Nasza zielona niespodzianka
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nasza zielona niespodzianka
Dziki za odwiedziny - śliweczki zebrane i zrobiona śliwówka(Basia mówi że za mocna, ale według mnie jest super - na trzy litry soku ze śliwek pół litra spirtu 95% + 1 LITR 40% wódki.
A teraz trochę zdjęć z działeczki : mróz już się pojawił . ale jeszcze co nieco można było z działeczki po zbierać oraz no i z tego też trzeba zrobić nalewkę - bo z ubiegłego roku już dziewczyny wypiły(oichlapusy). malinki również obrodziły.
No ale pokażmy co jeszcze kwiaty na jesieni też są i to całkiem piękne i oraz no i dalej - piękne dynie oraz a teraz obcięta śliwka no i no i jeszcze inne ogrodowe sprawy -poplony,no i kwiaty i takie winogrona są jeszcze do zebrania i no i byłoby na dzisiaj na tyle - baj,baj
A teraz trochę zdjęć z działeczki : mróz już się pojawił . ale jeszcze co nieco można było z działeczki po zbierać oraz no i z tego też trzeba zrobić nalewkę - bo z ubiegłego roku już dziewczyny wypiły(oichlapusy). malinki również obrodziły.
No ale pokażmy co jeszcze kwiaty na jesieni też są i to całkiem piękne i oraz no i dalej - piękne dynie oraz a teraz obcięta śliwka no i no i jeszcze inne ogrodowe sprawy -poplony,no i kwiaty i takie winogrona są jeszcze do zebrania i no i byłoby na dzisiaj na tyle - baj,baj
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Kwiatki ładnie jeszcze kwitną,owoce malinek i winogronka mniam ,mniam, aroniówkę też lubię
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięciornik jeszcze ładnie kwitnie
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Krzysiu, witaj. Dziękuje za pamieć. Ja wpadałam tylko na moment do watku i wracałam do łóżka. Odpisywałam raczej ogólnie, nie ignorowałam Twoich wpisów, zagladaj do mnie jeszcze, wróć....
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
POdobnie jak ty lubię robić naleweczki z owoców ogrodowych,
Śliwowica bardzo dobra w sam raz na zimowe wieczory ....bogate plony
Śliwowica bardzo dobra w sam raz na zimowe wieczory ....bogate plony
Agnieszka wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
a tak sobie policzyłem .... wyszło mi ok. 20% idealna nalewka owocowa typu "damskiego" (takie robię - do 25%)misia i klusek pisze: zrobiona śliwówka(Basia mówi że za mocna, ale według mnie jest super - na trzy litry soku ze śliwek pół litra spirtu 95% + 1 LITR 40% wódki.
z pigwy, głogu, tarniny - robię "męskie" o zawartości alk. ok 35% - też idealna nalewka
-
- Od: 29 maja 2009, o 21:53
Dobry wieczór kochani
A ja nie umiem robić nalewek A może tylko brakuje mi dobrych przepisów
Krzysiu działeczka pięknieje z dnia na dzień. A na widok Waszych zbiorów owoców i warzyw, to mi "szczeka opadła"
WOW
Krzysiu działeczka pięknieje z dnia na dzień. A na widok Waszych zbiorów owoców i warzyw, to mi "szczeka opadła"
WOW
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
- misia i klusek
- 1000p
Witam Dzięki,dzięki ogromne dzięki za odwiedziny mej skromnej stronki !!!!!
Nalewka "śliwówka" wyszła pyszna - szczególnie dla dziewczyn !!! - obawiam się że nie dadzą jej za długo poleżakować.
(A ja tak lubię patrzeć na nalewki jak osiągają swoją dorosłość - popijając piwko )
I w związku z ubytkiem nalewek - wziąłem się do produkcji - to aronia z liśćmi wiśni i dodatkiem winogron z działeczki - będzie super!!
Nalewka "śliwówka" wyszła pyszna - szczególnie dla dziewczyn !!! - obawiam się że nie dadzą jej za długo poleżakować.
(A ja tak lubię patrzeć na nalewki jak osiągają swoją dorosłość - popijając piwko )
I w związku z ubytkiem nalewek - wziąłem się do produkcji - to aronia z liśćmi wiśni i dodatkiem winogron z działeczki - będzie super!!
- misia i klusek
- 1000p
Agnieszko nalewki to prosta sprawa owoce + alkohol (wódka albo spirytus) + przeważnie cukier i różne dodatki smakoweAgapa pisze:Dobry wieczór kochani
WOW
oraz zapachowe.A przepisów w internecie mnóstwo.
Moim skromnym zdaniem trzeba tylko uważać na pestki w większej ilości - chodzi o wydzielanie kwasu pruskiego.
Ale to wiem tylko ze słyszenia.
Także nie czekaj na nic i eksperymentuj i smakuj - powodzenia !!!
A to wszystko można mieć z działeczki - włącznie z cukrem (buraczki cukrowe)
- misia i klusek
- 1000p
A wstawię jeszcze parę zdjęć z wyprawy na grzybki i pochwalę się efektami. - to są piękne lasy w okolicy Koszalina - około 7 km a teraz nasz ostatni urobek (ustawiałem go do zdjęcia) , - uff
nie chciały pozować, ale się udało i jeszcze piękna czwórka może jeszcze uda się trochę pozbierać grzybków w październiku !!!
nie chciały pozować, ale się udało i jeszcze piękna czwórka może jeszcze uda się trochę pozbierać grzybków w październiku !!!
- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Kontakt:
Ale z Was pracowite mróweczki. Wciąż coś produkujecie,przetwarzacie, pichcicie, a już te nalewki to całkiem mnie osłabiają. A kiper Wam nie potrzebny przypadkiem?.
- misia i klusek
- 1000p
Jak Jesteś w pobliżu to zapraszamy. Adres podam - wyjadę na dworzec kolejowy !!!badzia pisze:Ale z Was pracowite mróweczki. Wciąż coś produkujecie,przetwarzacie, pichcicie, a już te nalewki to całkiem mnie osłabiają. A kiper Wam nie potrzebny przypadkiem?.
- misia i klusek
- 1000p
Agnieszko - mamy duży i przyzwoity dworzec kolejowy !!!Agapa pisze:To ja się razem z Wandzią zabiorę
-
- Od: 29 maja 2009, o 21:53
Wiem Krzysiu, przez ładnych parę lat do mojej rodziny do Tymienia jeździliśmy przez Koszalin albo przez Kołobrzeg
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka