Adenium obesum(róża pustyni) cz.6
Re: Adenium (róża pustyni) cz.6
Dziękuje za dobre słowo. Mnie nie chodzi o nazwy nasion bo ja zamówiłam 12 kompletów prawie wszystkie miały być pełne, mogę podać piękne nazwy i kolory a naprawdę pojedyńcze prawie wszystkie różowe ( róże odcienie) i jeden biały. Dlatego czekam na kogoś z Was który będzie szczęśliwym posiadaczem innego koloru.
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W tych moich 'nazwach' nie powinno być ani jednego różowego. Może już wiosną się przekonamy i oby tak było, chociaż i różowe przecież piękne
- WIOLETTA011
- 100p
- Od: 4 wrz 2013, o 23:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Daszka -roślinki piękne !!!!!!!!!!!!
Śmieć nawet w szczerozłotej misie zawsze będzie śmieciem,a róża nawet w wyszczerbionym wazonie zawsze pozostanie różą -pozdrawiam Wiola
Kaktusy i liściaste-Wiola
Działka
Działka
- WIOLETTA011
- 100p
- Kontakt:
Doczekałam się - dziś moje nasionka trafiły z wody pod ciepłą i mokrą kołderkę.Jak znam siebie to wydepczę ścieżkę do kaloryfera -zobaczymy kiedy się ruszą
Śmieć nawet w szczerozłotej misie zawsze będzie śmieciem,a róża nawet w wyszczerbionym wazonie zawsze pozostanie różą -pozdrawiam Wiola
Działka
Działka
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 20 cze 2013, o 12:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje różyczki wysiane gdzieś w lipcu słoneczko im służy
-
- 10p - Początkujący
- Od: 29 kwie 2013, o 22:12
Witam
Dziękuję że mogłam uczyć się od Was tajników sztuki hodowli adenium. Przeczytałam wszystkie części forum. Jestem uzależniona od adeniaczków. Moje maja juz prawie pół roku. Martwi mnie jedynie problem z dziedziczeniem cech. Tak się napaliłam na żółte kwiaty a jak pomyślę że mam bardzo marne szanse na honey moon to łezka w oku się kręci. Jeśli komuś zakwitnie coś innego niz czerwień biel czy róż dajcie znać. Pozdrawiam
Dziękuję że mogłam uczyć się od Was tajników sztuki hodowli adenium. Przeczytałam wszystkie części forum. Jestem uzależniona od adeniaczków. Moje maja juz prawie pół roku. Martwi mnie jedynie problem z dziedziczeniem cech. Tak się napaliłam na żółte kwiaty a jak pomyślę że mam bardzo marne szanse na honey moon to łezka w oku się kręci. Jeśli komuś zakwitnie coś innego niz czerwień biel czy róż dajcie znać. Pozdrawiam
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 6 kwie 2013, o 16:15
Poradźcie. Adenium rośnie u mnie od marca ( wysianie). Czy teraz wysiewanie nowych ma sens? Czy one będą rosły? Słońca już co raz mniej. Czy może z nowymi poczekać do wiosny? Napaliłam się na zestaw adenium obesum, arabicum i somalense. Grzejniki u mnie jeszcze nie grzeją bo nie widzę takiej potrzeby. Okno mam od południa i w pomieszczeniu jest ciepło.
emi_ska
- WIOLETTA011
- 100p
- Kontakt:
Witajcie-czy może mi ktoś odpowiedzieć jaką maksymalną temperaturę można utrzymywać przy kiełkujących nasionach adenium. Zrobiłam mini szklarnie i mam w niej 31,5 stopnia,nie chcę przesadzić-proszę o podpowiedź Tak wygląda moja wylęgarnia nasionek.
Działka
Działka
-
- 100p
- Od: 1 wrz 2013, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cieplarnia świetna - nie wiem tylko czy jest sens owijać doniczkę dodatkowo woreczkiem?
- WIOLETTA011
- 100p
- Kontakt:
Nie mam przezroczystej pokrywki a zależało mi na wilgotności-ale podpowiadajcie -jestem otwarta na wszelkie sugestie dyktowane doświadczeniem -dziękuje Pawełku za szybka reakcje
Działka
Działka
Czy dobra będzie ziemia do Adenium taka ze sklepu do storczyków?
-
- 10p - Początkujący
- Od: 29 kwie 2013, o 22:12
Ma ktoś jakieś doświadczenie -adenium kontra ogrzewanie centralne ? Jak często podlewać. Stoją na parapecie nad kaloryferem i odkąd zaczął grzac mam wrażenie że coś im nie pasuje. Końcówki listków wyglądają tak choćby na nie jesień przyszła. Może adenium stracić na zimę listki?