Borówka amerykańska - 4 cz
Re: Borówka amerykańska - 4 cz
to eksperyment balkonowy
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To w przypadku borówki sceptyczne mam nastawienie co do udatności takiej uprawy - to duże krzewy są docelowo.ania_j pisze:to eksperyment balkonowy
Wiem
ale na działkę nie mam kiedy jeździć więc albo się coś uda na balkonie albo nie to jak? Co obecnie robi się z borówkami w gruncie? Podlewać jeszcze w ogóle?
ale na działkę nie mam kiedy jeździć więc albo się coś uda na balkonie albo nie to jak? Co obecnie robi się z borówkami w gruncie? Podlewać jeszcze w ogóle?
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
.ania_j pisze:Co obecnie robi się z borówkami w gruncie? Podlewać jeszcze w ogóle?
To tak jak byś się pytała czy porzeczki i agrest to się teraz podlewa czy nie
ania_j, najlepiej poczytaj sobie o borówkach - materiałów jest w bród.
-
- 200p
- Od: 22 maja 2013, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kupiłem dzisiaj po 7 krzaków borówki Darrow i Bluecrop,ale są zielone,a stare już od kilku dni są w purpurze może zdążą się jeszcze przyjąć jak nie będzie mrozów,piotr
- rozmalinka
- Od: 7 sty 2013, o 11:54
Witam
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, czy można borówkę amerykańską nawozić fusami od kawy?
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, czy można borówkę amerykańską nawozić fusami od kawy?
Pozdrawiam. Ania
"Resztki kawy są bogate w wiele składników mineralnych. Zawierają, między innymi, spore ilości fosforu, potasu, magnezu i miedzi oraz azot, który wolno uwalnia się w miarę rozkładu, przez co kawa działa jak nawóz o przedłużonym działaniu. Jak widać więc, fusy zawierają dużo cennych substancji, które pozytywnie wpłyną na kondycję roślin. Ponadto intensywny i specyficzny zapach kawy będzie skutecznie odpędzał robaki i inne pasożyty roślin"
A oprócz tego fusy zakwaszają glebę.
A oprócz tego fusy zakwaszają glebę.
- rozmalinka
- Od: 7 sty 2013, o 11:54
Eldo, czyli moje borówki się cieszą, bo natrafiły na rodzinę kawoszy
Pozdrawiam. Ania
-
- 100p
- Od: 18 maja 2012, o 19:54
Miałam na balkonie przez jeden sezon,chyba mi przemarzła bo po wysadzeniu do gruntu na wiosnę całkowicie uschła, a przed tym listki zaczynała wypuszczać, ale jakby nie chciały się rozwinąć.ania_j pisze:Wiem
Podlewać - to oczywiste, na pewno mniej niż w lecie. Poczytaj w necie, jak dbać o rośliny doniczkowe pozostawione na balkonie na zimę.
-
- 200p
- Od: 22 maja 2013, o 20:58
Ika 2008 ,to zależy jakie chcesz większe czy mniejsze,ale w przedziale od 10 zł do 18 zł i są to przeważnie 2 latki.Pozdrawiam piotr
- Ika2008
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję bardzo! Pytałam z ciekawości, bo noszę się z zamiarem zakupu ale raczej większych krzaczków.
Pozdrawiam, Marta.
cena 2 letnich krzaczków borowki oscyluje w granicy 7 zł oczywiscie przy kupnie hurtowym 100 szt
- Ika2008
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj, setka to dla mnie zdecydowanie za dużo! Ale borówki uwielbiam!
Pozdrawiam, Marta.