Roślinny pokój
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Roślinny pokój
Te moduły to dla mnie czarna magia i szczyt cierpliwości - podziwiam samozaparcie, ja bym się po pierwszym zniechęciła
Do znajomej rośliny przenosić... ciekawe, z iloma szczepkami wrócisz do domu?
Do znajomej rośliny przenosić... ciekawe, z iloma szczepkami wrócisz do domu?
- Karti
- 200p
- Od: 31 maja 2013, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fraszka_1 dywan pewnie kojarzysz przez złą matematykę ;)
Malachitek e tam! nie zniechęciłabyś się na początku... po tysięcznym module już łapie zniechęcenie
Mam nadzieję, że z żadną szczepką nie wrócę! Bo to przez nią mam coś koło +20 szczepek grubosza
Melduję kolejne zdjęcia!
Grudnik z korytarza(wyniesiony by zawiązał pąki co wyszło mu wybornie ale są jeszcze malutkie :> )
Jeden z pączków:
Czyżby ecru?
Jeden z trzech dużych aloesików ościstych(mam jeszcze takiego małego :> )
Kalanchoe...
Malachitek e tam! nie zniechęciłabyś się na początku... po tysięcznym module już łapie zniechęcenie
Mam nadzieję, że z żadną szczepką nie wrócę! Bo to przez nią mam coś koło +20 szczepek grubosza
Melduję kolejne zdjęcia!
Grudnik z korytarza(wyniesiony by zawiązał pąki co wyszło mu wybornie ale są jeszcze malutkie :> )
Jeden z pączków:
Czyżby ecru?
Jeden z trzech dużych aloesików ościstych(mam jeszcze takiego małego :> )
Kalanchoe...
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
A, całkiem możliwe wiem tylko że kojarzę, ale nie wiem skądFraszka_1 dywan pewnie kojarzysz przez złą matematykę ;)
Piękne roślinki i po półce widzę, że też lubisz fantastykę
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Życzę grudniczkom - pięknego kwitnienia ;)
- Karti
- 200p
Fraszko_1 A lubię, lubię, jakoś nie było okazji by to powiedzieć Akurat Silmarillion jako jedyna książka gości w moich podręcznikowcach Bo dalej to lektury(zbrodnia i kara, jądro ciemności :P itd)
No i Silmarillion to najdroższa dla mnie książka z mojego zbioru
A czytać fantastykę wręcz kocham. W bibliotece jak idę coś wypożyczyć to mam już pozwolenie na buszowanie na zapleczu z książkami bo tylko ja wiem co jeszcze nie przeczytałam
justys27 - (nie)dziękujemy To dla nas wyjątkowe kwitnięcia bo dowiem się jakie kolorki mają moje grudniki
Kaktusiiiiik nowy
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4df ... 6774c.html
wklejam link bo coś nie chce się pokazac zdjęcie
No i Silmarillion to najdroższa dla mnie książka z mojego zbioru
A czytać fantastykę wręcz kocham. W bibliotece jak idę coś wypożyczyć to mam już pozwolenie na buszowanie na zapleczu z książkami bo tylko ja wiem co jeszcze nie przeczytałam
justys27 - (nie)dziękujemy To dla nas wyjątkowe kwitnięcia bo dowiem się jakie kolorki mają moje grudniki
Kaktusiiiiik nowy
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4df ... 6774c.html
wklejam link bo coś nie chce się pokazac zdjęcie
- Karti
- 200p
Mój grubosz który wcześniej wyglądał tak:
Został przerobiony na:
Wiem, wiem, powinnam przyciąć go dopiero na wiosnę ale już nie mogłam patrzeć jak się tak wygina.
Dodatkowo jedna z łodyg(części?) jest przymocowana do pędzelka by go wyprostować.
Na wiosnę usunę ew. przyrosty zimowe jeśli ktoś na forum tak uzna, że wtedy będzie drzewko ładniejsze (chociaż nawet teraz wydaje mi się cudne )
Szeflery nie mam... Przy oglądaniu korzeni(chciałam zobaczyć czy coś urosło) były białe robaczki, liście opadały przy dotknięciu... Widocznie mój pokój jej nie służył(a była to tylko mała szczepka...).
Spróbujemy kiedy indziej się jeszcze polubić zwłaszcza, że u mnie w biedronce stoi taka i nikt jej kupić coś nie chce(a może i nawet jest tam kilka sztuk) poczekamy zobaczymy ;) Chociaż osobiście nie chciałabym drzewa 2metrowego który tylko gdzieniegdzie wypuszcza liście (a taki okaz widuje na lekcjach ;) ).
Ale kiedyś się zdobędę na jej kupno i próbę pielęgnacji i hodowli
A jeszcze pytanko:
Dostałam szczepkę grudnika z pąkami(niestety szczepka nie posiada żadnych korzeni) czy gdy usunę pąki kwiatowe szybciej wypuści korzenie? A jeśli ich nie usunę czy szczepka zmarnieje?
Został przerobiony na:
Wiem, wiem, powinnam przyciąć go dopiero na wiosnę ale już nie mogłam patrzeć jak się tak wygina.
Dodatkowo jedna z łodyg(części?) jest przymocowana do pędzelka by go wyprostować.
Na wiosnę usunę ew. przyrosty zimowe jeśli ktoś na forum tak uzna, że wtedy będzie drzewko ładniejsze (chociaż nawet teraz wydaje mi się cudne )
Szeflery nie mam... Przy oglądaniu korzeni(chciałam zobaczyć czy coś urosło) były białe robaczki, liście opadały przy dotknięciu... Widocznie mój pokój jej nie służył(a była to tylko mała szczepka...).
Spróbujemy kiedy indziej się jeszcze polubić zwłaszcza, że u mnie w biedronce stoi taka i nikt jej kupić coś nie chce(a może i nawet jest tam kilka sztuk) poczekamy zobaczymy ;) Chociaż osobiście nie chciałabym drzewa 2metrowego który tylko gdzieniegdzie wypuszcza liście (a taki okaz widuje na lekcjach ;) ).
Ale kiedyś się zdobędę na jej kupno i próbę pielęgnacji i hodowli
A jeszcze pytanko:
Dostałam szczepkę grudnika z pąkami(niestety szczepka nie posiada żadnych korzeni) czy gdy usunę pąki kwiatowe szybciej wypuści korzenie? A jeśli ich nie usunę czy szczepka zmarnieje?
-
- 1000p
Zacznę od pochwały grubosza: super Ci to wyszło
No i oczywiście przykro mi z powodu szeflery, ale może kiedyś Ci się uda
Co do grudnika to raczej usuń pąki, bo roślina skupi się na kwitnieniu zamiast na produkowaniu korzonków
No i oczywiście przykro mi z powodu szeflery, ale może kiedyś Ci się uda
Co do grudnika to raczej usuń pąki, bo roślina skupi się na kwitnieniu zamiast na produkowaniu korzonków
- Karti
- 200p
Wszystkie pąki usunięte prócz jednego - chcę użyć pyłku do zapylenia innych kwiatków a jeden pąk rozwija się w szybszym tępie od tych z korytarza :> .
(A jakby nawet to pójdę po pyłek do znajomej )
Dostałam cztery odnóżki tego kaktusa(pokazany przed przesadzeniem)(w wolnej chwili zrobię zdjęcie tych które mi się trafiły):
i moja mama uznała, że to kaktus i on musi mieć słońce i bez pytania ukradła mi go na swój parapet
(A jakby nawet to pójdę po pyłek do znajomej )
Dostałam cztery odnóżki tego kaktusa(pokazany przed przesadzeniem)(w wolnej chwili zrobię zdjęcie tych które mi się trafiły):
i moja mama uznała, że to kaktus i on musi mieć słońce i bez pytania ukradła mi go na swój parapet
-
- 1000p
A to "kradziejka"
- Karti
- 200p
Fraszko wiem to taka niedobra kradziejka ale jak chcialam storczyka to dala mi go do mojego pokoju i filodendrona xanadu
ps pisze bez polskich znakow bo pisze z telefonu
ja biedna nie będę mogla porzadkow z kwiatkami zrobic spadlam ze schodow i lewa noge skrecilam/zwichnelam cokolwiek sie stalo to noga opuchnieta i chodzic nie moge
ja biedna nie będę mogla porzadkow z kwiatkami zrobic spadlam ze schodow i lewa noge skrecilam/zwichnelam cokolwiek sie stalo to noga opuchnieta i chodzic nie moge
- Karti
- 200p
hanko101 oj muszę szybko zdrowieć bo mój grudnik z korytarza lada dzień może zacząć kwitnąć a tyle tych pączusi, że aż szkoda zostawiać go na korytarzu.
Ale postaram się w najbliższym czasie dodać zdjęcia szczególnie, że jeden aloes jeszcze się z wami nie przywitał!
Ale postaram się w najbliższym czasie dodać zdjęcia szczególnie, że jeden aloes jeszcze się z wami nie przywitał!
-
- 1000p
A to w takim razie nie kradziejkaKarti pisze:Fraszko wiem to taka niedobra kradziejka ale jak chcialam storczyka to dala mi go do mojego pokoju i filodendrona xanadu
Szybko wracaj do zdrowia No i wstaw zdjęcia aloesu, też chcemy się przywitać