Ogródek to moje drugie życie cz.4 -uzależnienie
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.4 -uzależnienie
Nie wiem czy w nocy czy nad ranem ,ale troszkę popadało ,później się wypogodziło i było ciepło i słonecznie , na działce wielkie zgrabianie liści bo wiatr powiał i wszędzie rozścieliły się zółte dywany , przesadziłam 3 tuje ,wszystkie iglaki dostały dawkę nawozu przeciw brązowieniu igieł, wykopałam starego jak świat pięciornika ,ociagała się z kwitnieniem,podzieliłam go i najładniejszy fragment został posadzony na działce,a pozostałe sadzonki powędrowały na nasz plac zabaw,posadzone pod płotem miedzy lilakami więc powinny fajnie wyglądać ,rozsadziłam też derenia w sumie dużo dobrego zrobiłam ...a wieczorkiem na zakupach byłam i hebe kupiłam ( odmianę której nie mam) ... nawet mi się zrymowało ,miłej niedzieli
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorciu witaj w nowej części - zaznaczę i już będę trafiać jak po sznurku.
Słoneczny kolor pięknej kępy słonecznika przy pochmurnym dniu mile widziany i do tego pozdrowienia na niedzielę... dziękuje i również pozdrawiam
Słoneczny kolor pięknej kępy słonecznika przy pochmurnym dniu mile widziany i do tego pozdrowienia na niedzielę... dziękuje i również pozdrawiam
- dorcia7
Krysiuchristinkrysia pisze:Dorciu witaj w nowej części - zaznaczę i już będę trafiać jak po sznurku.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jestem i ja, co prawda na końcu ogonka, ale się załapałam i cieszę się ,bo pięknych ogrodów się nie omija
- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko ale się napracowałaś... Z tym grabieniem, to ja już mam przesyt, a dopiero zaczęły te liście z lasu lecieć.... A tak się cieszyłam jak mój sąsiad wyciął starego orzecha, potężne drzewisko... on miał drzewo, ja liście po kolana, w tej części działki... on nie miał ani listka Jednak las, to las, widok bajeczny... ale TYLE TAM DRZEW SYPIĄCYCH Jaką odmianę hebe kupiłaś, pochwal się. Miałam taką a'la warkoczyki i nawet przezimowała, ale postanowiłam przesadzić i nie ma
Pozdrawiam ciepło, miłego dzionka
- colli28
- 500p
- Od: 2 cze 2012, o 22:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorciu jak widzisz odnalazłam cie u nas w nocy dziś lalo i była burza
- dorcia7
Burzą jestem zaskoczonacolli28 pisze:Dorciu jak widzisz odnalazłam cie u nas w nocy dziś lalo i była burza
-- 13 paź 2013, o 11:40 --
Mam hebe tłustolistną i Hebe widłakowatą- te dwie odmiany już rozsadziłam i mam w kilku miejscach,teraz kupiłam hebe ochrowatąwiewioreczka pisze:Dorotko ale się napracowałaś... Z tym grabieniem, to ja już mam przesyt, a dopiero zaczęły te liście z lasu lecieć.... A tak się cieszyłam jak mój sąsiad wyciął starego orzecha, potężne drzewisko... on miał drzewo, ja liście po kolana, w tej części działki... on nie miał ani listka Jednak las, to las, widok bajeczny... ale TYLE TAM DRZEW SYPIĄCYCH Jaką odmianę hebe kupiłaś, pochwal się. Miałam taką a'la warkoczyki i nawet przezimowała, ale postanowiłam przesadzić i nie ma
-- 13 paź 2013, o 11:41 --
Witam Cię ciepłokoziorozec pisze:Jestem i ja, co prawda na końcu ogonka, ale się załapałam i cieszę się ,bo pięknych ogrodów się nie omija
- dorcia7
- dorcia7
- dorcia7
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Hebe ochrowatą miałam chyba 2 sezony - ostatniej zimy nie przeżyła tak jak i widłakowata mimo lekkiego okrycia stroiszem.... A tulipany ....to jeszcze mnie o tej porze jakoś tak nie kręcą .
- Magda30
- 500p
- Od: 10 sie 2013, o 23:32
Dorotko wpadlam z rewizyta dziekuje za nazwe trawy będę wpadac i podziwiac twoje roslinki pozdrawiam