokoju, Moje nadwyżki
Pozdrawiam, Teresa.
Awatar użytkownika
ED99
200p
200p
Od: 11 sie 2013, o 14:16

Post »

Po dzisiejszym przymrozku moje wszystkie krzaczki pod folią przemarzły,teraz zielone pomidorki będą dojrzewać w domu. :idea:
Pozdrawiam ED.
marcoman
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 2 lut 2013, o 11:38

Post »

Dwa tygodnie temu usunąłem wszystkie krzaki z gruntu,pozostał foliak ,a w nim jakieś 40-50 kg.W tamtym tygodniu przekroczyłem 200 kg zebranych owoców.Poszło na bieżące jedzenie ,leczo(50 słoików),przeciery,keczupy,susz,a kilkadziesiąt kg rozdałem.Oto mój plon z ostatnich dni września i największy okaz Florida Pink.W koszyku min.K152 samokończący,White Tomesol, Stripped Cavern,Kalman,Megagron,Brandywine Yellow,K37/2,Chocolate Stripes,JBT,Brandywine Pink,Żółta Zebra ,Czerwona Zebra,San Marzano i Snowy White,a pod spodem kilka zielonych Coustralee.To był dla mnie super sezon,a wszystko to dzięki Wam ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam,Mariusz.
Alyaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2013, o 16:03

Post »

Tournesol zakochałam się w Twoich pomidorach. Ciekawe czy będą nasionka na akcji. Muszę jeszcze poszukać czy w gruncie dadzą radę, bo nie mam folii niestety.
Awatar użytkownika
ekopom
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 3 cze 2010, o 17:32

Post »

U mnie jeszcze na zimno, bez ogrzewania, tak wyglądają pomidory, ale trzeba będzie zrywać, jak opróżnią się skrzynki z zerwanych wcześniej pomidorów Obrazek Obrazek
pomidormen
1000p
1000p
Od: 26 sty 2010, o 11:08

Post »

1370 gr - jaka to odmiana.
Awatar użytkownika
ED99
200p
200p
Od: 11 sie 2013, o 14:16

Post »

[quote="marcoman"Oto mój plon z ostatnich dni września i największy okaz Florida Pink.
Pozdrawiam ED.
Awatar użytkownika
QBee
50p
50p
Od: 31 maja 2013, o 13:42

Post »

Witam :) ;:7

Mój sezon pomidorowy skończył się w połowie września, dzisiaj mój foliak został posprzątany i będzie tak czekał przyszłej wiosny.
Część pomidorów została zerwana jako zielona i dojrzewa na parapetach, ale to już ostatki. Swoje pomidory jadłam od końca czerwca i jak wszystkie dojrzeją to może starczy do końca października :) W porównaniu do zeszłego sezonu ten był niezwykle udany :) W zeszłym roku zebrałam dosłownie kilka sztuk, w tym swoje pomidory zbierałam całymi wiaderkami, ilość jak dla mnie była niewyobrażalna, nie spodziewałam się tego ;:173

W tym miejscu chciałabym podziękować wszystkim ekspertom (tym mniej i bardziej cierpliwym :uszy ) za wskazówki, bo bez wiedzy jaką stąd czerpałam znowu pewnie poniosłabym porażkę. Muszę się jeszcze wiele nauczyć, ale myślę że za rok może być tylko lepiej :)

Także dziękuję i pozdrawiam ;:180
Pozdrawiam
Bee

To mój drugi rok z pomidorami....oby bardziej udany od poprzedniego ;)
Kasencja

Post »

U mnie z namiocie, póki co jeszcze rosną pomidory. Właśnie oberwałam Megagronka z jednego grona :) .

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”