W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Post »

Piękna nerina! Moja cebula nie kwitnie, choć mam ją już 3 lata :?
Bardzo ciekawa trawa! Ale chyba nie tą mi dawałaś tylko turzycę nn?
A wiesz, że żarnowiec przyjął się? :tan Choć nie dawałem mu dużych szans. Mam nadzieję, że dobrze przezimuje 8-)
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Elu ja też lubię szelest liści na trawniku, ale tak jak Ty tylko do czasu kiedy nie zmoczy ich deszcz. U mnie za wiele ich nie ma bo i drzewka wszystkie małe.
Beatko szkoda że nie udało Ci się do mnie trafić ale może w przyszłym roku się wybierzesz? Ja nie wiem gdzie Wy ten porządek widzicie, ale może to dlatego że zdjęcia z daleka to i tych chwastów i bałaganu nie widać.
Jacku moja nerina kwitnie co roku odkąd ją mam ona chyba nie lubi przesadzania, ja swoją w tym roku zostawiam dla eksperymentu w gruncie, ciekawe czy uda jej się przezimować, gdzieś u kogoś na FO czytałam że zimuje u niego to może i moja zechce. Jacku to jest ta sama trawa której siewki dostałeś, wtedy myśleliśmy że to jakaś turzyca ale M. Surowiński twierdzi inaczej. Dziś muszę z niej zebrać nasiona bo jak pisałam moja zostaje w gruncie na zimę.
Cieszę się że żarnowiec się przyjął, powinien sobie poradzić i w przyszłym roku będżie się już ładnie rozrastał, mój ma dwa lata i był sadzony z jednej maleńkiej gałązki.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, witam w piękną sobotę :wit
Przepięknie pokazałaś swój jesienny ogródek... liście, gałązki oblepione diamentami rosy wyglądają zjawiskowo, a ta narożna rabata skryta we mgle - cudnie tajemnicza, z przygaszoną kolorystyką.
Z przyjemnością u Ciebie - jak zwykle - pospacerowałam.
Dobrego weekendu!
A
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, o nerinie w gruncie też czytałem na FO. A jeśli nie lubi przesadzania, to faktycznie robi się problem z wykopywaniem jej. Schowam ją ale zostawię w doniczce, w której była zadołowana.
No to mam szczęście - informacja o trawie w samą porę! Schowam ją na zimę, skoro to papirus. Na szczęście rośnie jeszcze w doniczce :)
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko jestem pod wrażeniem Twojej kwitnącej Neriny. ;:63
Moja co roku marnieje i pewnie kwiatu u niej nie zobaczę . Już ją wykopałam a może lepiej było ją zostawić w gruncie.?

Krokusiki jesienne zakwitły Ci już :?:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Iwonko zdjęcia w mgle dodają uroku ...piękna Nerina...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agnieszko. Bardzo dziękuję za odwiedziny i spacer po moim skromnym ogródku, jesiennych kolorów u mnie niewiele ale mam nadzieję że z czasem się to zmieni.
Jacku ja swojej nie wykopuję jak przepadnie to trudno, ale na pewno ją okryję. Swoją tak jak piszesz zostaw w doniczce w której jest posadzona, mam taką książkę w której o nerinie jest tak napisane-"Ta ładna roślina cebulowa najlepiej kwitnie, kiedy pozwolimy jej przez kilka lat rosnąć spokojnie w jednym miejscu, a więc także w doniczce." A tej trawki jakbyś nie zabrał i zmarzłaby to zebrałam nasionka.
Alu o nerinie pisałam Jackowi, myślę że najlepiej by było gdybyś ją miała w doniczce i z nią ją wykopywała, może spróbują ją wykopać i posadzić do doniczki, wiosną troszkę sypnąć jej nawozu i może się zregeneruje. Krokusik zakwitł jeden i drugi się szykuje, ale one jakoś wcale mi się nie rozmnażają :(
Misiu :wit dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
tak wygląda owy papirus
Obrazek
Ta hortensja pięknie się przebarwiła, nie mogę się na nią napatrzeć
Obrazek
kilka kwiatków ma jeszcze nachyłek Ruby Frost, muszę stwierdzić że im ma mniej palącego słońca tym jest bardziej czerwony i ma niewiele żółtych przebarwień, więc to jak wygląda zależy od słońca, którego mu u mnie nie brakuje bo rośnie przy południowej stronie domu.
Obrazek
wreszcie też zakwitł krokus jesienny niestety nie chce się za bardzo namnażać i co roku jest jeden dwa kwiatki
Obrazek
Obrazek
i na koniec pokażę Wam moją skromną jesienną dekorację w salonie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
życząc wszystkim miłego niedzielnego popołudnia :wit
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Iwona
W słońcu rośliny nabierają blasku. Ostatnie ładne widoki w tym roku. U mnie tez dzis słonecznie i ciepło, aż się chce na ogrodzie siedzieć. Mam pytanie - jako do eksperta - powiedz mi co mam zrobić z delospermą, wiem, ze mi przezimuje bo z zeszłym roku sie udało więc liczę na sukces i w tym roku, tylko wtedy była mała roślinka a teraz sie rozrosła na prawie 50 cm. Co mam z nią zrobić? przyciąć czy zostawić taką duzą? Będę ja okrywać od nadmiernej wilgoci, nie?

PS. Następny weekend planujecie w domu czy jakieś wyjazdy lub imprezy? Buzki dla domowników :wit
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa jaki tam ze mnie ekspert, delospermy teraz nie przycinaj tylko ją okryj, a wiosną zobaczysz ile z niej dało sobie ready i wtedy ją przytniesz.
W następny weekend jesteśmy w domu więc zapraszamy.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonka, okazało się, że mam dwie doniczki z tym papirusem więc sprawa prosta - jedną zostawię w gruncie, a drugą zabrałem do mieszkania 8-)
Liście hortensji przepiękne! Moje wszystkie zbrązowiały.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Iwonko, jesienna dekoracja prosta, ale dzięki temu bardzo gustowna :D
Hortensja faktycznie ma teraz cudowny kolor, jej listki aż płoną miedzią. Pozdrawiam cię serdecznie :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

IWONA1311 pisze: kilka kwiatków ma jeszcze nachyłek Ruby Frost, muszę stwierdzić że im ma mniej palącego słońca tym jest bardziej czerwony i ma niewiele żółtych przebarwień, więc to jak wygląda zależy od słońca, którego mu u mnie nie brakuje bo rośnie przy południowej stronie domu.
Obrazek
Ten sam mam i ja nachyłek.

Obrazek[/URL]

Jest fantastyczny kwitnie bardzo długo,,, tak w lecie miał więcej jasnych plamek.Masz go pierszy rok jak ja,,,czy juz Ci zimował??Trochę się boję jak on przezimuje, bo juz różne rzeczy o nim czytałam ;:108
Dekoracje jesienne piekne,,ja tez lubię te jesienne małe dyńki u mnie na bacie kuchennym sobie leżą ;:173
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko śliczna jesienna kompozycja w salonie ;:167 Uwielbiam dynie....wszelkiego rozmiaru, kolorów i kształtów :D To Twoje wyhodowane własnoręcznie, czy kupione??? Ja swoich zapomniałam wysiać :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”