Konwalijko dawno mnie nie było. Widzę, że wybrałaś się do botanicznego niedługo po mnie, może kilka dni. Podobne zdjęcia były swego czasu u mnie. Piekny ten ogród, ale widzę, że trafiłaś na tłumy. Wiosna u Ciebie wyglądała pięknie. A jak Twój już letni ogród???
Kochani!
Witam po baaaardzo długiej przerwie i dziękuję Wam za pamięć. To bardzo miłe z Waszej strony
Sama nie wiem... czy to przez nawał nauki czy to przez inne obowiązki- zrezygnowałam z pisania na forum. Oczywiście przez ten czas nadal zajmowałam się ogrodem i fotografowałam, także mam zdjęcia na dowód że ogród jeszcze istnieje i nie spłonął żywcem
Zajęłam się w tym roku dokończeniem swojego "projektu" (nie wiem czy to nie za duże słowo dla stworzenia zwykłej trochę większej rabaty ) i będę kontynuować na wiosnę, bo w tym roku nie dało się jeszcze wszystkiego zrobić. Ale jakiś efekt tej pracy mogę już zaprezentować i choć to nic wielkiego, to zawsze coś dla skromnej ogrodniczki, która lubi sobie posiedzieć i pomarzyć w ogrodzie..
W takim razie może najpierw trochę zdjęć kwiatów, które kwitły przez ten czas mojej nieobecności na FO. Trzeba się pocieszyć letnimi i wiosennymi barwami, kiedy za oknem słota.
Ismena zagościła w naszym ogródku i spisuje się nieźle.
Wysyłam pozdrowienia dla mojej mamy, która jest za granicą
Chciałam jeszcze dodać zdjęcia całościowe, ale to już może jutro. Dobrej nocy!
Ta róża na ostatnim zdjęciu to Aphrodite i trzeba jej rzeczywiście oddawać cześć, bo jest prześliczna, ubarwiona ciekawą i ciepłą odmianą koloru różowego, który czasami wygląda perłowo
Dzisiaj pod wieczór postaram się jeszcze dodać jakieś zdjęcia ogólne z ogrodu
Zdjęcia z nowej- nie dokończonej jeszcze rabaty. W trakcie tego roku, tak to wyglądało. Zrobiliśmy ścieżkę, pergolę, większość jest obsypana korą, ale i tak wiele jezscze trzeba zrobić na następny rok. Przede wszystkim rośliny muszą się przyjąć, rozrosnąć, ale niektóre trzeba będzie przesadzić w inne miejsce, tak żeby całość lepiej wyglądała. No bo to ma być "busz" i mam nadzieję kiedyś będzie
Jest też kilka zdjęć ogólnikowych z ogrodu.