Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21

Post »

Gosia prawie zemdlała na widok Drugiego Zdjęcia, a ja je wstawiłam na tapetę jako Motywujące. Agnieszko, siedzisz czasami na tej ławeczce w słodkim nieróbstwie, czy tylko przysiadasz na chwilę i patrzysz, co by tu jeszcze... :lol: Pozdrawiam z uśmiechem :D
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aguś, cudowna jesień u Ciebie, śliczne zdjęcia oszronionych roślin, a Sarunia mnie oczarowała, jejku to zdjęcie z lotu ptaka, a raczej balonu jest bajeczne, widać, że pracowicie spędziliście ten weekend ;:108 .
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguniu,
dziękuję za odpowiedź. Odbiór odpadów organicznych co dwa tygodnie i to bez ograniczeń ilościowych to b. dobry układ. Sprawdziłam jak to będzie u mnie. Odbiór raz w miesiącu. Nie ma informacji na temat ilości. Biorąc pod uwagę ile liści mam już teraz, właściwie nie mając jeszcze ogrodu, będę raczej musiała pomyśleć o jakiejś alternatywie. Tyle dobrego czytam o ogrodowych kompostownikach, że chyba zdecyduję się na założenie swojego. Tym bardziej, że mam zakątek, w którym możnaby go trochę schować.
Zapomniałam napisać wcześniej - zdjęcie balonowe fantastyczne. Czy mogłabyś zabrać się na któryś lot? Jest taka możliwość? Chciałabyś?..

Pogłaskaj proszę ode mnie cały swój zwierzyniec. Sara to już dorosła panna, wciąż słodka, a jednocześnie dystyngowana. Zdetronizowała w wątkach Twoje równie urodziwe koty. Dla równowagi :wink: poproszę o ich zdjęcie. Czy DJ nadal unika kontaktu?

Miłego dnia!
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Przepiękne jesienne widoki pokazujesz, u mnie kolorystycznie też jest nieźle, ale bałaganu co niemiara :)
Kiedy mogę przesadzać róże?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, witaj po przerwie! Róże można już przesadzać... Buziaki!
Feluś, dzień dobry :) Wydaje mi się, że kompostownik to rzecz warta rozważenia zwłaszcza, jeśli masz na to miejsce. Mój sąsiad wykonał z dość szerokich desek coś na kształt kojca, w rogu działki, i ma to dwie komory. Przy regularnym koszeniu trawnika zapełnia się to dość wolno, a jaka wygoda, zwłaszcza że oni nie segregują odpadów. Ja co dwa tygodnie wystawiam wory ze swoimi odpadami organicznymi (i nie tylko) i mam to z głowy - przedtem stanowiło to nie lada kłopot.
Sara zdominowała koty i to dosłownie - Greebo daje się niemal ujeżdżać (jest niezwykle cierpliwy na wsadzanie pyska w nos, uszy i gdzie popadnie), a DJ nadal obchodzi Sarę z wysokości. Nie boi się jej już panicznie, ale nie ma mowy o 'zbliżeniu' ;-))
Fotki muszę zrobić, ale wierz mi, że trudno w tym wariactwie znaleźć spokojniejszą chwilę, gdy koty beztrosko śpią.
Na lot balonem się chyba nie piszę - wydaje mi się, że mam trochę kłopot z przestrzenią i wysokością, co czasami odczuwam w samolocie. Wolę nie ryzykować paniki siedząc w 'ciasnym' koszu. Na szczęście aeronauta dość często u nas bywa, więc i zdjęcia oglądam regularnie. Miło mi, że Ci się podobają! Wieś schowana częściowo we mgle ma wiele uroku :)
Miłego!
Ilonko, cieszę się, że zajrzałaś i wyniosłaś z wizyty w moim ogrodzie pozytywne wrażenia ;:196
Irminko, cała przyjemność po stronie mojego ogrodu ;-) Oczywiście, że przysiadam na ławeczce - na krótko, bo po chwili dostrzegam coś, co muszę skubnąć, ale są to przyjemne chwile... zaraz zrobię sobie duży kubek kawy i pójdę na obchód. Pozdrawiam także!
Justynko, dzięki za dobre słowo! Warto było popracować, dla krótkiego niestety efektu... zawieje i znów będzie co robić ;-)
Marzenko, weekend pracowity, ale czym jest moja praca wobec Twojej orki... podziwiam!
Ewuś, wszystko na spokojnie zdążysz zrobić... ja mam chwilowo więcej czasu. Pozdrawiam ciepło!
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Pięknie wysprzątałaś ogródek, tyle pracy...ale efekty oszałamiające. Bardzo ładnie prezentuje się w jesiennych barwach...a ta prespektywa z lotu balonem ;:97 Lecę obejrzeć pozostałe ujęcia...
x-ag-a
---

Post »

Jolu, dziękuję za odwiedziny i słowa uznania ;:196 Jesienne kolory widać zapewne najpiękniej w Twoim lesie i choć przeważają w nim iglaste, to dosadziłaś przecież tyle liściaków, że robią istny festiwal tonacji...
Ujęcia z lotu balonem jak dla mnie rewelacyjne - zapraszam do oglądania innych fotek.
Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Agnieszko, spacer po Twoim ogrodzie, to zawsze wspaniały relaks, zarówno dla zmysłów jak i duszy :heja
Spokojna, pełna gracji elegancja, stonowane barwy, wysublimowane nasadzenia, wypieszczona całość - koją duszę, uspokajają i dodają energii na resztę dnia !
Wielkie dzięki, że dzielisz się z nami swoim skarbem...jestem niezmienną miłośniczką Twoich zakątków ;:180
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
x-ag-a
---

Post »

Marysiu, dzień dobry!
Bardzo mi miło czytać tak pochlebne słowa, spod Twoich palców płynące ;:196
Ukojenie - a przynajmniej takie wrażenie - to z pewnością zasługa brzóz... uważam, że wnoszą coś magicznego - wiosną i latem soczystą i ażurową zieleń na tle białej kory, jesienią złote przebarwienia połyskujące w słońcu. Zimą też mają swój urok...
Ogromnie się cieszę, że w tak pozytywny sposób odbierasz mój ogród ;:196
Zapraszam wiosną na kawę na tarasie!
Serdeczności,
A
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Witaj Kochana, dzień dobry :D
Brzozy z pewnością przyczyniają się do budowania właściwego nastroju tajemniczości i kolorytu, jednak dopiero całość założenia daje tą perfekcyjną, wysublimowaną wizję, a to już w 100 %Twoja zasługa !
Wielkie dzięki za wiosenne zaproszenie na kawkę ;:196 Mam nadzieję, że także i Wy jeszcze kiedyś odwiedzicie Wilkowyje :wink:
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
x-ag-a
---

Post »

Marysiu, cieszę się, że moja koncepcja ogrodu opierającego się głównie na krzewach i drzewach przemawia do Twojego poczucia estetyki - bardzo sobie cenię Twoje słowa, bo wiesz jak uwielbiam Twój ogród! Wilkowyje bardzo chętnie odwiedziny - ciekawam jak się prezentują wiosną i co tam u Ciebie kwitnie :) No i warszawski ogród chciałabym również zobaczyć, bo jest niezwykle klimatyczny. Okazji z pewnością nie zabraknie :)
Pozdrawiam, dziękując za wszystkie serdeczne słowa!
A
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Buziaki i do miłego, w takim razie :wit
x-ag-a
---

Post »

Do zobaczenia, Marysiu!

Po pochmurnej większości dnia, popołudnie zrobiło się przepiękne. Zza gęstych chmur wyjrzało słońce, a temperatura dzięki niemu od razu przyjemnie podskoczyła do góry. Oby więcej takich dni przed nami!

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”