Fiołki Violki i...ogrodowe

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Violka33
200p
200p
Od: 18 lut 2013, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fiołki Violki...i nie tylko

Post »

U mnie brzydka pogoda,pochmurno,smutno.....wrzucam portrecik subtelnego Wodovorod

Obrazek
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jaki on piękny ;:167
Anka159
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 08:23

Post »

Cudne kwiatuszki ;:oj .Ja także kolekcjonuję fiołeczki i mam ich już troszkę. Najbardziej podobają mi się wschodnie odmiany.
Pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Subtelny i śliczny ;:173 ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Uwielbiam go ;:63
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Subtelny i do tego w moim ulubionym kolorze ;:138
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Violka33
200p
200p

Post »

Zwracam się z prośbą do Was o skuteczne ukorzenianie skrętnikowych liści. Niebawem kilka mi dojdzie również o liściach variegatkowych .....nie mogę ich stracić ;:223 .Jaką metodę wybrać?
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fantastyczna kolekcja fiołków,mam fioła na punkcie tych z falbankami-natura jest niesamowita ;:215
Pozdrówka :wit
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46

Post »

Violu, czy już posadziłaś te listki? Dopiero dziś przeczytałam twoje pytanie. U mnie dobrze sprawdza się przecięcie listka wzdłuż głównego nerwu. Nerw się usuwa i tym miejscem do podłoża tak na 0,5 cm.
Piękne masz fiołaski. ;:215 Mam od ciebie 2 sadzonki - Lituanikę i Fredette's Rizen Star. Pierwsza ma pąki , a druga kwitnie. (Nie) dziękuję ci jeszcze raz. ;:168
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Violka33
200p
200p

Post »

Nie spodziewałam się tylu odwiedzin w moim skromnym wąteczku ;:oj ,ślicznie Wam dziękuję,za chwilkę postaram się do każdego z Was wpaść pozaglądać w Wasze roślinności i nie tylko:)
Georginja skrętniczki już wsadzone, wiszą jak skarpety przewieszone bez burtę,nie wiem czy coś z nich będzie :( ,kurczątko jak trudno mi się ukorzenia skrętniki, w końcu się poddam ;:222 .Fiołeczki niech Ci rosną i kwitną kochana na potęgę:)
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Violko tutaj jedna z forumowiczek opisuje jak ona ukorzenia, może ci się przyda: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=126
A Wodovorod pięknie kwitnie, ja jestem na etapie ukorzeniania swojego pierwszego fiołkowego listka skubniętego w sklepie ;:131
Awatar użytkownika
Violka33
200p
200p

Post »

Malachitek bardzo dziękuję ;:168 Listeczek ukorzeni Ci się bez trudu,zobaczysz jak to wciąga....żeby nie było,że nie ostrzegałam ;:3 .Tak serio to fiołeczki kocham najbardziej i gdyby nie brak miejsca już dla tej grupy kwiatuchów to pewnie zdobywałabym dalej ponieważ jest taki ogrom odmian a podobają mi się chyba wszystkie hihihi ;:167 .Skrawek serca mego odbiły fiołkom skrętniki ale na pewno nie zamienię ich miejscami;)
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46

Post »

Violu, teraz ogólnie ciężej jest cokolwiek ukorzenić. Jak na wiosnę wszystkie skrętniki mi się " puszczały", tak teraz też mam listek od sierpnia i nic. zauważyłam jednak że w zamykanych woreczkach dużo dłużej się ukorzeniają.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”