Roślinny pokój
- Karti
- 200p
- Od: 31 maja 2013, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Roślinny pokój
Grudnik szykujący się do kwitnięcia (pączek na dole)
Niedługo coś nowego wrzucę !
Fraszka_1 - Melduję, że zdjęcia czekają na dodanie! Ale żeby troszkę zaciekawić będę dodawać po troszku
hanka101 - A dziękuję bardzo I tak, łapią mnie początki hojozy i już chyba lekarstwa na tą chorobę nie ma... teraz trzeba tylko patrzeć jak choroba postępuje
Jeden mój grudnik który został bezczelnie wyniesiony na korytarz by posmakował zimna - zaczął puszczać pąki(przed chwilą ujrzałam je na własne oczy :o ) jego zdjęcie wrzucę jak już będą bardziej widoczne(teraz tak na oko mają 2-3milimetry)
Niedługo coś nowego wrzucę !
Fraszka_1 - Melduję, że zdjęcia czekają na dodanie! Ale żeby troszkę zaciekawić będę dodawać po troszku
hanka101 - A dziękuję bardzo I tak, łapią mnie początki hojozy i już chyba lekarstwa na tą chorobę nie ma... teraz trzeba tylko patrzeć jak choroba postępuje
Jeden mój grudnik który został bezczelnie wyniesiony na korytarz by posmakował zimna - zaczął puszczać pąki(przed chwilą ujrzałam je na własne oczy :o ) jego zdjęcie wrzucę jak już będą bardziej widoczne(teraz tak na oko mają 2-3milimetry)
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Będziesz stopniować napięcie
Pączek dorodny, kto by pomyślał, że na takim maleństwie
Pączek dorodny, kto by pomyślał, że na takim maleństwie
- Karti
- 200p
Oczywiscie
Racja, takie malenstwo a juz paczek wypuszcza
Bylam ostatnio na spacerku i zebralam kilka owocow kasztana jadalnego. I teraz mam dylemat czy zjesc je czy zasadzic(chyba jednak przewazy w moich rozmysleniach to drugie ) A jutro kolejne zbiore
Fraszko_1 - kwiatek ktory pokaze sie z tego paczka, bedzie wiekszy niz caly grudnik na ktorym jest - tak czuje cos
Racja, takie malenstwo a juz paczek wypuszcza
Bylam ostatnio na spacerku i zebralam kilka owocow kasztana jadalnego. I teraz mam dylemat czy zjesc je czy zasadzic(chyba jednak przewazy w moich rozmysleniach to drugie ) A jutro kolejne zbiore
Fraszko_1 - kwiatek ktory pokaze sie z tego paczka, bedzie wiekszy niz caly grudnik na ktorym jest - tak czuje cos
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Nie ma to, jak czekanie na pierwszy kwiatek...tutaj grudnika.
Storczyki mają zróżnicowane ceny.
Czasami za 7zł - można kupić kwitnące rośliny, trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać
Storczyki mają zróżnicowane ceny.
Czasami za 7zł - można kupić kwitnące rośliny, trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać
- Karti
- 200p
justys27 - czekam z zniecierpliwieniem ponieważ nie wiem jakiego kolorku się doczekam Tutaj już sądzę, że będzie biały, na korytarzu jeszcze za wcześnie by podejrzewać kolor, a już wiem gdzie po kwitnięciu mogę zdobyć grudnika różowego
Oj za 7 zł to raczej w moim mieście nie znajdę
Czyli rozumiem, że jeśli znajdę w tak kuszących cenach storczyka to nie ma co się zastanawiać?
Oj za 7 zł to raczej w moim mieście nie znajdę
Czyli rozumiem, że jeśli znajdę w tak kuszących cenach storczyka to nie ma co się zastanawiać?
- maryjan13
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2010, o 22:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Właśnie przed chwilą przeczytałem Dorotko.Malachitek pisze:Nooo... na kaktusach to ja się nie znam za grosz, dla mnie kaktus to kaktus (mam nadzieję, że żaden kaktusiarz tego nie przeczyta, bo mnie wygonią z działu sukulentowego
Pobędziesz trochę na Forum,pooglądasz sobie różne rośliny,
to i kaktusy będziesz rozróżniać,przynajmniej te charakterystyczne.
- Karti
- 200p
Szykujemy się do zimowania
Nie mam zdjęcia kwiatków ale wrzucę za to coś lekko depresyjnego...
Obrazek, który namiętnie rysowałam dwa lata temu - mam aż kilka sztuk
Nieidealny bo to początki szkicu węglem
-
- 1000p
Ładne, ładne pokażesz też jakieś inne prace? Jestem ciekawa (chyba nie tylko ja )
- olgierdyna
- 200p
- Od: 26 sie 2013, o 10:31
- Karti
- 200p
Nie mam pod ręką co ze szkiców skserować wszystko oddane... Narysuję coś specjalnie na forum!
Kiedyś(w gimnazjum jak miałam więcej wolnego czasu) potrafiłam na lekcjach robić moduły do origami
Miała być róża...
Miało być serce(moduł chiński)
kusudama(opłakany stan... )
W sumie wszystkie tutaj pokazane origami to modułowe tyle, że nie pamiętam nazw modułów
Jeszcze tam gdzieś są muszę na swoim profilu na fb poszukać bo mam gdzieś w galerii... :d
Kiedyś(w gimnazjum jak miałam więcej wolnego czasu) potrafiłam na lekcjach robić moduły do origami
Miała być róża...
Miało być serce(moduł chiński)
kusudama(opłakany stan... )
W sumie wszystkie tutaj pokazane origami to modułowe tyle, że nie pamiętam nazw modułów
Jeszcze tam gdzieś są muszę na swoim profilu na fb poszukać bo mam gdzieś w galerii... :d
-
- 1000p
O rany, masz w rękach "to coś"
- Karti
- 200p
Fraszko_1 - dziękuję! coś tam potrafię zrobić ale to nie jest jeszcze tak piękne jak inni potrafią zrobić(np. dywan sierpińskiego w wersji origami - teraz coś nie mogę znaleźć na internecie, ale kiedyś było pokazane worzenie z ponad 5000 pojedynczych modułów)
A na razie nie mamy jak wkleić zdjęć bo zajmujemy się przeglądem korzeni gruboszy i zanoszeniem na zimowane stanowisko(korytarz - by mieć pod okiem najmniejsze grubosze jak zima nas przywita ) A na dniach jeszcze idziemy do znajomej przenosić jej rośliny. No a potem jedziemy do Wrocławia na kolejny tydzień
A na razie nie mamy jak wkleić zdjęć bo zajmujemy się przeglądem korzeni gruboszy i zanoszeniem na zimowane stanowisko(korytarz - by mieć pod okiem najmniejsze grubosze jak zima nas przywita ) A na dniach jeszcze idziemy do znajomej przenosić jej rośliny. No a potem jedziemy do Wrocławia na kolejny tydzień
-
- 1000p
Rety, to zapracowana jesteś a ten dywan to chyba kojarzę...