Czosnek zimowy cz.3
-
- 50p
- Od: 12 paź 2012, o 00:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Czosnek zimowy cz.3
W tym roku pogoda na sadzenie czosnku rewelacyjna... Zbliżacie się już do końca jak tak obserwuje. Gratulacje dla wszystkich, którzy podjęli się uprawy.
Mój czosnek tez w ziemi
Dziekuje soprano
Dziekuje soprano
A w jakich warunkach najlepiej trzymać czosnek pozostawiony w domu do skonsumowania przez zimę?
A ja nadal czekam ze swoim czosnkiem, by go wsadzić w glebę. Myślę, że w okolicach moich imienin, czyli 5 listopada będzie OK.
- Xavierka
- 500p
- Od: 6 maja 2012, o 20:55
Najlepiej w miejscu chłodnym i suchym. (piwnica nieogrzewana, poddasze, strych)glohal pisze:A w jakich warunkach najlepiej trzymać czosnek pozostawiony w domu do skonsumowania przez zimę?
Ja swój trzymam w garażu, bo w domu jest za ciepło, a w lodówce z wilogoci może spleśnieć.
Pozdrawiam
Najcenniejsza wiedza z własnego doświadczenia.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie łam ludowych prawd - czosnek sadzi się na Tadeusza (28 października) .Slawgos pisze:A ja nadal czekam ze swoim czosnkiem, by go wsadzić w glebę. Myślę, że w okolicach moich imienin, czyli 5 listopada będzie OK.
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
-
- 50p
- Od: 11 lut 2012, o 23:41
Hej, posadziłem ze 2 tygodnie temu czosnek jadalny, pierwszy raz w życiu i juz kiełkuje, co robić?
- Xavierka
- 500p
To żle, bo przyjdzie mróz i Ci te kiełki skasuje.
No cóż, człowiek się uczy na błędach jak to powiadają i również powiadają, że najlepszym terminem sadznia czosnku jest koniec pażdzienika bądz początek listopada.
Najlepszym rozwiązaniem byłoby wyciągnąć skiełkowany czosnek i posadzić nowy.Może ktoś coś innego Ci doradzi - chociaż rozwiązań tu chyba za wiele nie ma.
Dobrze by też było, żebyś w swoim profilu napisał z której części świata jesteś.
No cóż, człowiek się uczy na błędach jak to powiadają i również powiadają, że najlepszym terminem sadznia czosnku jest koniec pażdzienika bądz początek listopada.
Najlepszym rozwiązaniem byłoby wyciągnąć skiełkowany czosnek i posadzić nowy.Może ktoś coś innego Ci doradzi - chociaż rozwiązań tu chyba za wiele nie ma.
Dobrze by też było, żebyś w swoim profilu napisał z której części świata jesteś.
Pozdrawiam
Kontener22 w zeszłym roku mój czosnek miał juz chyba z 10 zm zanim go śnieg przykrył.....ale przezyl i zbiory były całkiem dobre.
Teraz juz później sadziłam...w poniedziałek około 160 ząbków:)
Teraz juz później sadziłam...w poniedziałek około 160 ząbków:)
Regulamin się kłania
-
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeżeli jest to posadzony czosnek ozimy to nic mu się nie stanie w okresie zimowym.
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja dzisiaj w końcu posadziłam czosnek ok 230 ząbków głownie Harnaś i trochę Ornaku
- Xavierka
- 500p
aga6671 pisze:Kontener22 w zeszłym roku mój czosnek miał juz chyba z 10 zm zanim go śnieg przykrył.....ale przezyl i zbiory były całkiem dobre.
Śnieg nie szkodzi, ale mróz. A zwłaszcza mróz bez śniegu.
Pozdrawiam