Kolekcja dalii ze Śląska
- lanceta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolekcja dalii ze Śląska
Z pożytkiem dla wszystkich ,niech się rozmnażają......
Grzegorzu,
Stanisław pewnie nie może się doczekać na tę dalię od Ciebie. Pewnie pisał do Ciebie na pw. Czeka na nią jak na jakieś wielkie święto.
Stanisław pewnie nie może się doczekać na tę dalię od Ciebie. Pewnie pisał do Ciebie na pw. Czeka na nią jak na jakieś wielkie święto.
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- rys11
- 200p
- Od: 11 wrz 2012, o 12:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Moje karpy dalie też już są w piwnicy.Będą teraz odpoczywały 6 miesięcy.Sposoby przechowywania mamy różne w zależności od miejsca zamieszkania.Może jest to pomieszczenie w domku własnym, a może piwnica w bloku w którym mieszkamy!To 3 zdjęcia przechowywania w piwnicy w bloku, gdzie panuje temperatura 12-15 stopni.Jak widać mniejsze karpy dalii pojedynczych, anemonowych mam w doniczkach z ziemią!W moim przypadku przechowywane karp dalii doniczkach, zdaje egzamin na szóstkę!man211 pisze:No cóż można pisać .Jutro jeszcze ostatnia kosmetyka z chowaniem dalii do piwnicy .
Życzę wszystkim amatorom i miłośnikom dalii, by nasze karpy przetrwały do sezonu 2014!
Serdecznie pozdrawiam.Ryszard:)
- lanceta
Wizualizacja doskonała......... ....nawet mniej doswiadczeni,powinni byc usatysfakcjonowani....
Mnie do przewiezienia zostało jeszcze kilka karp ,no i eukomis od Grzegorza,który się " nieco" rozrósł.Grzegorzu,eukomis w moim ROD nie był znany i wzbudzał spore zaciekawienie.W tym roku był wyeksponowany na rabacie przy głównej alei.
Mnie do przewiezienia zostało jeszcze kilka karp ,no i eukomis od Grzegorza,który się " nieco" rozrósł.Grzegorzu,eukomis w moim ROD nie był znany i wzbudzał spore zaciekawienie.W tym roku był wyeksponowany na rabacie przy głównej alei.
- lanceta
Gruuuuuuudzień ..............Grzegorz zajęty zapewne drugą pasją ,miłego"szopkowania" , a ja po raz setny obejrzałam cały wątek i jak zwykle - coś nowego dla siebie odkryłam....
- man211
- Od: 16 paź 2007, o 08:30
Rzeczywiście Lodziu Moja druga pasja to szopki , ale gustuje w tych starych przedwojennych.
Nie znaczy że nie zaglądam tutaj wcale.
No to napisz co nowego odkryłaś dla siebie
Nie znaczy że nie zaglądam tutaj wcale.
No to napisz co nowego odkryłaś dla siebie
Pozdrawiam Grzegorz
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik
- lanceta
A jednak...miałam rację , to okres szopek.......
A,teraz odpowiadam....otóż,swego czasu uprzedziłam się do niektórych odmian/wyrobiłam sobie własne zdanie /ponieważ wydały mi sie zbyt pospolite na podstawie fotogr. z netu.
Gdy zaczęłam dokładniej ogladać Twoje fotogr.-zaczęłam się bliżej nimi interesować.Twoje fotografie pozwoliły mi inaczej spojrzeć na daną odmianę.....
np. Kenory Macop B -widziałam wiele zdjęć,róznych autorów,ale nikomu tak jak Tobie, nie udało się oddać całego jej uroku.....
Co jeszcze odkryłam ?-dla mnie nowość odm. Omega,Orkney - moje tegoroczne chciejstwa- a Ty,je już prezentowałeś w 2007 r.To samo dot. odm.Show'n Tell itd.,itd.......
Bardzo ciekawa moim zdaniem jest Striped Duet,a intryguje mnie Snoho Diana - widziałam jej fotogr. duzego formatu na kredowym papierze..... Temat rzeka .......
A,teraz odpowiadam....otóż,swego czasu uprzedziłam się do niektórych odmian/wyrobiłam sobie własne zdanie /ponieważ wydały mi sie zbyt pospolite na podstawie fotogr. z netu.
Gdy zaczęłam dokładniej ogladać Twoje fotogr.-zaczęłam się bliżej nimi interesować.Twoje fotografie pozwoliły mi inaczej spojrzeć na daną odmianę.....
np. Kenory Macop B -widziałam wiele zdjęć,róznych autorów,ale nikomu tak jak Tobie, nie udało się oddać całego jej uroku.....
Co jeszcze odkryłam ?-dla mnie nowość odm. Omega,Orkney - moje tegoroczne chciejstwa- a Ty,je już prezentowałeś w 2007 r.To samo dot. odm.Show'n Tell itd.,itd.......
Bardzo ciekawa moim zdaniem jest Striped Duet,a intryguje mnie Snoho Diana - widziałam jej fotogr. duzego formatu na kredowym papierze..... Temat rzeka .......
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tylko się przywitam
I przyłączam się do opinii Lodzi ,że nikomu nie udało się tak pięknie zaprezentować na zdjęciach uroku kwiatów dalii
I przyłączam się do opinii Lodzi ,że nikomu nie udało się tak pięknie zaprezentować na zdjęciach uroku kwiatów dalii
Pozdrawiam Alicja
- man211
Lodziu i Alicjo - bardzo wam dziękuję
Postaram nie zawieźć Was w następnym sezonie fotograficznym
Postaram nie zawieźć Was w następnym sezonie fotograficznym
Pozdrawiam Grzegorz
-
- 500p
- Od: 14 lip 2012, o 23:09
I ja przyłączam się do pochwał pięknego ujęcia niesamowitych kwiatów
pozdrawiam serdecznie Gabrysia
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Grzegorzu a nie masz zdjęć dalii tegorocznych? Czasem tak jak Lodzia pisze drugie spojrzenie na ten sam kwiat i coś zapuka w serduchu. Mnie zawsze interesowały odmiany o dużych kwiatach
Nie daj sie prosić no
Nie daj sie prosić no
- man211
Ewo Strona 45 czyli od 22 sierpnia wstawiałem nowe fotki dalii z tego roku .
Zapraszam !
Zapraszam !
Pozdrawiam Grzegorz
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01