Mój ogród - Zenobiusz
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Danusiu moja hortensja dębolistna zimuje w gruncie już trzy lata ,ale zakwitła pierwszy
raz może dlatego że nie było ostrej zimy a okryłem ja tylko stroiszem.
Heba natomiast rośnie drugi rok ,w tej chwili jest bardzo ładna ale zobaczymy ja przetrzyma
kolejną zimę.
Zyczę miłego dnia.
raz może dlatego że nie było ostrej zimy a okryłem ja tylko stroiszem.
Heba natomiast rośnie drugi rok ,w tej chwili jest bardzo ładna ale zobaczymy ja przetrzyma
kolejną zimę.
Zyczę miłego dnia.
Pozdrawiam Zenek
-
- 100p
- Od: 14 kwie 2008, o 21:14
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam serdecznie i dziękuje za odwiedziny i miłe słowa:
Danuto noc mineła spokojnie, i jak na razie nawałnice nas omijają choc chwilami poda ulewny deszcz.
Isiu rozwary w tym roku kwitną wyjątkowo obficie,a wrzosy rozpoczynają kwitnienie.
W roku ubiegłym umieściłem ich wśród iglaków miniaturowych,i jak widzę nowe miejsce bardzo
im sprzyja.
Jańcio ogród Twój oglądam dośc często ,gdyż rośną tam drzewa i krzewy które bardzo lubię i mam je u siebie / iglaki /. Na jednym ze zdjęć zauważyłem ładny egzemplarz buka,
ciekawe jestem jak długo on już tam rosnie.
Danuto noc mineła spokojnie, i jak na razie nawałnice nas omijają choc chwilami poda ulewny deszcz.
Isiu rozwary w tym roku kwitną wyjątkowo obficie,a wrzosy rozpoczynają kwitnienie.
W roku ubiegłym umieściłem ich wśród iglaków miniaturowych,i jak widzę nowe miejsce bardzo
im sprzyja.
Jańcio ogród Twój oglądam dośc często ,gdyż rośną tam drzewa i krzewy które bardzo lubię i mam je u siebie / iglaki /. Na jednym ze zdjęć zauważyłem ładny egzemplarz buka,
ciekawe jestem jak długo on już tam rosnie.
Pozdrawiam Zenek
- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zenku wyczytałam w książce że jeśli chodzi o hebe to dokonuje sie minimalnego cięcia wczesna wioną lub natychmiast po kwitnieniu trzeba przyciąc dwa lub trzy najstarsze pedy możliwie jak najbliżej poziomu gruntu. Pozwoli to maksymalnie wydłużyć okresu wzrostu w nastepnym sezonie, ciecia jednak nalezy dokonywać (jeżeli chodzi o hebe) sporadycznie czasem wystarczy tylko ogaławianie po przekwitnieniu by utrzymac je w odpowiedniej kondycji