W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
Iwonka, cudnie wybarwiona hortensja.
Zetnij jej kwiaty i wysusz w bardzo ciemnym pomieszczeniu to zachowasz ten kolor i zima będziesz mogła włożyć do wazonu lub wianka
Zetnij jej kwiaty i wysusz w bardzo ciemnym pomieszczeniu to zachowasz ten kolor i zima będziesz mogła włożyć do wazonu lub wianka
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- patkaza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
mogę zapytać co to jest? http://iv.pl/images/72235857316887309053.jpg
przepiękne zdjęcia z kroplami na roślinkach
ciekawe czy ten nachyłek przezimuje-bardzo ładny
przepiękne zdjęcia z kroplami na roślinkach
ciekawe czy ten nachyłek przezimuje-bardzo ładny
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jacku dobrze że sobie podzieliłeś tego papirusa będziesz mógł się sam przekonać czy zimuje czy nie?
U mnie tylko ta jedna hortensja tak pięknie się przebarwiła pozostałe też zbrązowiały.
Wandziu bardzo dziękuję za miłe słowa, pierwszy raz robiłam taką jesienną dekorację i chyba co roku trzeba będzie coś wymyślać, bardzo mi się to podoba, a jeszcze chciałabym umieć robić takie piękne wianuszki jak robi Agness, ale niestety nie posiadam talentu plastycznego.
Aniu nachyłek faktycznie pod koniec lata ma piękny kolor choć i wcześniej był ładny. Ja tak jak Ty kupiłam go w tym roku, więc jeszcze nie zimował u mnie i też sie zastanawiam jak to z nim będzie, pewnie go troszkę okryję, ale czy to coś da okaże się wiosną.
Agnieszko bardzo dziękuję ale to Twoje kompozycje i wianki mnie zachwycają i tak jak pisałam już Wandzi bardzo chciałabym umieć je robić. Dyńki są śliczne dostałam je od Marty (Markity) na spotkaniu u Danusi i Andrzeja, ale mam zamiar zebrać z nich nasionka i w przyszłym roku mieć już swoje.
Madziu dzięki za radę niestety za późno o tym pomyślałam te kwiaty były tylko częściowo ładne i nie nadawały się do suszenia, ale jeśli w przyszłym roku hortensje również zaszczycą mnie swoimi kwiatami to zetnę je wcześniej i wysuszę tak jak piszesz.
Agnieszko roślinka o którą pytasz to nerine, roślinka cebulowa. Ja również jestem ciekawa czy ten nachyłek przezimuje czas pokaże.
Przez kilka ostatnich dni było bardzo ciepło i słonecznie, ale u mnie dziś już ta piękna pogoda się skończyła, pada i okropnie wieje, no cóż taka kolej rzeczy mamy jesień, potem zima - oby jak najkrótsza i łagodna dla naszych roślinek, a nam pozostało już tylko czekać na wiosnę.
W moim ogródku nic już się nie dzieje, troszkę uprzątnięte, a przy okazji doszłam do wniosku że w przyszłym roku przerobię rabatę żwirową pod płotem i najprawdopodobniej kamyczki stamtąd znikną...Niewiele roślin już kwitnie, praktycznie już tylko jedne marcinki i dwie chryzantemy, choć jeszcze są takie niedobitki terminatorki
mini różyczka jeszcze ma jeden kwiatuszek
liliowiec Stella D'oro mimo że wszystkie liście już mu uschły i kwiaty już się całkiem nie rozwijają to wciąż ma nowe gałązki z pąkami
solida ochroleuca też ciągle kwitnie
Marketowy pierwiosnek też postanowił jeszcze zakwitnąć ciekawe czy przetrwa zimę?
a takie okrycie przed wilgocią dostały moje delospermy na skalniaczku, ciekawe czy coś to pomoże?
U mnie tylko ta jedna hortensja tak pięknie się przebarwiła pozostałe też zbrązowiały.
Wandziu bardzo dziękuję za miłe słowa, pierwszy raz robiłam taką jesienną dekorację i chyba co roku trzeba będzie coś wymyślać, bardzo mi się to podoba, a jeszcze chciałabym umieć robić takie piękne wianuszki jak robi Agness, ale niestety nie posiadam talentu plastycznego.
Aniu nachyłek faktycznie pod koniec lata ma piękny kolor choć i wcześniej był ładny. Ja tak jak Ty kupiłam go w tym roku, więc jeszcze nie zimował u mnie i też sie zastanawiam jak to z nim będzie, pewnie go troszkę okryję, ale czy to coś da okaże się wiosną.
Agnieszko bardzo dziękuję ale to Twoje kompozycje i wianki mnie zachwycają i tak jak pisałam już Wandzi bardzo chciałabym umieć je robić. Dyńki są śliczne dostałam je od Marty (Markity) na spotkaniu u Danusi i Andrzeja, ale mam zamiar zebrać z nich nasionka i w przyszłym roku mieć już swoje.
Madziu dzięki za radę niestety za późno o tym pomyślałam te kwiaty były tylko częściowo ładne i nie nadawały się do suszenia, ale jeśli w przyszłym roku hortensje również zaszczycą mnie swoimi kwiatami to zetnę je wcześniej i wysuszę tak jak piszesz.
Agnieszko roślinka o którą pytasz to nerine, roślinka cebulowa. Ja również jestem ciekawa czy ten nachyłek przezimuje czas pokaże.
Przez kilka ostatnich dni było bardzo ciepło i słonecznie, ale u mnie dziś już ta piękna pogoda się skończyła, pada i okropnie wieje, no cóż taka kolej rzeczy mamy jesień, potem zima - oby jak najkrótsza i łagodna dla naszych roślinek, a nam pozostało już tylko czekać na wiosnę.
W moim ogródku nic już się nie dzieje, troszkę uprzątnięte, a przy okazji doszłam do wniosku że w przyszłym roku przerobię rabatę żwirową pod płotem i najprawdopodobniej kamyczki stamtąd znikną...Niewiele roślin już kwitnie, praktycznie już tylko jedne marcinki i dwie chryzantemy, choć jeszcze są takie niedobitki terminatorki
mini różyczka jeszcze ma jeden kwiatuszek
liliowiec Stella D'oro mimo że wszystkie liście już mu uschły i kwiaty już się całkiem nie rozwijają to wciąż ma nowe gałązki z pąkami
solida ochroleuca też ciągle kwitnie
Marketowy pierwiosnek też postanowił jeszcze zakwitnąć ciekawe czy przetrwa zimę?
a takie okrycie przed wilgocią dostały moje delospermy na skalniaczku, ciekawe czy coś to pomoże?
Iwonko widziałam na forum takie daszki, nad skalniakami... chyba zdają egzamin. Dużo roślin Ci jeszcze kwitnie, liliowiec chyba mam taki sam...pączki też się pokazują ale prawie ich nie widać z pomiędzy liści.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Niesamowicie wygląda ten liliowiec; liście wszystkie martwe, a on nadal kwitnie Mój też ma pączki ale się już nie rozwijają.
Bardzo profesjonalne okrycie sucholubnych Ja też muszę pomyśleć
Bardzo profesjonalne okrycie sucholubnych Ja też muszę pomyśleć
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Iwonko ależ dawno nie spacerowałam u Ciebie ... ogromne postępy w Twoim ogrodzie, wypiękniał, dojrzał-brawo!
Mam nadzieję że o nasz maluszki dbasz i na kolejnym spotkaniu odbierzemy...ewentualnie nasionka
Pozdrawiam cieplutko
Mam nadzieję że o nasz maluszki dbasz i na kolejnym spotkaniu odbierzemy...ewentualnie nasionka
Pozdrawiam cieplutko
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Iwonko,trawy w wazonie miodzio.Ja swoich delosperm nie okrywałam,nie wiedziałam,ze to trzeba?
- IWONA1311
Aniu ja również widziałam na forum takie szklane daszki, a że miałam takie duże okno postanowiłam je wykorzystać, mam nadzieję że coś pomoże. Z kwitnących roślin to już niewiele pozostało, a raczej są to pojedyńcze kwiatuszki na kilku roślinkach, ale np wciąż kwitnie pokazywana ostatnio prymula i cyklamen, ale w ogródku już tak buro i ponuro że nie robię żadnych zdjęć.
Jacku masz rację liliowiec wygląda niesamowicie ale te pączki już się tak ładnie nie rozwijały, a w tej chwili już nawet pączków nie ma. Mam nadzieję że okrycie skalniaka coś pomoże i moje delospermy przetrwają tą zimę.
Kasiu a gdzieś Ty się podziewała????? normalnie to chyba przydałoby się trochę popiołu Pospacerować to miałaś osobiście i jakoś zbrakło Ci czasu, no ale u Ciebie tyle się dzieje...Po sadzoneczki smagliczki to zapraszam wiosną, bo nasionek nie zbierałam (choć może jutro spróbuję może coś z tego będzie) mam nadzieję że do wiosny uda się Wam z Renią do mnie zajrzeć, zapraszam.
Małgosiu dzięki. ja swoich żółtych delosperm też nie okrywałam nigdy, ale w tym roku doszło mi kilka innych i te jeśli mają w ogóle przetrwać to trzeba je jakoś zabezpieczyć przed wilgocią.
Ponieważ w ogródku już tylko pojedyńcze kwiatuszki to w ogóle nie robię zdjęć, dlatego zostawiam Wam wspomnienie wiosny
http://imageshack.us/a/img820/9002/summ.jpg
http://imageshack.us/a/img202/9955/am37.jpg
Zamieniłam zdjęcia na linki do nich.
Te wstawione tutaj były we wprost gigantycznym rozmiarze.
bab...
Jacku masz rację liliowiec wygląda niesamowicie ale te pączki już się tak ładnie nie rozwijały, a w tej chwili już nawet pączków nie ma. Mam nadzieję że okrycie skalniaka coś pomoże i moje delospermy przetrwają tą zimę.
Kasiu a gdzieś Ty się podziewała????? normalnie to chyba przydałoby się trochę popiołu Pospacerować to miałaś osobiście i jakoś zbrakło Ci czasu, no ale u Ciebie tyle się dzieje...Po sadzoneczki smagliczki to zapraszam wiosną, bo nasionek nie zbierałam (choć może jutro spróbuję może coś z tego będzie) mam nadzieję że do wiosny uda się Wam z Renią do mnie zajrzeć, zapraszam.
Małgosiu dzięki. ja swoich żółtych delosperm też nie okrywałam nigdy, ale w tym roku doszło mi kilka innych i te jeśli mają w ogóle przetrwać to trzeba je jakoś zabezpieczyć przed wilgocią.
Ponieważ w ogródku już tylko pojedyńcze kwiatuszki to w ogóle nie robię zdjęć, dlatego zostawiam Wam wspomnienie wiosny
http://imageshack.us/a/img820/9002/summ.jpg
http://imageshack.us/a/img202/9955/am37.jpg
Zamieniłam zdjęcia na linki do nich.
Te wstawione tutaj były we wprost gigantycznym rozmiarze.
bab...
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Iwonko zapachniało u Ciebie wiosną, aż się uśmiechnęłam na widok takich pięknotek
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
już zaczynają się wspominki wiosenne....śliczne widoczki
czy już zimowałaś swoje delospermy w ten czy inny sposób? to może i ja je pozakrywam.... .... muszę poczytać ...
pozdr.
czy już zimowałaś swoje delospermy w ten czy inny sposób? to może i ja je pozakrywam.... .... muszę poczytać ...
pozdr.
Opowieść o moim miejscu...cdnn
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Iwonko pięknie wiosennie i kolorowo u Ciebie, jak ja tęsknię już za wiosną .
Witaj Iwonko
Po długiej nieobecności wstąpiłam do Twojego ogrodu i jestem pod wrażeniem zmian, ogród dojrzewa i pięknie to pokazujesz
Widzę, że przybywa Ci hortensji (też posadziłam w tym roku Polar Bear)
Po długiej nieobecności wstąpiłam do Twojego ogrodu i jestem pod wrażeniem zmian, ogród dojrzewa i pięknie to pokazujesz
Widzę, że przybywa Ci hortensji (też posadziłam w tym roku Polar Bear)
Ogród Migotki1
Pozdrawiam, Gosia
Pozdrawiam, Gosia
- IWONA1311
Witam wszystkich bardzo serdecznie i dziękuję za miłe wpisy.Macie rację zapachniało u mnie w wątku wiosną, ale dziś mimo że dziś Wigilia to za oknem iście wiosenna aura, choć mam nadzieję że śnieg jednak spadnie tej zimy i będzie to wcześniej niż na Wielkanoc.
Wszystkim odwiedzającym mój ogródek życzę zdrowych pogodnych świąt Bożego Narodzenia!
Wszystkim odwiedzającym mój ogródek życzę zdrowych pogodnych świąt Bożego Narodzenia!